Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Οι Εβραίοι εθνικιστές λένε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι φιλοισραηλινή!

Με ένα άρθρο ύμνο στη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία έχει στριμώξει την 
Τουρκία, πανηγυρίζει το «σκληρό» ισραηλινό σάιτ Arutz Sheva.



Όπως γράφει χαρακτηριστικά, «οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις ποτέ δεν ήταν καλύτερες» και συνεχίζει περιγράφοντας ότι «οι πιέσεις της Τουρκίας στην ελληνόφωνη Κύπρο για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, ώθησαν Κυπρίους και Ελλαδίτες σε μια πρωτοφανή (unprecedented) αμυντική και οικονομική σχέση με την Ιερουσαλήμ». (σ.σ. Δεν είναι έτσι ακριβώς, οι Ισραηλινοί είχαν την εξυπνάδα να μας προσεγγίσουν πρώτοι το 2010, όταν τους πούλησε ο Ερντογάν, και ευτυχώς δηλαδή που οι Ισραηλινοί πήραν την πρωτοβουλία, διότι τα δικά μας εδώ τα… ζωντανά ασχολούνταν με τα μνημόνια και… πέρα βρέχει).

Αλλά η σχέση (σ.σ. συμμαχία), γράφει το ισραηλινό σάιτ, θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από τη νέα ακροαριστερή κυβέρνηση. (σ.σ. Εδώ αναφέρεται στους «φόβους» κάποιων Ελλήνων Εβραίων, που νόμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάλαγε τη συμμαχία για χάρη των Παλαιστινίων και μετέδωσαν αδικαιολόγητα τον πανικό τους στο Ισραήλ).

«Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ένας προβληματισμός στο Ισραήλ ότι η πολιτική τους (σ.σ. της Ελλάδας) στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αλλάξει. Ήταν ένας αριθμός ΣΥΡΙΖΑίων ακτιβιστών το τελευταίο καλοκαίρι που πρωταγωνίστησαν σε διαδηλώσεις ενάντια στην επιχείριση «Protective Edge» (σ.σ. στον πόλεμο Ισραηλινών και Χαμάς στη Γάζα το καλοκαίρι του 2014).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γράφει το Arutz Sheva, έχει έναν αριθμό φιλοπαλαιστινίων πολιτικών. «Αλλά άλλοι παράγοντες περιόρισαν την οποιαδήποτε επιρροή πιθανώς να είχαν αυτές οι απόψεις στην ολοένα αυξανόμενη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ».

Το Arutz Sheva μίλησε με τον διπλωμάτη Arye Mekel, πρώην πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, ο οποίος εξήγησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συμμαχία από 14 μικρότερα ακροαριστερά κόμματα. Ένας μάλιστα αναπληρωτής υπουργός είχε συμμετάσχει και σε έναν από τους στολίσκους που ξεκίνησαν για τη Γάζα».

«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη Κύπρο, το ελληνόφωνο νησιωτικό έθνος «κάθεται» στα ίδια κοιτάσματα φυσικού αερίου με το Ισραήλ. Αλλά το νησί είναι διχοτομημένο. Το 1974 η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε το βόρειο τμήμα του νησιού και δημιούργησε έναν ξεχωριστό θύλακα για τους Τούρκους που ζουν στο νησί.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι κάποια από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ανήκουν στη Βόρεια Κύπρο, ένα «κράτος» του οποίου την ανεξαρτησία αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, η οποία απειλεί την Κύπρο στο δικαίωμά της να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο από τη Μεσόγειο. Με αυτό το «φόντο» και τις ισραηλινοτουρκικές σχέσεις παγωμένες, Ισραήλ και Ελλάδα επέκτειναν την στρατιωτική τους συνεργασία».

Και στη συνέχεια το Arutz Sheva πλέκει το εγκώμιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Χάρη στη συγκυβέρνηση του δεξιού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι όποιοι φόβοι υπήρχαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε στάση απέναντι στην Ιερουσαλήμ διαψεύστηκαν». (σ.σ. Από εκεί που έγινε προσπάθεια από κάποιους να εμφανιστεί ο Πάνος Καμμένος στην κοινή γνώμη του Ισραήλ ως «αντισημίτης», τώρα είναι ο «σωτήρας» της συμμαχίας. Μια χαρά το πάνε…).

«Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε νέες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο».

Ο πρέσβης Μέκελ δεν βλέπει τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία ως «πρωταρχικό»΄πρόβλημα για την Ελλάδα.

«Υπήρξε μια ημι-κρίση όταν οι Κύπριοι βρήκαν φυσικό αέριο και αρνήθηκαν να το μοιραστούν με τους τουρκοκύπριους. Οι Τούρκοι έστειλαν πολεμικά πλοία στην περιοχή, αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν τίποτα και οι Κύπριοι συνεχίζουν τις έρευνες».

«Ο Καμμένος μας είναι γνωστός. Ο Καμμένος ήταν πάντα φιλικός με το Ισραήλ, ειδικά πριν μερικά χρόνια πριν όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και είχαμε κάποια θέματα στην περιοχή».

«Το περασμένο καλοκαίρι για πρώτη φορά εγκαταστήσαμε έναν στρατιωτικό ακόλουθο, έναν συνταγματάρχη, στην Αθήνα. Δεν βλέπω κάποια αλλαγή στις σχέσεις μας».

