Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Επιτέλους: Το ΥΠΕΞ στέλνει βοήθεια στους Ελληνες ομογενείς της Α.Ουκρανίας!

Υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, διυπουργική σύσκεψη σχετικά με την επιδεινούμενη κατάσταση στην Ουκρανία και τις συνθήκες ασφαλείας των Ελλήνων ομογενών που διαμένουν εκατέρωθεν της γραμμής των εχθροπραξιών, στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Εξωτερικών ασχολείται με την ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών που κατοικούν στην περιοχή κι έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από το καθεστώς του Κιέβου και "μετρούν" πολλούς νεκρούς, αφού στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι φιλορώσοι.
Και αξίζουν συγχαρητήρια στο νέο υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά για την πρωτοβουλία του αυτή.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν ζητήματα που άπτονται της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό, της παροχής προξενικής συνδρομής στους ομογενείς και της λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μαριούπολη.
Αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η άμεση συγκρότηση ομάδας διαχείρισης κρίσης, η οποία με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών επιφορτίστηκε με τη μέριμνα για την κατάρτιση προληπτικού σχεδίου ασφαλούς εκκένωσης των ελληνικής καταγωγής πολιτών σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης των συγκρούσεων και επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην Ανατολική Ουκρανία και ειδικότερα στην περιοχή της Μαριούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...