Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Υδραίου: Πολιτικά και θεσμικά ατοπήματα του Δημάρχου

ydraiou paliaΕκπληξη γιατί «πληροφορήθηκε τυχαία από ραδιοφωνική εκπομπή, ότι το «επτασφράγιστο μυστικό», δηλαδή το περιβόητο πόρισμα και  του Δήμου Κέρκυρας για την διαχείριση των απορριμμάτων σχολιαζόταν, ως προς το περιεχόμενό του, από εκπρόσωπο του συλλόγου Τεμπλονίου, χωρίς πριν να έχουν ενημερωθεί τα θεσμικά όργανα του Δήμου, μεταξύ αυτών βέβαια τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου» εκφράζει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Κέρκυρας Μ. Υδραίου.


Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει: Ένα πόρισμα που η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα ήταν έτοιμο εντός 15 ημερών, ενώ έχουν περάσει ήδη 3 μήνες για την ολοκλήρωση του, την ώρα που επικρατεί χαοτική κατάσταση με τα σκουπίδια σε ολόκληρη της Κέρκυρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Υδραίου.
Και συνεχίζει:
«Για άλλη μια φορά υποχρεούμαστε να καταγγείλουμε δημόσια το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το γεγονός ότι καταφεύγουν στην «ελεγχόμενη ενημέρωση» για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, αποκλείοντας συνειδητά τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς σύμβουλους. Ειδικότερα δε όταν τόσο η παράταξη «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» όσο και η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είχαμε εξασφαλίσει την προσωπική δέσμευση του κ. Νικολούζου να μας κοινοποιηθεί το πόρισμα πριν τη δημοσιοποίηση του, προκειμένου να επεξεργαστεί από τις δημοτικές παρατάξεις, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική παραγωγή προτάσεων και παρατηρήσεων και τελικά στην ανάπτυξη γόνιμης συζήτησης κατά το δημόσιο διάλογο που θα ακολουθήσει.
Αντ ‘αυτού, πέρα από κάθε θεσμικό ή προσωπικό «τακτ», οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι τυχαία ενημερωνόμαστε ότι το πόρισμα αυτό έχει κοινοποιηθεί στο σύλλογο Τεμπλονίου -ορθά καθώς είναι άμεσα ενδιαφερόμενος- αλλά έχουν μείνει στο σκοτάδι όλοι οι άλλοι κερκυραϊκοί φορείς, μεταξύ των οποίων οι θεσμικά και πολιτικά καθ’ ύλην αρμόδιοι, ήτοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλείς των παρατάξεων !!
Εντέλει, τίθεται θέμα προσωπικής αξιοπιστίας, υπεύθυνης, συνεπούς και σταθερής συμπεριφοράς από τον ίδιο το Δήμαρχο, καθώς για άλλη μια φορά δεν κάνει πράξη τα όσα σαφώς υπόσχεται και δεσμεύεται ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου!! Δυστυχώς, η επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών υπονομεύει στη βάση της κάθε πρόθεση συνεργασίας και συναίνεσης που τόσο εύκολα επικαλείται και επιζητά ο Δήμαρχος, χωρίς όμως να την υπηρετεί καθώς διαρκώς αυτοαναιρείται!
Η τακτική αυτή, χωρίς να γνωρίζουμε ποιες σκοπιμότητες και μικροπολιτικές εξυπηρετεί, είναι εντελώς απαράδεκτη, τόσο συναδελφικά όσο βέβαια πολιτικά και θεσμικά και προσβάλλει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και τη λειτουργία του. Λειτουργεί δε υπονομευτικά για την ταχεία και βέλτιστη εξεύρεση λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα της Κέρκυρας και γι ‘αυτό την καταγγέλλουμε απερίφραστα!».

1 σχόλιο:

  1. Ρ.Μακρή προς ΚΚΕ: «Γιατί έχετε ολοσέλιδη διαφημιση της Coca Cola στο Ριζοσπάστη;» (vid)
    Το κόμμα που ανεκαθεν στην ουσία υποστήριζε το κεφάλαιο, καθως είναι δημιούργημα του κεφαλαίου, δηλαδή του Σιωνισμού, ξευτιλίζεται κάθε μέρα και περισσότερο..

    Οξύμωρον το σχήμα, από την μια να λέει πως υπερασπίζεται τους εργαζόμενους στην coca-cola και απο την άλλη να διαφημίζει την σιωνιστική εταιρεία...

    Είναι σαν τους βουλευτές της, που καταγγέλλουν την πλουτοκρατία και ζουν στις Κηφισιές και στα αριστοκρατικά προάστεια... όσο για το πόπολο που τους ακολουθεί... ε αυτό είναι λοβοτομημενο..

    Πόπη Σουφλή
    http://attikanea.blogspot.gr/2015/02/coca-cola-vid.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...