Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μετανάστες και πρόσφυγες πήγαν να βάλουν φωτιά στη Χίο a la Μόρια - Ξεφεύγει η κατάσταση (βίντεο)

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ... ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ


Μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν τη νύχτα να βάλουν φωτιά και στην Χίο, μιμούμενοι προφανώς τις καταστροφές που προκάλεσαν συμπατριώτες τους στη Μόρια της Λέσβου καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το hot spot και προχωρώντας σε κατάληψη του νησιού.
Λίγο μετά τις 11:30 χθες τη νύχτα στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, ξέσπασε “πόλεμος” ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, ο οποίος συνεχίστηκα μέχρι και τα ξημερώματα σήμερα. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν από ομάδα Αλγερινών, τους οποίους θέλησαν να αντιμετωπίσουν Σύριοι του καταυλισμού. Συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο του καταυλισμού και έχοντας εξασφαλίσει τον κατάλληλο οπλισμό (καδρόνια, σίδερα και πέτρες) άρχισαν τη συμπλοκή.
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας που μέχρι εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν από μακριά και διακριτικά τι συνέβαινε αποφάσισαν να επέμβουν προκειμένου να μην λάβουν έκταση οι συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών και υπάρξει νέα Μόρια.
Μπήκαν στο χώρο άνδρες των ΜΑΤ και προχώρησαν συνολικά σε 15 συλλήψεις αποτρέποντας την συνέχιση των συγκρούσεων που έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί.
Οι κάτοικοι των νησιών πλέον φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους και όταν πέσει το φως του ήλιου ταμπουρώνονται μέσα σε αυτά, βγάζοντας ακόμη και τις καραμπίνες από τα ντουλάπια, ενώ η Ελληνική Αστυνομία αντί να ασχολείται με την προστασία των πολιτών και την πάταξη της εγκληματικότητας ασχολείται με το αν θα καυγαδίσουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αρχίζει πλέον να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όσο περνάει ο καιρός και ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών αυξάνεται.
Δείτε το βίντεο: 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...