Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

«Εκκωφαντική» η κυβερνητική σιωπή για Ερημίτη…

Κείμενο του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κέρκυρας αναφορικά με τον Ερημίτη και τη... σιωπή της κυβέρνησης, όπως λέει, για το ζήτημα.Το κείμενο

Με τεταμένη προσοχή και ετοιμότητα παρατηρεί ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας την «εκκωφαντική σιωπή» της νέας κυβέρνησης για την προωθούμενη από την εταιρία NCH Capital οικοπεδοποίηση του Ερημίτη («Κασσιόπη Κέρκυρας»). Ο κίνδυνος η «πορφύρα» της εξουσίας να αποχρωματίσει «πράσινες» ή/και «κόκκινες» πολιτικές θέσεις ελλοχεύει. Η απάθεια ακυρώνει την έντιμη απορριπτική στάση που τήρησαν ως αντιπολίτευση τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δηλώσεις προς «εσωτερική κατανάλωση» περιττεύουν. Η οικολογική καταστροφή τεκμαίρεται με κάθε λεπτομέρεια από την υπό διαβούλευση Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων [ΜΠΕ]. Η ανάληψη κυβερνητικής πρωτοβουλίας για το σταμάτημά της είναι αναγκαία και κατεπείγουσα.  
 
Η παρουσία στον κερκυραϊκό εορτασμό της εθνικής επετείου του, εξ Οικολόγων Πρασίνων ορμώμενου, υφυπουργού Περιβάλλοντος Ι. Τσιρώνη, έδωσε την ευκαιρία να γνωστοποιηθεί αρμοδίως η θέση της νέας κυβέρνησης για τον Ερημίτη – και άλλα εν εξάρσει οικολογικά ζητήματα, μηδέ της Διαχείρισης Απορριμμάτων εξαιρουμένης – δύο πλήρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Αυτές οι διευκρινήσεις επιμελώς απεφεύχθησαν… Καθώς μάλιστα ο υπουργός δεν ευδόκησε να συναντήσει περιβαλλοντικούς φορείς των Κερκυραίων, η επίσκεψη του δεν έλαβε ούτε καν τον «ενημερωτικό χαρακτήρα και χαρακτήρα διαλόγου με τους κατοίκους» που είχε η αντίστοιχη στη Βόρεια Ελλάδα. Αναρμοδίως πάντως οργίασε η παραφιλολογία για προνομιακά τετ-α-τετ με κομματικά στελέχη των… «Οικολόγων Πρασίνων της Κέρκυρας»(!), που διαφήμισαν τις διασυνδέσεις τους…    
 
Προσηλωμένος στους καταστατικούς σκοπούς του, ο Σύλλογός μας δεν συμπορεύεται ούτε με την αφωνία, ούτε με την πλειοδοσία της «παραφωνίας». Χαράσσουμε πορεία με γνώμονα τη σωτηρία του οικοσυστήματος Ερημίτη. Προτάσσουμε τον ειλικρινή κοινωνικό διάλογο για τη ληστρική για την τοπική οικονομία, «αντι–τουριστική» διάσταση της οικοπεδοποίησης. Την εφαρμογή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για οικολογικό πάρκο, σε Διασυνοριακό επίπεδο. Και τη συγκρότηση φακέλου ένταξης του Ερημίτη στο Δίκτυο NATURA 2000 – που θα προϋποθέσει και τη ρητή συνηγορία της Ελληνικής κυβέρνησης προς την αρμόδια Κομισιόν. 

1 σχόλιο:

 1. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΤΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 46 ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ... ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ...
  http://3.bp.blogspot.com/-Zm0bZILG70E/VRnG4F3GtNI/AAAAAAAGGyE/JmnrVX4QdaY/s1600/f3-thumb-large.jpg

  Το Σάββατο το βράδυ -30 Μαρτίου του 1946- στο Λιτόχωρο εκείνη την Παγωμένη νύχτα στο Σταθμό της Χωροφυλακής Υπηρετούν Ένας Ανθυπασπιστής και οκτώ χωροφύλακες .!

