Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Mε λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα

litaneia 1Με  την λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας, της αυτοκράτειρας που αναστήλωσε τις ιερές εικόνες, εορτάστηκε σήμερα 1 Μαρτίου 2015 στην Κέρκυρα η Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα της Αγίας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Κατά την Θεία Λειτουργία  μίλησε επικαίρως ο Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Βελέτζας, Διευθυντής Προσωπικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην διαμάχη της Εικονομαχίας και την θεολογία των ιερών εικόνων που επιβεβαίωσε στην πράξη τα όσα πιστεύει η Εκκλησία μας για το πρόσωπο του Χριστού.
Κατόπιν, με την δέουσα τάξη της κερκυραϊκής παραδόσεως, παρά την βροχή, λιτανεύθηκε το ιερό σκήνωμα, ενώ οι ιερείς κρατούσαν στα χέρια τους εικόνες, όπως η ημέρα επιβάλλει. Το Συνοδικό της Ορθοδοξίας διαβάστηκε μπροστά από το ναό της Παναγίας των Ξένων, ενώ σε σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τόνισε ότι Ορθοδοξία σημαίνει πίστη στο μεγαλείο του Θεού που είναι ο μόνος που ποιεί θαυμάσια. Σε μία εποχή υπερτονισμού άθεων και ξένων με την παράδοσή μας ιδεών, η Ορθοδοξία δεν θα πάψει να διατρανώνει την αλήθεια που κράτησε ζωντανό τον λαό μας στους αιώνες, την κοινωνία με τον Θεό που υπερβαίνει τους φυσικούς νόμους, γιατί Αυτός δημιούργησε τα πάντα και είναι Αυτός ο Οποίος μας δίνει νόημα ζωής. Και είναι το ιερό σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας μία ακόμη απόδειξη του μεγαλείου του Θεού, που γίνεται προστάτης και βοηθός του τόπου μας, όπως ανέδειξε τις αλήθειες της πίστης μας αναστηλώνοντας τις ιερείς εικόνες,  επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας.
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του λαού του Θεού, ο οποίος υπομονετικά στην σιγανή βροχή περίμενε να λάβει την ευλογία από την παρουσία της Αγίας.
litaneia2liatneia3litaneia 3litaneia 5u03C6u03C9u03C4u03BFu03B3u03C1u03B1u03C6u03AFu03B1 12015-03-01IMG_7311-058

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...