Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η εορτή της Υπαπαντής στην Ι.Μ. Κερκύρας

Με επίκεντρο την πανηγυρίζουσα ενορία Υπαπαντής στο χωριό Καστελλάνοι Μέσης εορτάστηκε στην Κέρκυρα η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Εκεί λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο κήρυγμά του αφορμήθηκε από το μεγαλυνάριο της εορτής «Η λαβίς η μυστική η τον άνθρακα Χριστόν συλλαβούσα εν γαστρί, συ υπάρχεις Μαριάμ» και τόνισε την ανάγκη για ευγνωμοσύνη προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία εκπληρώνει το όραμα του προφήτη Ησαία 800 χρόνια πριν την γέννηση του Κυρίου.
Δεν μας εγκαταλείπει ο Θεός, αρκεί να θέλουμε κι εμείς να Τον προσλαμβάνουμε στην ύπαρξή μας, όπως η Υπεραγία Θεοτόκος.
Τότε θα φωτιζόμαστε, θα επιστρέφουμε στην πίστη σε μία εποχή όπου περισσότερο από ποτέ ο Χριστός έχει γίνει σημείον αντιλεγόμενον.
Προτιμά ο άνθρωπος να ζει με την ταραχή, την αποστασία, την πλεονεξία, την αθεΐα σήμερα, διότι έτσι νομίζει ότι είναι ελεύθερος, όμως πλανάται.
Όποιος έχει ως κέντρο της ζωής το Θεό ζει την αληθινή ελευθερία της αγάπης τόσο για το Θεό όσο και για τον συνάνθρωπο.
Κρινόμαστε και πάλι, τόνισε ο κ. Νεκτάριος, από το πρόσωπο του Χριστού. Δεν είναι πρόοδος η αθεΐα, αλλά θεοποίηση του εαυτού μας.
Όταν όμως έρθει η ώρα του θανάτου, τότε ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να βρει απάντηση.
Η αγάπη στο αντιλεγόμενον σημείον μας δίνει την δυνατότητα να αναστηθούμε από την κακή χρήση της ελευθερίας. Και ο Κύριος πάντα θα μας περιμένει να μας συναντήσει, όπως στην Υπαπαντή με τον ιερέα Συμεών.
Πανηγύρεις τελέστηκαν ακόμη στο ναό της Υπαπαντής, παρεκκλήσι του Μητροπολιτικού Ναού Υ. Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, στο Κομμένο και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...