Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

12 πράγματα για τα οποία δεν θέλετε να σας συλλάβουν σε χώρες του εξωτερικού by "papous"

1. Να δυσφημίσετε την Βασιλική οικογένεια στην Ταϊλάνδη.
Οι Ταϊλανδέζοι παίρνουν πολύ σοβαρά την Βασιλική τους οικογένεια και το να προσβάλλει κανείς τους μονάρχες με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να φέρει βαρύ αντίτιμο. Ο Oliver Jufer, ένας Ελβετός 57 ετών, αφού κατανάλωσε αρκετές μπύρες μουτζούρωσε πορτραίτο του βασιλιά Bhumibol Adulyadej. Το δικαστήριο της χώρας τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ετών αλλά η ποινή μειώθηκε από τον ίδιο τον βασιλιά που μουτζούρωσε.

2. Να δείξετε τρυφερότητα στο Dubai.
Είναι παράνομο να κρατιέστε χεράκι-χεράκι στο Dubai όπως ανακάλυψαν δυο Βρετανοί τουρίστες τον Ιούλιο αυτού του χρόνου οι οποίοι βρέθηκαν στο κέντρο ενός πολιτισμικού πολέμου.

3. Να καπνίσετε στο Bhutan.
Το να φέρετε μαζί σας καπνό σε αυτή τη μικροσκοπική χώρα των Ιμαλαϊων κοστίζει αρκετά αφού θα πληρώσετε 100% φόρο στο τελωνείο. Καπνίστε σε δημόσιο χώρο και θα πληρώσετε 225$. Αν συλληφθείτε να πουλάτε προϊόντα καπνού θα οδηγηθείτε στην φυλακή με κατηγορίες για λαθρεμπορία.

4. Να κάνετε γκράφιτι στην Σιγκαπούρη.
Στην μακριά λίστα των απαγορευμένων πράξεων στην μικρή αυτή νησιωτική χώρα όπως η ακαταστασία, η διάσχιση δρόμου χωρίς προσοχή στην σήμανση και η απομάκρυνση από την τουαλέτα χωρίς να τραβήξετε το καζανάκι, εντάσσεται και ο βανδαλισμός με γκράφιτι. Ένας 18χρονος Αμερικάνος, ο Michael Fay, που παρέβη αυτόν το νόμο, φυλακίστηκε, του επιβλήθηκε πρόστιμο καθώς και 4 βουρδουλιές με καλάμι.

5. Να φλερτάρετε κάποιον ντόπιο στο Ιράν.
Ο νόμος στο Ιράν καθιστά παράνομο για έναν μή μουσουλμάνο να διατηρεί σχέσεις με μουσουλμάνα (και το αντίστροφο μάλλον) και το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να περάσετε από τις φυλακές του Ιράν.

6. Να κουβαλάτε όπλο στο El Salvador.
Προκειμένου να μειώσει την βία, η χώρα αυτή της κεντρικής Αμερικής απαγόρευσε την οπλοφορία είτε υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να κουβαλάτε το όπλο σας είτε όχι. Οι παραβάτες τιμωρούνται με μακροχρόνια φυλάκιση.

7. Να εισάγετε ναρκωτικά στην Ινδονησία.
Πρέπει να είναι κανείς πολύ ηλίθιος να προσπαθήσει να περάσει ναρκωτικά σε ξένη χώρα αλλά ακόμη πιο καθυστερημένος για να το κάνει στην Ινδονησία. Ο νόμος στην χώρα αυτή είναι από τους πιο αυστηρούς παγκοσμίως καθώς η ποινή είναι θάνατος στο εκτελεστικό απόσπασμα ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής σας.

8. Να σφάξετε αγελάδα στην Ινδία.
Η σφαγή βοοειδών σε αρκετές επαρχίες της Ινδίας είναι παράνομη. Μάλιστα, η προστασία του ζώου, καθορίζεται από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας και η ποινή προβλέπει βαρύ πρόστιμο και φυλάκιση άνω των 5 ετών στις φυλακές της χώρας.

9. Να ονομάσετε ένα λούτρινο αρκουδάκι Μοχάμεντ στο Σουδάν.
Η δασκάλα Gillian Gibbons το ανακάλυψε με τον άσχημο τρόπο, όταν επέτρεψε τους Σουδανούς μαθητές της να ονομάσουν το αρκουδάκι της τάξης με όποιο όνομα ήθελαν. Μετά από αυτό, οδηγήθηκε στη φυλακή αλλά το δικαστήριο μείωσε την ποινή, ανταλλάσσοντας την με μόνο 40 χτυπήματα με μαστίγιο.

10. Να πάρετε μαζί σας πολιτιστικές "αρχαιότητες" από την Τουρκία.
Βρήκατε το τέλειο σουβενίρ για να πάρετε μαζί σας από την Τουρκία και να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας? Αν αυτό ανήκει στην ευρεία γκάμα των αντικειμένων που χαρακτηρίζονται "αρχαιότητες" από τον Τουρκικό νόμο και δεν έχετε τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν την κατοχή του, τότε θα γνωρίσετε τις τουρκικές φυλακές εκ των έσω.

11. Να καταναλώσετε αλκοόλ στην Σαουδική Αραβία.
Η κατανάλωση αλκοόλ στην Σαουδική Αραβία είναι παράνομη. Τελεία. Η ποινή είναι δημόσιο μαστίγωμα.
12. Διάρρηξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κάτι τέτοιο είναι παντού παράνομο. Συμφωνώ. Αλλά σε μια χώρα που πάνω του 50% των κατοικιών διαθέτουν όπλο η μοίρα σας μπορεί να κριθεί πολύ πριν φτάσει η αστυνομία.


http://www.psaxtiria.com/2008/12/12_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...