Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ανοίγει ο φάκελος για τα παιδιά που πέθαναν στην Κέρκυρα τo 2006

Τα αδέλφια Shepherd, 7 και 6 ετών, πέθαναν το 2006 σε ξενοδοχειακή μονάδα της Κέρκυρας, από αναθυμιάσεις αερίων. Η Αγγλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε νέα διαδικασία έρευνας για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, ενώ η πρώτη ημέρα σημαδεύτηκε από την άρνηση σημαντικών μαρτύρων να καταθέσουν.



Μάρτυρες-κλειδιά αρνούνται να συνεργαστούν στην ανάκριση που διεξάγεται, για τα αίτια του θανάτου των Bobby και Christi Shepherd, που πέθαναν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κέρκυρα, δήλωσε το Δικαστήριο του Wakefield (West Yorkshire, Αγγλία).

Ο τραγικός θάνατος των παιδιών
Απογοήτευση προκάλεσε η άρνηση ορισμένων να βοηθήσουν την ανάκριση για το θάνατο των αδελφιών Shepherd, όπως προέκυψε από την ακρόαση που ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015. 
Τα δύο αδέλφια, 6 και 7 ετών, πέθαναν ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Κέρκυρα με τον πατέρα τους Neil και την σύντροφό του και μετέπειτα γυναίκα του Ruth, το 2006. Η οικογένεια διέμενε στο ξενοδοχείο Louis Corcyra Beach και είχαν πραγματοποιήσει κράτηση για τις διακοπές τους μέσω της εταιρείας Thomas Cook. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους, από αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα που διέρρευσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ οι δύο ενήλικες είχαν πέσει σε κώμα.

Στις 27 Απριλίου η δημόσια ακρόαση
Η ανακριτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί και θα διεξαχθεί η δημόσια ακρόαση στις 27 Απριλίου, στην πόλη Wakefield της Αγγλίας. 
Στην πρώτη ημέρα της ανάκρισης ορισμένοι μάρτυρες δήλωσαν ότι δεν θα λάβουν μέρος και το Δικαστήριο της αγγλικής πόλης δήλωσε ότι δεν μπορεί να τους αναγκάσει να παραστούν, καθώς είναι εκτός της δικαιοδοσίας του.
Ο συνήγορος της οικογένειας Leslie Thomas είπε στον Δικαστή που ερευνά την υπόθεση κ. David Hinchliff: «Είναι βασικοί και σημαντικοί μάρτυρες και αρνούνται να συνεργαστούν μαζί σας».

Οι γονείς ζήτησαν αναψηλάφηση
 Πρόκειται για την πρώτη έρευνα επί Βρετανικού εδάφους σε δημόσιο ακροατήριο για αυτούς τους τραγικούς θανάτους. Ο κ. Thomas  πρόσθεσε επίσης ότι οι γονείς των δύο παιδιών είναι εξαιρετικά αναστατωμένοι από αυτή την άρνηση συνεργασίας. 
Οι μάρτυρες αρνούνται να παραστούν σε αυτή τη νέα διαδικασία υποστηρίζοντας ότι είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες έρευνες για το θάνατο των παιδιών. Ο υπεύθυνος Δικαστής δήλωσε πάντως ότι «το γεγονός ότι οι μάρτυρες είχαν καταθέσει σε προηγούμενες έρευνες δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνεργαστούν στην παρούσα έρευνα». Ο κ. Thomas ενημέρωσε ότι μεταξύ άλλων μαρτύρων που θα κληθούν είναι ένας πιστοποιημένος εγκαταστάτης υγραερίου που διαπίστωσε ότι ένας λέβητας είχε διαρροή αναθυμιάσεων καθώς και πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη της  Thomas Cook. 
Οι μάρτυρες από την Ελλάδα μπορούν να δώσουν κατάθεση μέσω Skype ή τηλεδιάσκεψης. 
Στην πρώτη ημέρα της ανακριτικής διαδικασίας παρόντες ήταν οι γονείς των παιδιών  Neil Shepherd και Sharon Wood.

Πληροφορίες από: wakefieldexpress.co.uk και yorkshireeveningpost.co.uk

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη Corfu Free Press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...