Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ SEXY ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

http://failblog.org/

1 σχόλιο:

 1. Παρέμβαση για τη μη αναγραφή της «Χώρας Προέλευσης» στα πιστοποιητικά του Δημοτολογίου
  Παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού για τη μη αναγραφή του στοιχείου «Χώρα Προέλευσης» στα πιστοποιητικά του Εθνικού Δημοτολογίου.

  Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζήτησε με έγγραφό του από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου.

  Η ανεξάρτητη αρχή παρενέβη όταν πολίτης κατήγγειλε στο Συνήγορο ότι στο πιστοποιητικό που της χορηγήθηκε από το Δήμο για σχολική χρήση από το ανήλικο τέκνο της περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης», παρότι το παιδί έχει την ελληνική ιθαγένεια (από πολιτογράφηση του γονέα).

  Όπως αναφέρει η αρχή, ο νόμος προβλέπει την κατάρτιση και τήρηση του Εθνικού Δημοτολογίου, το οποίο συγκροτείται από το σύνολο των εγγραφών και μεταβολών των Ελλήνων δημοτών που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας (Ν. 3274/2004, άρθ. 13 επ.). Η ένταξη των ΟΤΑ α΄ βαθμού στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου υλοποιείται στο πλαίσιο ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και με βάση ενιαία πρότυπα πιστοποιητικών, τα οποία δεν δύνανται να τροποποιούνται πριν από την εκτύπωση. Με βάση τα πρότυπα αυτά, σε ορισμένα από τα πιστοποιητικά εκτυπωνόταν το στοιχείο της «Χώρας προέλευσης». Ωστόσο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 2472/97, άρθ. 4 παρ. 1β΄), για να είναι νόμιμη η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, πρέπει αυτά να είναι συναφή, πρόσφορα και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται εν όψει των σκοπών επεξεργασίας.

  Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξε ότι «η χώρα προέλευσης δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στα εκδιδόμενα πιστοποιητικά, εφόσον δεν τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα καταγραφής του προσωπικού αυτού δεδομένου για τη σκοπούμενη χρήση». Για το λόγο αυτό πρότεινε «να εξετασθεί καταρχήν η αναγκαιότητα επεξεργασίας του στοιχείου στο πλαίσιο του Εθνικού Δημοτολογίου και, στη συνέχεια, (εφόσον τεκμηριωθεί ο σκοπός τήρησής του) η δυνατότητα απόκρυψής του κατά την έκδοση, δεδομένου μάλιστα ότι η αναγραφή του ευνοεί ενδεχομένως τις διακρίσεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών προερχόμενων από τρίτες χώρες».

  Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι η επεξεργασία του στοιχείου επιβάλλεται για την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, ζήτησε ωστόσο με έγγραφό του (118280/26690/30-4-2010) από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου.

  www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...