Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ύψος έκρυβε... οβίδα! Εξουδετερώθηκαν βλήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Δύο οβίδες που χρονολογούνται από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία της Κέρκυρας και σήμερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης και αδρανοποίησής τους.*

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη οβίδα βρέθηκε σε περιοχή κοντά στο χωριό Άγιος Ματθαίος ενώ η δεύτερη, σήμερα τα ξημερώματα, σε θαλάσσιο χώρο στην παραλία του Ύψου!
Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος αλλά και του στρατού, όπου με τη συνεργασία τόσο της Αστυνομίας όσο και της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ (που έστειλαν για κάθε ενδεχόμενο πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο αντίστοιχα), έγινε επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους στο Κέντρο Βολής του Αγίου Ιωάννη προκειμένου να καταστραφούν.
Το πρωί, ειδικοί δύτες βούτησαν στην παραλία του Ύψου αφού πρώτα το Λιμενικό απέκλεισε την περιοχή προκειμένου να ανασυρθεί από το βυθό η οβίδα, την οποία εντόπισαν επαγγελματίες της περιοχής.
Και οι δύο οβίδες ήταν ανενεργές, χρονολογούνται από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι γερμανικές και για λόγους ασφάλειας ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο της πλήρους εξουδετέρωσής τους από πυροτεχνουργούς.
*Η φωτογραφία ελήφθη από κάτοικο της περιοχής ο οποίος την ανήρτησε στο Facebook
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...