Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Στέρεψε η υπομονή των κατοίκων: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας για το Τεμπλόνι


Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες στο Τεμπλόνι για καθορισμό στάσης αναφορικά με τα απορρίμματα. «Δεν θα αιφνιδιάσουμε» υπόσχονται αλλά προειδοποιούν για κινητοποιήσεις.



Μετά την Γ.Σ. της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2016 που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τεμπλονίου , οι κάτοικοι και οι Συλλογικότητες που έλαβαν μέρος αποφάσισαν να στηρίξουν το πάγιο αίτημα τους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία το οποίο είναι:
«Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την τοποθέτηση της συστοιχίας των μηχανημάτων του δεματοποιητή απορριμμάτων για το μεσοδιάστημα έως την ολοκληρωμένη διαχείριση στην περιοχή του Τεμπλονίου , καθώς επίσης
Σε ότι αφορά την εγκατάσταση της ΟΕΔΑ η οποία σήμερα είναι χωροθετημένη στον υπάρχοντα ΠΕΣΔΑ για την ίδια περιοχή από το 2011 ζητούμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής και του υπουργού κ. Κουρουμπλή , ο οποίος γι αυτό τον λόγο ήρθε και στην Κέρκυρα , δεσμευόμενος ενώπιων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Τεμπλονιου αλλά και του Κερκυραϊκού λαού ότι θα αποκλειστεί η περιοχή μας από την έρευνα του όποιου δημόσιου η ιδιωτικού φορέα προς εξεύρεση χώρων εγκατάστασης της ΟΕΔΑ στην Κέρκυρα.
Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμεθα για μελλοντικές δυναμικές κινητοποιήσεις».



Και η σύσκεψη που ακολούθησε
Πραγματοποιήθηκε , την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, σύσκεψη φορέων Μέσης Κέρκυρας με σκοπό την σύσταση Επιτροπής από εκλεγμένους εκπροσώπους φορέων , η οποία θα επιμελείται εκ μέρους των κατοίκων της Κέρκυρας το θέμα της χωματερής και των απορριμμάτων , τις δράσεις οι οποίες θα προγραμματιστούν με σκοπό την διαμαρτυρία μας για την υφισταμένη κατάσταση αλλά και την αποτροπή της εγκατάστασης του συνόλου των μηχανημάτων του δεματοποιητή και της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην ευρύτερη περιοχή .
Καλούμε δε εκλεγμένους φορείς από όλη την Κέρκυρα να συσπειρωθούν μαζί μας συμμετέχοντας στην Επιτροπή με σκοπό να δώσουμε ένα τέλος στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νησί μας
Οι όποιες ενέργειες και δράσεις προγραμματιστούν θα είναι ανακοινώσιμες.



Ενόχληση
Σφοδρά ενοχλημένοι εμφανίζονται κάτοικοι, Σύλλογος Τεμπλονίου και Συλλογικότητες με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των απορριμμάτων. Αυτό το κλίμα μετέφερε η πρόεδρος του συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου, η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, δήλωσε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος δυναμιτίζει το κλίμα με τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη στην εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, αναφέροντας ότι εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο χώρος της παλιάς χωματερής που έχει ήδη αποκατασταθεί για την εναπόθεση των δεμάτων μετά την προμήθεια του δεματοποιητή.

Φωτο αρχείου από τις κινητοποιήσεις του Ιουνίου 2016 στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...