Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΣΑ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ: Μια όμορφη Κερκυραία!

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
    ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ» ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ 1947...
    Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών απ' όλη την περιοχή τελέστηκε την περασμένη Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 στην ακριτική Κόνιτσα το ετήσιο καθιερωμένο μνημόσυνο για τους ηρωϊκούς πεσόντες της μάχης των Χριστουγέννων του '47 κατά την διάρκεια της επίθεσης που εδέχθη η πόλη, ανήμερα των Χριστουγέννων από ομάδες ανταρτών του ΕΛΑΣ του Μάρκου Βαφειάδη.
    Δυστυχώς και φέτος έλαμψαν με την απουσία τους οι λεγόμενοι «επίσημοι» της περιοχής, οι οποίοι προφανώς συμμετέχουν σε εκδηλώσεις όπου κρίνονται μονάχα οι ψήφοι...
    Μετά τη Θεία λειτουργεία και εντος του Ι.Ν.Αγ. Νικολάου Κονίτσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού(ΕΑΑΣ)Ιωαννίνων, υποστράτηγος ε.α.Νικόπουλος Σταύρος παρουσίασε τον ομιλήτη της ημέρας. Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων κ.Βαρτζώκας Κων. Με γλαφυρότητα και εθνικό παλμό αναφέρθηκε στην ιστορική μάχη και τη θυσία των πεσόντων του Στρατού ώστε να κρατηθεί η Κόνιτσα και η Ελλάδα ελεύθερη. Αναφέρθηκε και στην αδιαφορία της Πολιτείας προς τη μνήμη των πεσόντων και κατηγόρησε την ηγεσία της Αριστεράς που δεν μετανόησε για όσα έκανε απο το 1944-1949.
    Όπως πάντα σε ανάλογες περιστάσεις εθνικών εκδηλώσεων «πύρινη» υπήρξε η προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα. Εξήρε τη θυσία
    των πεσόντων. Αναφέρθηκε στην ένονη αντίδραση του για την ενδέχομενη καταργηση του 583 Τ.Π.Κονίτσης κατι που δεν έγινε χάρη στην κινητοποίηση του. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά θέματα και κυρίως το ΒορειοΗπειρωτικό. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...