Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η Thomas Cook ζητά την κεφαλή επί πίνακι δύο Κερκυραίων, για να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις!

thomascook1

Την απόλυση του ηλεκτρολόγου που είχε καταδικαστεί για το θάνατο των δύο παιδιών στο της οικογένειας Σέφερντ στο Louis Corcyra Beach το 2006 αλλά συνεχίζει να δουλεύει στο εν λόγω ξενοδοχείο, αλλά και του τότε διευθυντή του που πλέον εργάζεται σε αντίστοιχη θέση σε συγκρότημα στην Κρήτη, απαιτεί η Thomas Cook από τις δύο μονάδες.



Με αυτό τον τρόπο, ρίχνοντας «αίμα στην αρένα», επιχειρεί να καταλαγιάσει τις σφοδρές αντιδράσεις της βρετανικής κοινής γνώμης απέναντι στην ίδια, μετά τις αποκαλύψεις για τις μεγάλες της ευθύνες αλλά και την αποζημίωση που εισέπραξε από ασφαλιστική εταιρία για το θάνατο των δύο παιδιών.
Αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την συζήτηση της υπόθεσης σε δικαστήριο της Μ. Βρετανίας τον περασμένο μήνα και τις ευθύνες που προέκυψαν στην εταιρία από τη διαδικασία.


Ζήτησε τις απολύσεις δύο εργαζομένων, εννιά χρόνια μετά!

Η αποκάλυψη ότι οι δύο καταδικασθέντες εργαζόμενοι τότε, εξακολουθούν και απασχολούνται σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα με τα οποία συνεργάζεται η Thomaw Cook, έγινε από το μεγαλύτερο βρετανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο, το ITV.
Τα ρεπορτάζ εξώθησαν την Thomas Cook να απαιτήσει την άμεση απόλυσή του ηλεκτρολόγου Χ.Λ., ο οποίος καταδικάστηκε για το τραγικό συμβάν και συνέχισε να απασχολείται στο ίδιο ξενοδοχείο και του Γ.Χ., πρώην γενικού διευθυντή στο Louis Corcyra Beach Hotel, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας των παιδιών από ελληνικό δικαστήριο και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια στη φυλακή, στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος και εκκρεμεί προσφυγή, ενώ το 2011 η ποινή του μειώθηκε σε τρία έτη. Ο Γ.Χ. τον Απρίλιο έγινε διευθυντής του ξενοδοχείου Mitsis Laguna στην Κρήτη.
Και επειδή αυτό το ξενοδοχείο δέχεται κρατήσεις μέσω του Thomas Cook, αυτή απαίτησε την απόλυσή του, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Στην Κέρκυρα, τo Louis Corcyra βγήκε από το πρόγραμμα του τουρ οπερέιτορ στις Κάτω Χώρες.


«Στάχτη στα μάτια», σόου για τις τηλεοπτικές κάμερες...

Η απόφαση αυτή της Thomas Cook, ανακοινώθηκε από τον ίδιο το διευθύνοντα σύμβουλό της Peter Fankhauser, ο οποίος την Πέμπτη συναντήθηκε με τους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών με... 9 χρόνια καθυστέρηση...
Δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να εργάζονται σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία άτομα που καταδικάστηκαν για το θάνατο των παιδιών και ότι ο τουρ οπερέιτορ μόλις έλαβε γνώση αυτού του γεγονότος απαίτησε αμέσως την απόλυσή τους από αυτά.
Ωστόσο, «Ξέχασε» να απολογηθεί για το γεγονός ότι η εταιρία του εισέπραξε κολοσσιαία αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία για το συμβάν, αποζημίωση σαφώς μικρότερη από αυτή που εισέπραξαν οι ίδιοι οι γονείς του παιδιού αλλά και θύματα, αφού βρισκόταν εντός του μπαγκαλόου και κινδύνευσαν και αυτοί (ο πατέρας και η σύντροφός του) να πεθάνουν από τις αναθυμιάσεις...
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Cook θα κάνει τώρα... «ουσιαστικές δωρεές» σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα....


Τιμωρούν τον Thomas Cook για τη στάση της

Ο Τύπος στη Βρετανία «βοά» με πρωτοσέλιδα κατά της Thomas Cook, όπως μεταδίδει το Reuters, καθώς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να κινητοποιήσουν μποϊκοτάζ κατά του τουριστικού γραφείου.
Η εταιρεία έχει εισπράξει μεγαλύτερη αποζημίωση από τους γονείς για το τραγικό περιστατικό, αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, και «δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη».
Υπό την πίεση αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook εξέφρασε την Τετάρτη τη λύπη του για τους θανάτους των δύο παιδιών, επιδιώκοντας να σταματήσει η επίθεση.
«Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι αισθάνομαι βαθύτατα συγγνώμη για τον τραγικό θάνατο των δύο παιδιών», δήλωσε. «Εχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του θέματος και τη σχέση με αυτή την οικογένεια», πρόσθεσε.
Ο ίδιος είπε ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπει καμία επίπτωση στις κρατήσεις. Ωστόσο, οι μετοχές της Thomas Cook διαπραγματεύονται κάτω από 0,5%, στις 156,6 πένες, αφού προηγουμένως διαπραγματεύονταν κάτω όσο το 2 %, το οποίο ο αναλυτής της Cenkos, Simon French, λέει ότι θα μπορούσε να αποδοθεί στην πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα.
Για το εξάμηνο έως τις 31 Μαρτίου η Thomas Cook ανέφερε λειτουργικές ζημίες ύψους £ 173.000.000 ($ 268.000.000) και συρρίκνωση της εποχιακής απώλειας εξαιτίας λιγότερων πελατών για διακοπές από £ 187.000.000 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.



Με πληροφορίες από το itv.co.uk
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...