Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Έλα κι εσύ στο Μαθητικό Φεστιβάλ

Έλα κι εσύ στη συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, χαίρονται, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά δεν δέχονται το μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Ενώνουμε τη φωνή μας για το δικαίωμα μας στη μόρφωση και τη ζωή, που δεν χωράει στα όρια του σημερινού σάπιου συστήματος που μας εξασφαλίζει φτώχεια, ανεργία, αμορφωσιά.
Το σημερινό σύστημα ενισχύει τους λίγους, βασανίζοντας τους πολλούς. Εξασφαλίζει τα παράσιτα που έχουν πολυτελή και χλιδάτη ζωή. Αυτούς υπηρετεί και η ΕΕ.
Στοχεύουν στο μυαλό μας...
Μας πλασάρουν τις αξίες και τα ιδανικά του συστήματος που στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση.
Μας λένε πως στη ζωή μας πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, πως «ο θάνατος σου η ζωή μου». Αυτές είναι οι αξίες τους! Δεν ταιριάζουν σε εμάς!
Μέσα στην ΕΕ ελεύθεροι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, να μετακινούν τα κεφάλαια τους και να βρίσκουν φτηνούς εργαζόμενους.
Τα όνειρα μας δεν χωράνε στα όρια της Ε.Ε και του συστήματος που υπηρετεί.
Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον συμμαθητή μας, τον φίλο, τον μετανάστη. Με όλους αυτούς μεγαλώνουμε στις ίδιες γειτονιές, πάμε στα ίδια σχολεία, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες!.
Γι αυτό αγωνιζόμαστε να γίνει έθιμο μεταξύ μας ο κανόνας που λέει «όλοι για τον έναν και ο ένας για όλους». Γι αυτό στη θέση του ανταγωνισμού πρέπει να βάλουμε τη συλλογικότητα, την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη μεταξύ των συμμαθητών. Εμείς οι ίδιοι, διεκδικώντας το σχολείο και τη ζωή που έχουμε ανάγκη, «περιφρουρούμε» τους συμμαθητές μας, μπαίνουμε εμπόδιο σε όσους το παίζουν τσάμπα μάγκες με την αδυναμία κάποιου. Στη θέση της αδιαφορίας για το τι συμβαίνει γύρω, να βάλουμε την οργανωμένη διεκδίκηση. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, παλεύουμε για το σχολείο:
• Δωρεάν για όλα τα παιδιά που κανείς δεν θα πληρώνει τίποτα
• Που όλοι οι μαθητές μορφωνόμαστε το ίδιο, με υποδομές βιβλία, καθηγητές παντού
• Που όλοι θα είμαστε ίσοι από όπου κι αν κρατάει η σκούφια μας
• Που θα μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε τη φύση, την κοινωνία, τον κόσμο
• Που θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών
• Που θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες μας στον αθλητισμό πολιτισμό
• Που θα μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την εργασία και τη ζωή, όποιο επάγγελμα κι αν διαλέξουμε
• Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...