Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το ΔΝΤ που "πίνει το αίμα" το λαού μας...τάσσεται υπέρ των μεταναστών

Τα οικονομικά οφέλη της μετανάστευσης, παρά τις «προκλήσεις» που καλούνται να ξεπεράσουν οι χώρες φιλοξενίας, σε μια περίοδο που το θέμα των μεταναστευτικών ροών προκαλεί αυξανόμενες εντάσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, υπερασπίστηκε το ΔΝΤ. 

«Οι μεταναστεύσεις μπορεί να προκαλούν κοινωνικές εντάσεις και εχθρικές πολιτικές αντιδράσεις στις χώρες φιλοξενίας, όμως η εμπειρία από το παρελθόν υποδεικνύει ότι μπορούν επίσης να παράσχουν ευεργετήματα όσον αφορά την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού» αναφέρεται σε μια έκθεση του ΔΝΤ.
Εάν το ποσοστό των μεταναστών (στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού μιας χώρας) αυξηθεί κατά μία μονάδα, το κατά κεφαλή ΑΕΠ μπορεί να ενισχυθεί κατά 2% μακροπρόθεσμα, υποστηρίζεται στην έκθεση αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΔΝΤ, την επόμενη εβδομάδα.
Το Ταμείο σημειώνει ότι η γρήγορη ενσωμάτωση αυτών των νέων πληθυσμών είναι «κρίσιμης σημασίας» και πρέπει να ενισχυθεί με μέτρα που ενδεχομένως να αποδειχθούν «βραχυπρόθεσμα δαπανηρά» για τη χώρα υποδοχής, για παράδειγμα με την εκμάθηση της γλώσσας ή την επαγγελματική εκπαίδευση των μεταναστών.
Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι οι μετανάστες αποτελούν μια «πρόκληση» για τις χώρες φιλοξενίας, κυρίως λόγω των πολιτισμικών διαφορών και του κινδύνου πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.
Στις ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει προτείνει να κατασκευαστεί ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση. Το μεταναστευτικό, σημειώνει το ΔΝΤ, έπαιξε ρόλο στη νίκη των υποστηρικτών του Brexit στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε πρόσφατα στη Βρετανία.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ οι πρόσφυγες, σε αντίθεση με τους οικονομικούς μετανάστες, αποτελούν μια «επιπρόσθετη πρόκληση» λόγω της αβεβαιότητας γύρω από την κατάστασή τους και του γεγονότος ότι τους απαγορεύεται να εργαστούν μέχρι να τους χορηγηθεί άσυλο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...