Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ζητούν να επιβληθεί πολιτιστικό τέλος μέσω του τουρισμού

by2fezl73u13961814936a5jxrpueh

Τρεις Φιλαρμονικές (ΦΕΚ, «Μάντζαρος», «Καποδίστριας») και η Χορωδία Κέρκυρας ζητούν από το Δήμαρχο να επιβάλει πολιτιστικό – τουριστικό τέλος υπέρ της πολιτιστικής παράδοσης της Κέρκυρας.
"Το τέλος αυτό θα επιβληθεί  σ’αυτούς που κερδίζουν γενικά από την Πολιτιστική – Τουριστική Κέρκυρα όπως π.χ τα ξενοδοχεία, οι εφοπλιστές των πλοίων της πορθμειακής γραμμής κτλ" λεν.


Η επιστολή
ΠΡΟΣ: Κωνσταντίνο Νικολούζο
Δήμαρχο Κέρκυρας


Κύριε Δήμαρχε

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, δημιούργησε έναν ασφυκτικό κλοιό στις λειτουργίες των πολιτιστικών σωματείων και ιδρυμάτων του τόπου μας.
Στο περιβάλλον αυτό γνωρίζετε ότι πολλοί πολιτιστικοί φορείς κάνουν αγώνα επιβίωσης για την συνέχιση των δράσεων τους και κυρίως αυτών  που έχουν σχέση και με την παροχή δωρεάν μουσικής παιδείας στην κερκυραϊκή νεολαία.
Αυτά τα πολιτιστικά σωματεία (Φιλαρμονικές. Χορωδίες κλπ) των οποίων η ζωή μερικών είναι υπερωνόβια , δημιούργησαν την σημερινή ταυτότητα της πολιτιστικής Κέρκυρας, για την οποία όλοι υπερηφανευόμαστε .
Η πολιτιστική αυτή ταυτότητα, αποτελεί σήμερα και την προμετωπίδα της τουριστικής προβολής του νησιού μας.


Είναι επομένως αδιανόητο , αυτός ο πολιτιστικός μας πλούτος, να υποβαθμιστεί, όταν μπορούμε ως Κέρκυρα, να τον στηρίξουμε ενισχύοντας τα πολιτιστικά σωματεία και τις πολιτιστικές δράσεις.
Ένας τέτοιος τρόπος  είναι η υλοποίηση από τον  Δήμο Κέρκυρας για επιβολή τουριστικού – πολιτιστικού τέλους το οποίο θα είναι ασφαλώς μικρό (1 ή 2 € ) ανά άτομο και θα αφορά τους επισκέπτες του νησιού μας. Το τέλος αυτό θα επιβληθεί  σ’αυτούς που κερδίζουν γενικά από την Πολιτιστική – Τουριστική Κέρκυρα όπως π.χ τα ξενοδοχεία, οι εφοπλιστές των πλοίων της πορθμειακής γραμμής κλπ.
Η  σκέψη αυτή έχει πλέον ωριμάσει στην τοπική κοινωνία και έχει καταστεί αναγκαία περισσότερο από ποτέ.
Εξ άλλου η διαδικασία αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη , όταν λειτουργεί και αποδίδει και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.


Κύριε Δήμαρχε
Δεν είναι πολυτέλεια η στήριξη της πολιτιστικής παράδοσης μας, ιδιαίτερα τώρα που η κρίση ισοπεδώνει πολλά από την καθημερινότητα μας. Ήδη η κρίση αυτή οδηγεί μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς , σε δυσλειτουργίες και είναι ορατός ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας των.
Σας παρακαλούμε θερμά , αξιοποιώντας και τις προγενέστερες εμπειρίες να αξιοποιήσετε την πρόταση μας και το γρηγορότερο δυνατόν να πάρει σχετικές αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο.


Με εξαιρετική εκτίμηση

Σπύρος Παδοβάς   Γιάννης Τριβυζάς   Σπύρος Σκιαδόπουλος  Τάκης Μεταλληνός
 Πρόεδρος                 Πρόεδρος                Πρόεδρος              Πρόεδρος
   Φ.Ε.Κ                Φ.Ε Μάντζαρος        Φ.Ε Καποδίστριας     Χορωδίας Κέρκυρας


λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...