Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι και πολύ "large"... Δένδιας: Θα επιστρέψουμε τα 246 εκατ. ευρώ στα κανάλια


Αποστάσεις από τις δηλώσεις Δένδια για τις τηλεοπτικές άδειες παίρνει η ΝΔ, καθώς πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι εκφράζει προσωπικές του απόψεις.
Η δήλωση Δένδια για τα κανάλια
«Ήταν ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Σας λέω ευθέως πως η ΝΔ δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό, θα προκηρύξει κι άλλες άδειες. Και επειδή δεν είμαστε μπαταχτσήδες, πρέπει να δοθούν πίσω τα χρήματα στους επιχειρηματίες που τα έδωσαν», είπε ο κ. Δένδιας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως πρόσθεσε, η ΝΔ δεν θα αφαιρέσει τις άδειες από αυτούς που τις πήραν στον διαγωνισμό και θα προκηρύξει περισσότερες. «Με δέκα άδειες θα παίρναμε περισσότερα, είναι λίγες οι τέσσερις», είπε χαρακτηριστικά.
Aποστάσεις από τον Δένδια παίρνει η ΝΔ
Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι «η θέση της ΝΔ είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει το νόμο Παππά και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος.
Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα.
Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας».
Πυρά από την κυβέρνηση
Οι δηλώσεις Δένδια προκάλεσαν τα πυρά της κυβέρνησης. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ζήτησε νωρίτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του και να αναγνωρίσει άμεσα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.
Αναλυτικά η δήλωση Παππά
«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτή είναι η Ν.Δ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί.
Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον –εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».
Νωρίτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά του κ. Δένδια κάνοντας λόγο για δηλώσεις που προκαλούν θυμηδία.
ΝΔ σε Παππά: Ξεπέζεψε από το καλάμι
Η Νέα Δημοκρατία με επίσημη ανακοίνωσή της πάντως επετέθε προσωπικά κατά του υπουργού Επικρατείας.
Τον καλεί «να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας» και σημειώνει: «Ας μην ανησυχεί. Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο - έκτρωμα που κατασκεύασε».
Παππάς: Η ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει
Ανταπαντώντας ο Νίκος Παππάς κατηγορεί την ΝΔ πως «κάνει ότι δεν καταλαβαίνει» και επαναλαμβάνει το ερώτημα: «Όταν η ΝΔ «απαλλάξει τη χώρα» από το νόμο που δίνει για πρώτη φορά νόμιμες άδειες, θα επιστρέψει και τα 246 εκ στους ιδιοκτήτες καναλιών; Ναι; Ή όχι; Έχει μια ευκαιρία απόψε το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει. Απλή ερώτηση που ζητά μια απλή απάντηση…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...