Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Οι πρώτοι Κινέζοι φοιτητές έρχονται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τους πρώτους Κινέζους φοιτητές ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάη (SISU).


Tο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάη αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα κύρους που διακρίνεται για τον διεπιστημονικό και παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα του, με το οποίο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει συνάψει πρωτόκολλο ακαδημαϊκής συνεργασίας, σε πολλαπλούς τομείς, με βασικό στόχο την ενίσχυση των εκπαιδευτικών σχέσεων των δύο Ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μετά το ταξίδι της Πρυτάνεως του στην Κίνα τον περασμένο Σεπτέμβρη, όπου συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη στο Έκτο Παγκόσμιο Φόρουμ Γυναικών Πρυτάνεων (6th World Women University Presidents Forum) καθώς και του επόμενου ταξιδίου της, ως συμμετέχουσα σε επίσημη αποστολή του Υπουργείου Παιδείας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους διαφόρων Πανεπιστημίων της Κίνας και να σχεδιάσουν από κοινού, στο πλαίσιο της διμερούς ακαδημαϊκής συνεργασίας, ένα πρόγραμμα υποδοχής Κινέζων φοιτητών, οι οποίοι επιθυμούν να εντρυφήσουν στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.
Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος έξι φοιτητές θα φοιτήσουν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο από το Πανεπιστήμιο SISU, ενώ αναμένεται άμεσα να προχωρήσουν αντίστοιχες συνεργασίες με Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας και της Κορέας, ειδικά μετά την επίσκεψη του Ιάπωνα Πρέσβη στην Πρυτανεία όπου επισφραγίστηκε αυτή η πρόθεση συνεργασίας.
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...