Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τι κρύβεται από πίσω και γιατί απεκρύβη η φωτιά που κατέστρεψε εξοπλισμό του ΧΥΤΑ Λευκίμμης;

http://www.corfupress.com/bulletin/images/stories/xita.jpg
 Περίεργη όλο και περισσότερο είναι η υπόθεση της πυρκαγιάς που κατέστρεψε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Corfu, όλο τον ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό της μονάδας ελέχγου του ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας.



Η ηγεσία της Πυροσβεστικής δηλώνει άγνοια για τα αίτια της φωτιάς, υπογραμμίζοντας ότι διενεργείται προανακριτική διαδικασία από την αρμόδια υπηρεσία της Π.Υ., η διαδικασία αυτή είναι ανεξάρτητη και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν στοιχεία της πριν την εκπόνηση του πορίσματος, ενώ τόσο ο Φοράς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (τυπικά διαχειριστής του χώρου) αλλά και ο Δήμος Κέρκυρας (στον οποίο ουσιαστικά υπάγεται ο ΦΟΔΣΑ) δεν δημοσιοποίησε ποτέ τη φωτιά, αν και από την πρώτη στιγμή η υπόθεση ήταν σε γνώση του.
Τα ερωτηματικά μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο, αν ισχύουν όσα περιγράφει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού: ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον οικίσκο του εξοπλισμού πριν από 20 (!!!) περίπου ημέρες και ότι κατέστρεψε ολοσχερώς τον εξοπλισμό αυτό, αξίας άνω των 200.000 ευρώ...
Μέχει στιγμής επίσημη ανακοίνωση και αντίδραση δεν υπάρχει ούτε από τον πρόεδρο του Φορέα Σπύρο Ασπιώτη ούτε και από το Δήμο της Κέρκυρας, ωστόσο, ο κ. Ασπιώτης εμφανίστηκε τηλεφωνικά χθες στο τηλεοπτικό δελτίο επιβεβαιώνοντας την πληροφορία και δηλώνοντας ότι έχει ήδη επισκεφθεί και επιθεωρήσει το χώρο, στον οποίο διαπίστωσε καταστροφή του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης της (μηδέποτε λειτουργήσας) εγκατάστασης, των υπολογιστών, έπιπλα και ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη!
Από την πυρκαγιά έως και χθες, είχαν μεσολαβήσει τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά σε καμία δεν υπήρξε ούτε καν ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη φωτιά.
Ανακριτικός υπάλληλος της Πυροσβεστικής έχει ήδη σχηματίσει φάκελο, ενώ αναμένονται το επόμενο διάστημα επίσημες ανακοινώσεις για να διαφανεί αν πρόκειται για τυχαία ενέργεια ή αν πίσω από τη φωτιά, κρύβεται εμπρησμός...
Ας σημειωθεί ότι ο χώρος είναι περιφραγμένος με δύσκολη την είσοδο οποιουδήποτε μέσα, ωστόσο, δεν είναι φυλασσόμενος αφού εδώ και μήνες, μετά τη λήξη της σύμβασης με τον ανάδοχο που είχε την ευθύνη, κανένας δεν επιθεωρεί την εγκατάσταση...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...