Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Η ΦΡΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ 85 δολοφονίες στο Μεξικό ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ by "O.Y.K"

 Η Παρασκευή υπήρξε η αιματηρότερη ημέρα στα τέσσερα χρόνια της μέχρι στιγμής θητείας του συντηρητικού προέδρου του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν, με 85 φόνους σε όλη τη χώρα να αποδίδονται σε εκτελεστές του οργανωμένου εγκλήματος.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!!!


Η φρίκη ζωντανεύει στο νεκροτομείο της πόλης 
Ταμαουλίπας, όπου 
'εχουν μεταφερθεί ακέφαλα και ακρωτηριασμένα τα πτώματα 20 νέων 
ανθρώπων
Η φρίκη ζωντανεύει στο νεκροτομείο της πόλης Ταμαουλίπας, όπου 'εχουν μεταφερθεί ακέφαλα και ακρωτηριασμένα τα πτώματα 20 νέων ανθρώπων
Το προηγούμενο ρεκόρ, με 58 θανάτους, είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2008, έγραψε η μεξικανική εφημερίδα El Universal. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Τσιουάουα σημειώθηκαν 38 εκτελέσεις - στην Ταμαουλίπας 20 - 5 στο Γκερέρο και 6 στη Σιναλόα. Δολοφονίες αναφέρθηκαν επίσης σε Σαν Λουίς Ποτοσί, Μπάχα Καλιφόρνια, Ντουράνγκο, Μορέλος, Χαλίσκο, Κερέταρο, στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα και αλλού.

Στην Τσιουάουα, 19 από τα θύματα βρίσκονταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας Σαούλ Ερνάντες, η επίθεση εναντίον του κέντρου απεξάρτησης Fe y Vida (Πίστη και Ζωή) έγινε από 25-30 ένοπλους που ανάγκασαν τα νεαρά, κατά κύριο λόγο, θύματα να πέσουν στο έδαφος και άνοιξαν πυρ με αυτόματα. Η επίθεση είναι η τρίτη σε κέντρα απεξάρτησης τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Στην Ταμαουλίπας, βρέθηκαν 20 σοροί, 18 ανδρών και 2 γυναικών, από τις αρχές σε πέντε τοποθεσίες, μετά από τηλεφωνήματα που ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι δολοφονίες έφεραν μια από τις υπογραφές των καρτέλ-τα θύματα είχαν όλα τα χέρια δεμένα. Οι αρχές αποδίδουν μέρος της βίας σε κινήσεις αντεκδίκησης ανάμεσα σε ανταγωνιζόμενες συμμορίες-ειδικά τις Mexicles και Aztecas.

Από τη Νότια Αφρική όπου βρισκόταν, ο πρόεδρος Καλδερόν καταδίκασε τις δολοφονίες. Η προεδρία της δημοκρατίας του Μεξικού εξέδωσε ανακοινωθέν στο οποίο τονίζει πως οι ενέργειες αυτές προκαλούν «αγανάκτηση» και «ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας και την ανάγκη να πολεμήσουμε με όλη μας την δύναμη εναντίον των εγκληματικών οργανώσεων που διέπραξαν πράξεις βαρβαρότητας».

Ο πόλεμος ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών για τον έλεγχο του χρυσοφόρου λαθρεμπορίου έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 23.000 ανθρώπους στο Μεξικό από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία ο Φελίπε Καλδερόν, στα τέλη του 2006, παρά την ανάπτυξη 50.000 στρατιωτών και ομοσπονδιακών αστυνομικών σε όλη την επικράτεια σε αστυνομικό ρόλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...