Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διακίνησης παράνομων αλλοδαπών στο αεροδρόμιο

Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί και ένας Σύριος, διακινητές συνολικά δεκατριών αλλοδαπών Αφγανικής και Συριακής καταγωγής αντίστοιχα, οι οποίοι συντονισμένα διευκόλυναν την παράνομη προώθηση τους σε χώρα της Ευρώπης.

Συνελήφθησαν το Σαββάτο (30.08.2014) το πρωί στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ένας 44χρονος Σύριος διακινητής πέντε (5) μη νόμιμων ομοεθνών του καθώς και δύο ακόμη Αφγανοί 53 και 27 ετών επίσης διακινητές οκτώ (8) ομοεθνών τους , οι οποίοι συντονισμένα και με συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομη σε χώρα της Ευρώπης.
 Σε βάρος των τριών διακινητών (των δύο Αφγανών και του Σύριου) σχηματίσθηκαν κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες, με τις κατηγορίες της διευκόλυνσης της παράνομης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων μεταναστών.
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, διαπιστώθηκε η συντονισμένη δράση των δύο Αφγανών διακινητών και του Σύριου, οι οποίοι καθοδηγώντας δύο διαφορετικές ομάδες αλλοδαπών ομοεθνών τους, αποτελούμενες από οκτώ (8) Αφγανούς, η πρώτη, μεταξύ των οποίων τρία ανήλικα παιδία και πέντε (5) Σύριους η δεύτερη ομάδα, επιχείρησαν τμηματικά να τους προωθήσουν αεροπορικώς, από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας , στην Δανία.
Από την περαιτέρω αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι το χρηματικό όφελος των διακινητών και για τις δύο περιπτώσεις αγγίζει τις 40.000 ευρώ και για να πετύχουν το σκοπό τους , προμήθευσαν αρχικά με πλαστά ή με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα τους μη νόμιμους μετανάστες και στην συνέχεια ακολουθώντας την διαδρομή Αθήνα -Κέρκυρα με λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών και μέσω της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσας Κέρκυρας, κατέληξαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας όπου και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των δεκατριών Αφγανών και Σύριων μη νόμιμων μεταναστών βρέθηκαν τα πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και κάρτες επιβίβασης που τους είχαν προμηθεύσει, οι κατά περίπτωση ομοεθνείς διακινητές τους.
 Οι τρεις αλλοδαποί διακινητές καθώς και οι δεκατρείς μη νόμιμοι αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...