  Την προηγούμενη ημέρα είχαν φτάσει στη περιοχή και 2 Υπαξιωματικοί έφεδροι Λοχίες και δέκα Οπλίτες με αποστολή να φυλάξουν τις κάλπες των Εκλογικών Τμημάτων για τις εκλογές που είχαν προκηρυχθεί για την 31 Μαρτίου του 46 !

  Οι Οπλίτες ήταν έφεδροι και υπηρετούσαν την θητεία τους ενώ δεν υπήρχαν άλλα επεισόδια στην περιοχή .

  Το ΚΚΕ με διαταγή του Ζαχαριάδη αφού είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να απέχουν από τις εκλογές, ζήτησε σε συνάντηση που είχε γίνει πριν μερικές ημέρες στην Θεσσαλονίκη να γίνει κάτι το δυναμικό που θα ανάγκαζε την Κυβέρνηση να πάρει τα όπλα τορπιλίζοντας τις Εκλογές !

  Την εντολή αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο Καπετάνιος του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο Υψηλάντης (Ρόσιος ) και μεταβαίνει στην περιοχή του Ολύμπου όπου και κατάγεται !

  Συγκεντρώνει Αντάρτες της Περιοχής ενώ ειδοποιείται να κατέβει και από σπηλιά του Ολύμπου ένοπλο Τμήμα του ΕΛΑΣ από 35 άνδρες οπλισμένους με αυτόματα γερμανικά όπλα και τα Ρώσικης κατασκευής Οπλοπολυβόλα “Τουρτούρα” …

  Οι Συνολικές Δυνάμεις των Ανταρτών ξεπερνούν τους 100 άνδρες σύμφωνα με μαρτυρίες και αφού κάνουν επίδειξη δύναμης ζητούν από τους Οπλίτες και Χωροφύλακες που είναι στα δύο εκλογικά Τμήματα που βρίσκονται σε απέναντι κτίρια να παραδοθούν !

  Μετά από διαπραγματεύσεις οι υπερασπιστές κάνουν γνωστό οτι δέχονται να παραδώσουν τις κάλπες και να αποχωρήσουν από την περιοχή προς αποφυγή της αιματοχυσίας …

  Αυτό απορρίπτεται απο τον Υψηλάντη που ζητά την παράδοση ανδρών και οπλισμού .

  Την επόμενη ώρα πραγματοποιείται έφοδο ταυτοχρόνως στα δύο κτίρια του «Αστυνομικού Σταθμού Λιτοχώρου με όλα τα διαθέσιμα όπλα που η νύχτα τα κάνει να φαίνονται και να ακούγονται πολλαπλάσια !

  Τα πυρά πέφτουν ασταμάτητα μέχρι την 04:00 πρωί χωρίς αποτέλεσμα …Τα επόμενα λεπτά ομάδα Ανταρτών πλησιάζει τα κτίρια και τα πυρπολεί με βόμβες και τα κάνει παρανάλωμα της φωτιάς οι Υπερασπιστές πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν και τραυματίζονται όλοι …

  Ένας φονιάς τους πλησιάζει και τους δίνει την χαριστική βολή ενώ βρίσκονται στο έδαφος και τους σκοτώνει όλους εκτός από τον Νίκο Πακακωσταντίνου που η σφαίρα τον παίρνει ξυστά !

  Τους νεκρούς οπλίτες και τους χωροφύλακες τους έγδυσαν και τους πήραν τα πάντα ,όπλα ,άρβυλα ,στολές !

  Τιμώντας την μνήμη τους σήμερα ήταν όλοι εκεί πλήν της επίσημης πολιτείας ….Από την Δράμα και την Καβάλα μέχρι την Πρέβεζα και την Αθήνα ,ενώ το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Τρικάλων έδωσε δυναμικό παρών ,αφού οι περισσότεροι νεκροί ήταν από τα χωριά των Τρικάλων !

  Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός από εκπρόσωπο του επιζήσαντα Νίκου Παπακωνσταντίνου.Δεκάδες τα στεφάνια που ήταν αδύνατο να καταμετρηθούν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...