Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ψήφισμα της Διημερίδας του ΤΕΕ για τη Σαπωνοποιία Πατούνη

Ψήφισμα υπέρ της συνέχισης λειτουργίας της σαπωνοποιίας Πατούνη (στο κέντρο της Κέρκυρας) εκδόθηκε στο πέρας της διημερίδας για τη βιομηχανική Κληρονομιά των Ιονίων Νησιών που διοργάνωσαν το ΤΕΕ και το Ιόνιο πανεπιστήμιο.
Οι εργασίες της διημερίδας ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, ενώ κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για την ιστορία, τη σημερινή κατάσταση και τις δυνατότητες αξιοποίησης των κτιρίων που έχουν εναπομείνει από την πλούσια βιομηχανική δραστηριότητα στην Κέρκυρα τον περασμένο αιώνα.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας Νίκος Σπίγγος, επεσήμανε ότι δεν αρκούν τα ψηφίσματα αλλά θα πρέπει οι φορείς της Κέρκυρας να προχωρήσουν σε πιο ουσιαστικές ενέργειες. Προανήγγειλε δραστηριοποίηση του ΤΕΕ στην κατεύθυνση της επίτευξης πρακτικών αποτελεσμάτων για την προστασία των μνημείων της βιομηχανικής περιόδου ενώ άφησε αιχμές για την απουσία της Αυτοδιοίκησης, Δήμου και Νομαρχίας, με εξαίρεση τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Κούρκουλο ο οποίος παρέστη με προσωπικό ενδιαφέρον για τις εργασίες του συνεδρίου.

σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...