Όπως επισημαίνει το ισραηλινό Μέσο, Ελλάδα και Ισραήλ μπορούν να συνεργαστούν ευρέως στην ενέργεια. Γίνονται συζητήσεις για κοινές έρευνες και γεωτρήσεις και αγωγούς που θα συνδέουν Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο. Ένα έργο που συζητιέται είναι να απλωθεί υποβρύχιο καλώδιο 2.000 μέγκαβατ που θα συνδέσει Κύπρο και Ισραήλ με την Ευρώπη. Η αμυντική συμμαχία συνδέεται ευθέως με τις απειλές της Τουρκίας.

Το υπόλοιπο άρθρο, βρίσκεται ΕΔΩ, αναφέρει διάφορες ενέργειες που γίνονται μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και πόσο υπέροχη σχέση και συμμαχία έχουμε.

Συμπεράσματα

Το σημαντικό είναι ότι το παραπάνω άρθρο δημοσιεύεται σε ένα Μέσο που όταν εκλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε… υστερία.

Αναπαρήγαγε αμάσητα «φήμες» που εμφάνιζαν τη νέα ελληνική κυβέρνηση ως τον… χειρότερο εχθρό του Ισραήλ.

Προφανώς και κάποιοι τους «συμμάζεψαν» και έτσι από εκεί που ο Πάνος Καμμένος παρουσιαζόταν ως αντισημίτης, αποκαταστάθηκε η αλήθεια, ότι δηλαδή ήταν πάντοτε υπέρ της συμμαχίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας «βγαίνει» από το κάδρο των «ακτιβιστών για τη Γάζα», στο οποίο -φυσικά- και παραμένουν κάποια περιθωριακά γκρουπούσκουλα που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο απευθύνεται στην ισραηλινή κοινή γνώμη. Την ενημερώνει για πράγματα που δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει και την καθησυχάζει ότι ο μοναδικός φίλος του Ισραήλ στον κόσμο, αυτή την εποχή, η Ελλάδα δηλαδή, θα παραμείνει φίλος και σύμμαχη χώρα. Όπως είναι και η πραγματικότητα δηλαδή, αφού ουδέποτε η νέα ελληνική κυβέρνηση διανοήθηκε να χαλάσει τη συμμαχία μας με το Ισραήλ για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες κάποιων γραφικών.

Εξάλλου, από τη στιγμή που οι ηγεσίες των Παλαιστινίων αποφάσισαν να συμμαχήσουν με τον Ερντογάν, άλλαξε το γεωπολιτικό παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο και εμείς είμαστε τώρα σύμμαχοι με το Ισραήλ και μακάρι να παραμείνουμε φίλοι, σύμμαχοι και πάνω από όλα συνεργάτες και συνέταιροι για πολλά χρόνια.

Η συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ, λέμε εμείς, θα βοηθήσει και τις δύο χώρες, τα δύο αρχαία ιστορικά έθνη, να εξέλθουν από την κρίση που αντιμετωπίζει το καθένα. Την Ελλάδα από την οικονομική κρίση και το Ισραήλ από τους εχθρούς που το περιβάλλουν. Οι Έλληνες, που έχουν διαχρονικό ηγετικό ιστορικό ρόλο και παρουσία στη Μέση Ανατολή και απολαμβάνουν του σεβασμού όχι μόνο των αρχαίων λαών (Ασσύριων, Αρμένιων, Κούρδων, Αραμαίων κ.α.) αλλά και των Αράβων, μπορούν να παίξουν ρόλο ειρηνοποιού και εγγυητή της ασφάλειας του Ισραήλ.

Εξάλλου, κι ας μη γελιόμαστε, ποιος μπορεί αλήθεια να τα βάλει με Έλληνες και Ισραηλινούς ενωμένους; Ποιος θα τολμήσει να αναμετρηθεί με την απόλυτη συμμαχία που διαμόρφωσε και συνεχίζει να διαμορφώνει πολιτισμικά, πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά Ευρώπη και Ανατολή;

Το έχει πει εύστοχα η Ρένα Δούρου σε πρόσφατη ομιλία της:

«Σε εμάς σήμερα, και κάθε μέρα, αναλογεί το Χρέος της διατήρησης και της μεταβίβασης της Μνήμης. Το Χρέος της Α-λήθειας. Κυρίες και κύριοι, Την εκπλήρωση αυτού του Χρέους θα την φέρουμε σε πέρας Αθήνα και Ιερουσαλήμ μαζί. Στην βάση των κοινών αξιών και αρχών που ενώνουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τον ελληνικό με τον εβραϊκό λαό – δύο λαούς που συναντήθηκαν και συναντιόνται στα γράμματα, στις τέχνες, στο εμπόριο. Δύο λαούς, δύο μακραίωνους πολιτισμούς. Δύο πολιτισμούς που όχι τυχαία έχουν καθορίσει τη σύγχρονη πολιτική σκέψη. Και τούτο γιατί όπως έχει υπογραμμίσει ο Λέο Στράους, η διαλεκτική ένταση στη σχέση Αθήνας και Ιερουσαλήμ, που συμβολίζουν τη λογική και την αποκάλυψη, έχει τροφοδοτήσει την καρδιά, τον πυρήνα της πολιτικής παράδοσης του λεγόμενου δυτικού κόσμου».

Οι γνωρίζοντες καταλαβαίνουν, οι άλλοι αισθάνονται… Η συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ είναι ικανή να αλλάξει τον κόσμο σε κάτι πρωτόγνωρο που θα διαμορφώσει μια εντελώς νέα ανθρωπότητα σε ένα μέλλον δίχως άλλες παλινδρομήσεις…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...