Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Βάζουν ταβάνι στον Παρθενώνα

Την ώρα που όλα τα φώτα είναι στραμμένα στις ανασκαφές στην Αμφίπολη και τα ευρήματα των αρχαιολόγων στο – μέχρι στιγμής - μυστηριώδες ταφικό μνημείο, ειδικοί επιστήμονες επιχειρούν να δώσουν στην Ακρόπολη ένα μέρος της αρχικής της μορφής. Το μεγάλο στοίχημα είναι να βάλουν ταβάνι στον Ναό!

Οι εργασίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ήδη νέα τμήματα κατασκευασμένα και αυτά από πεντελικό μάρμαρο, όπως και το αρχαίο μνημείο της Ακρόπολης της Αθήνας, προστίθενται, αναστυλώνονται κίονες και άλλα βασικά δομικά τμήματα του ναού και σε λίγο καιρό θα μπει και το “ταβάνι” στον οπισθόναο.
Ο ναός είχε, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είχε «ταβάνι» το οποίο αποτελούνταν από τεράστιες μαρμάρινες δοκούς. Πολλές από αυτές έχουν διασωθεί και έδωσαν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να κάνουν ομοιώματα τα οποία θα τα τοποθετήσουν δίπλα στα πρωτότυπα για να αντικαταστήσουν όσα λείπουν.
Οι μαρμάρινες δοκοί ήταν τοποθετημένες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σειρά των κιόνων του ναού και σχημάτιζαν ένα «ταβάνι» περιμετρικά του κτίσματος.
Έχουν διασωθεί τέσσερις τέτοιες δοκοί και μαζί με τρεις που κατασκευάστηκαν από ειδικούς τεχνίτες με βάση της τεχνική και τα μοτίβα των αρχαίων θα τοποθετηθούν μέσα στα επόμενα 2 ως 3 χρόνια στο χώρο του οπισθόναου, αλλάζοντας ριζικά την σημερινή μορφή του μνημείου που σιγά, σιγά θα αρχίσει να αποκτά την αρχική του μορφή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

 1. Γιατί οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν καρπώθηκαν την αύξηση του τουρισμού

  Με ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ εκφράζει προβληματισμό, για τον απολογισμό της καλοκαιρινής περιόδου για τις τουριστικές εμπορικές επιχειρήσεις.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αναμφισβήτητα, ο τουρισμός και το εμπόριο διαδραματίζουν ιστορικά σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, με τη συνεισφορά του πρώτου να ενισχύεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Είναι επίσης αλήθεια πως οι αφίξεις από το εξωτερικό, όπως έχουν εξελιχθεί από τις αρχές του έτους έως και τον Ιούλιο, παρουσιάζουν αύξηση κατά 16,5% συγκριτικά με πέρυσι. Οι επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη φετινή κίνηση ενώ οι αρμόδιοι φορείς εκτιμούν πως ο στόχος ρεκόρ για περισσότερους από 19 εκατ. ξένους επισκέπτες στη χώρα θα επιτευχθεί. Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε αύξηση κατά 12,6% του πλεονάσματος του ταξιδιωτικού ισοζυγίου το πρώτο εξάμηνο του 2014, έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου για το 2013.

  Οι εμπορικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, είναι λογικό να αναδεικνύονται σε βασικούς ωφελούμενους από την ανάπτυξη του τουρισμού. Ωστόσο, οι εμπορικές τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να καρπωθούν ουσιαστικά μέρος έστω των αυξημένων εσόδων από την τουριστική δραστηριότητα για πολλούς λόγους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. giorth krasiou: to karakitsario se olo tou to megaleio

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...