Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ – ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – «ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ»! ΑΝΙΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΟΥΣ; ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ!


Οι εικόνες που θα δείτε δεν είναι από κάποια εφημερία αλλά από μια «συνηθισμένη» μέρα στο Αττικό νοσοκομείο! Η κάμερα του Μακελειό κατέγραψε την φρίκη που ζουν οι άτυχοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ αλλά και οι ανασφάλιστοι…
Γυναίκες μεγάλης ηλικίας σφαδάζουν από τον πόνο στον διάδρομο… Η καρδιά μας δεν αντέχει τις εικόνες και τους ήχους του πόνου όμως συνεχίζουμε το ρεπορτάζ…




Δίσκοι με φαγητό δίπλα σε μπουκαλάκια με δείγματα αίματος! Βγαίνεις από το νοσοκομείο και νιώθεις άρρωστος. Και ας μπήκες υγιής. Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους τους οποίους και καταγράψαμε, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στέλνουν τελεσίγραφο στον Υπουργό Υγείας την οποία έχει μετατρέψει όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «από αγαθό σε εμπόρευμα».


».
makeleio21 makeleio23makeleio22
Εμπόρευμα των ανθρώπινων ψυχών, των Ελλήνων αλλά και όσων ζουν στην Ελλάδα που, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, είναι ένα είδος παντελώς αδιάφορο προς τους πολιτικούς μας ηγέτες! «Ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο, η ναυαρχίδα του ΕΣΥ όπως είναι το Αττικό, κινδυνεύει να βάλει λουκέτο από την αδιαφορία, την ανικανότητα και τις ατελείωτες ελλείψεις σε βασικές ύλες πρώτης και απαραίτητης ανάγκης για ένα νοσοκομείο»!







makeleio18
makeleio19 makeleio20 makeleio25 makeleio26 makeleio27
Χαρακτηριστικά και σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων η κατάσταση στο Αττικό έφτασε στο απροχώρητο. Η νοσηλεία των ασθενών συνεχίζει να γίνεται σε «πολεμικές» συνθήκες. Το προσωπικό είναι ελάχιστο!
Ράντζα και ανανήψεις στο διάδρομο, προσωπικό εξαντλημένο, ανεκπαίδευτο και απλήρωτο, ελλείψεις βασικού υγειονομικού υλικού όπως: Μαγνήτης εκτός λειτουργίας, αγγειογράφος GE εκτός λειτουργίας, C-Arm στα χειρουργεία εκτός λειτουργίας, όλα τα ακτινολογικά μηχανήματα χωρίς σύμβαση συντήρησης και με συνεχείς βλάβες, ακτινολογικό ΤΕΠ εκτός λειτουργίας, σύστημα μείωσης δόσης αξονικού με βλάβη της τάξης των 3.000 ευρώ με αποτέλεσμα διπλάσια έκθεση της δόσης σε ασθενείς και ελλείψεις σε όλα τα υλικά, από ασυντήρητους υπολογιστές μέχρι γάζες και τραυμαπλάστ!





ΠΕΤΑΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
Ένα ακόμα παράξενο στο Αττικό νοσοκομείο είναι ότι βρίσκονται εκτός λειτουργίας τα πλυντήρια του νοσοκομείου, τα οποία μάλιστα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες έως και πέντε ακόμα νοσοκομείων της Αττικής!
Ωστόσο το Υπουργείο Υγείας και … Οικονομίας προτίμησε να πληρώνει 366.000 ευρώ σε εργολάβο για να απολυμάνει τις στολές και τα σεντόνια ΜΟΝΟ του Αττικού νοσοκομείου! Βάλτε με το νου σας πόσες χιλιάδες ευρώ θα μπορούσε να είχε γλιτώσει το δημόσιο εάν έμπαιναν σε λειτουργία τα πλυντήρια του νοσοκομείου τα οποία κάθονται και «φυλάσσονται» από μια κυριούλα η οποία μάλιστα ενοχλήθηκε όταν πήγαμε να φωτογραφίσουμε τις πανάκριβες αλλά σε απραξία τεράστιες εγκαταστάσεις!

makeleio34 makeleio33 makeleio32 makeleio31
ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ; ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ!
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ένας καρκινοπαθής δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να ξεκινήσει θεραπεία σε λιγότερο από τρεις μήνες, ενώ με τα νέα δεδομένα αναγκάζουν μέχρι και τους ανασφάλιστους να πληρώνουν για συγκεκριμένες βασικές εξετάσεις! Συγκεκριμένα οι γιατροί αναφέρουν ότι το «μπουγιουρντί» στέλνετε στο σπίτι των ασθενών.
Θυμίζει προειδοποίηση εφορίας, όμως δεν είναι! Είναι χρήματα που χρωστάς για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ την οποία ωστόσο έχεις προπληρώσει!


Το προσωπικό έχει θέσει επανειλημμένως τα ερωτήματα και τις ανησυχίες του σχετικά με την ορθή διαδικασία διαλύσεων των κυτταροστατικών φαρμάκων αλλά και τις συνθήκες με τις οποίες εκτελούνται στο νοσοκομείο. Ο χώρος δεν τηρεί τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας για τη συγκεκριμένη χρήση, αλλά και ο νοσηλευτής ο οποίος ΔΕΝ είναι εργαζόμενος του νοσοκομείου θεωρείτε ανεκπαίδευτος σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων. Δείτε τα έγγραφα και την καταγγελία που έγινε προς την διοίκηση του νοσοκομείου:
makeleio37
makeleio29 makeleio30
Οι ασθενείς με καρκίνο μήπως εντέλει δεν παίρνουν την σωστή ή την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή την οποία μάλιστα και ξεκινούν με καθυστέρηση τριών μηνών το λιγότερο; Αυτό πως λέγεται στην γλώσσα του Βορίδη εάν δεν λέγεται φόνος Α βαθμού;
 Είναι ενημερωμένο το Υπουργείο Υγείας για όλα αυτά; Το εξαντλημένο και απλήρωτο προσωπικό πως θα ανταπεξέλθει στις ανάγκες χιλιάδων ασθενών που νοσηλεύονται στο Αττικό; Το Μακελειό σήμερα παραθέτει μερικά από τα δεκάδες προβλήματα που συζητήθηκαν σήμερα μετά από κάλεσμα των αγανακτισμένων πλέον εργαζομένων.
Το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί γιατί η Δημόσια Υγεία ΔΕΝ διαπραγματεύεται ανίκανε Υπουργέ!
Ρεπορτάζ Μ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...