Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Επιμένει και ζητάει τη χρηματοδότηση του εξαμήνου εξωτερικού η συνέλευση του Τμήματος ΞΓΜΔ

Επιμένει, όπως ήταν προφανές και αναμενόμενο, στην διατήρηση του χρηματοδοτούμενου από το Πανεπιστήμιο εξαμήνου εξωτερικού των φοιτητών του ΤΞΓΜΔ, η συνέλευση του Τμήματος.

Σε μια εκ νέου σύνοδό της την Τρίτη 24.3.2015 επιβεβαίωσε παμψηφεί και ομοφώνως την ακαδημαϊκή της πεποίθηση και ζητά την κατάργηση της υπουργικής απόφασης που καθιστά το εξάμηνο προαιρετικό επεμβαίνοντας έτσι στο πρόγραμμα σπουδών και διαμορφώνοντάς το έξωθεν και δίχως να έχει τέτοιο δικαίωμα.
Το ψήφισμα
1) Η συνέλευση του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, όπως ακριβώς έπραξε και στις 18.2.2015 εκφράζοντας την πάγια θέση του ακαδημαϊκού οργάνου, ζητά την κατάργηση της ΥΑ 152841/Β1/4-12-2012 και την επαναφορά των πραγμάτων στην κατάσταση που οριζόταν από την ΥΑ Β1/25-1-1988, σύμφωνα με την οποία το εξάμηνο εξωτερικού των φοιτητών του ΤΞΓΜΔ είναι υποχρεωτικό και πλήρως επιχορηγούμενο (δωρεάν) από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
2) Το ΤΞΓΜΔ θεωρεί απαραίτητο το ως άνω εξάμηνο για τη βέλτιση εκπαίδευση των φοιτητών του.
3) Σε κάθε περίπτωση πάντως θέση του Τμήματος είναι ότι η παιδαγωγικά, ηθικά και ακαδημαϊκά απαράδεκτη, αλλά και αντιφατική, ως άνω υπουργική απόφαση, που με την υπογραφή των Υπουργών, Κ. Αρβανιτόπουλου και Χ. Σταϊκούρα στις 4-12-2012 κατάργησε το Εξάμηνο στο Εξωτερικό όπως είχε από ιδρύσεώς μας θεσμοθετηθεί και όπως μόνον έτσι (σ.σ. η υπογράμμιση του Ψηφίσματος) είχε και έχει νόημα θα πρέπει να καταργηθεί. Διότι, η οποιαδήποτε νεοφιλελεύθερη θεσμοθέτηση "εξαμήνου" και Πτυχίου Μετάφρασης δύο ταχυτήτων (ένα εξάμηνο στην Ελάδα και ένα στο Εξωτερικό, είτε ταυτοχρόνως, είτε σε διαδοχικά ακαδημαϊκά έτη) θα είναι για το Τμήμα μας και για την ποιότητα των Σπουδών του η χειρότερη δυνατή και απολύτως ταξικού χαρακτήρα λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...