Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τα αποτελέσματα του πολυπολιτισμού: 3.000 ισλαμιστές από την Ευρώπη πολεμούν στη Συρία

Σε περίπου 3.000 ανήλθε ο αριθμός των Ευρωπαίων τζιχαντιστών που έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν, όπως δήλωσε  στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ, ο οποίος τον Ιούλιο είχε κάνει λόγο για περίπου 2.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστές.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του πολυπολιτισμού και της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Η αποσάθρωση της χριστιανικής κοινωνίας που αποτελούσε το θεμέλιο λίθο της ευρωπαικής ιστορίας αφήνει χώροι για τους εξτρεμιστές του ισλαμ που δεν μπορούν ποτέ να αποδεχθούν ότι δεν θα κυβερνούν τα κράτη που διαμένουν με τους νόμους της Σαρίας.
Ο ίδιος θεώρησε «πιθανόν» αυτή η αύξηση να οφείλεται στην επέλαση στο μέτωπο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τη διακήρυξη ενός «χαλιφάτου» στις περιοχές που έχει καταλάβει.
«Η ροή δεν έχει διακοπεί και είναι πιθανόν ότι η διακήρυξη του χαλιφάτου να έχει έναν κάποιο αντίκτυπο» επισήμανε ο Κερσόβ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Η εκτίμησή μου είναι ότι τους υπολογίζουμε γύρω στους 3.000» προσέθεσε ο ίδιος.
Οι μαχητές αυτές προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία, όμως «ένας μικρός αριθμός» προέρχεται επίσης από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και επιπλέον από την Αυστρία.
Το 20 με 30% αυτών των Ευρωπαίων υπηκόων ή πολιτών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους, εξέφρασε την εκτίμηση.
Ορισμένοι εξ αυτών έχουν επιστρέψει στην κανονική τους ζωή, άλλοι υποφέρουν από μετατραυματικό άγχος την ώρα που ένα μέρος εξ αυτών που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί συνιστά μια απειλή.
Σύμφωνα με τον Κερσόβ «η πρόκληση για κάθε Κράτος μέλος είναι να αξιολογήσει καθέναν εξ αυτών, να αξιολογήσει το βαθμό επικινδυνότητάς τους και να απαντήσει μια τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...