Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αλβανοί: « Θα μας βοηθήσει η Αμερική να πάρουμε την Τσαμουριά»

Σε πολλά αλβανικά μέσα ενημέρωσης έχει αναπαραχθεί ένα (ανόητο πραγματικά ) κείμενο που αναφέρεται στο όνειρο των Αλβανών για μια μεγάλη Αλβανία με τη βοήθεια των Αμερικανών. 
Πολλά τέτοια δημοσιεύματα βρίσκουμε συχνά στα αλβανικά ΜΜΕ.
Το παρόν κυκλοφορεί σε αλβανικές ιστοσελίδες των Σκοπίων και σε ορισμένα αλβανικά μέσα ενημέρωσης των Τιράνων. 
«Σήμερα», γράφει το κείμενο, « ζούμε την αναβίωση του αλβανικού κόσμου στα Βαλκάνια. Αυτό συμπίπτει με την αλβανο-αμερικανική μεταρρύθμιση που γίνεται στις δομές των Τιράνων. Όλοι οι Αλβανοί, είναι γνωστό ότι θέλουν να ενοποιηθούν. 
Στην πραγματικότητα, ζούμε τώρα τη στιγμή της Βόρειας Αλβανίας (Κοσσυφοπέδιο), γιατί η σύγχρονη αλβανική διαδικασία για το διαχωρισμό της ξεκίνησε το 1981 … και έχει κερδίσει το δικαίωμα διεθνώς το 1999 (πόλεμος ΝΑΤΟ – Σερβίας για απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου). 
Ουσιαστικά αναβιώνουμε με τον τρόπο αυτόν την Ιλλυρία. Μετά το γεγονός αυτό έρχεται η σειρά της εθνικής ανάπτυξης σε άλλες αλβανικές περιοχές όπως στο νότο. Τη νότια αλβανική Ιλλυρική Ήπειρο- την Τσαμουριά [αλβανικά: jugore shqiptare Epirit Ilirik – Çamërisë]. Σήμερα, όμως βιώνουμε μια πικρή πραγματικότητα. 
Οι Αλβανοί πολίτες είναι πιο πατριώτες από τις πολιτικές ελίτ που υπάρχουν σήμερα και έχουν πουλήσει το εθνικό συμφέρον. Ψάχνουμε για μια νέα ελίτ που δεν θα πωλεί τα εθνικά μας συμφέροντα και θα έρθει πολύ γρήγορα στην πολιτική σκηνή. Οι αμερικανο-αλβανικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται αυτήν τη στιγμή στα Τίρανα έχουν αυτό ακριβώς το περιεχόμενο: την καταπολέμηση της διαφθοράς, την απονομή της δικαιοσύνης για το ποιος πούλησε το εθνικό συμφέρον για τα δικά του συμφέροντα. Υπάρχουν πολλοί και όλοι θα φύγουν. 
…Αμέσως, μόλις οι ληστές φύγουν από την αλβανική πολιτική σκηνή και έρθουν αυτοί που θα έχουν ως στόχο το εθνικό συμφέρον, θα γίνει και η ιστορική αναδιαμόρφωση του νέου κόσμου της Αλβανίας στα Βαλκάνια. Η αλβανική κυβέρνηση θα καταστεί σύντομα ο κύριος υπερασπιστής των δικαιωμάτων όλης της διασποράς. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...