Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη -Συνέλαβαν 2 ύποπτους τζιχαντιστές [εικόνες ]

Δύο άτομα με σουηδικά διαβατήρια και διασυνδέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία συνέλαβε η αστυνομία στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο άνδρες έβγαζαν εισιτήριο για να πάνε σε ένα χωριό, αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο να περάσουν στην Τουρκία. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις μυστικές υπηρεσίες, με τον ένα μάλιστα να καταδικάζεται σε 14 χρόνια φυλάκισης γιατί είχαν βρεθεί στο σπίτι του εκρηκτικά και απειλούσε με τρομοκρατικά χτυπήματα.
Στην πρώτη έρευνα που έγινε στους δύο άνδρες βρέθηκε μαχαίρι στην κατοχή τους και για αυτό οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για έναν 29χρονο Βόσνιο και έναν άνδρα από την Υεμένη, με αμφότερους να έχουν σουηδικό διαβατήριο.  
Ο 29χρονος Μισράντ Μπεκτάσεβιτς είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία, όταν μετά από έρευνα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο σπίτι του εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο. Σε αυτό, ένας άνδρας με καλυμμένο πρόσωπο απειλούσε για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο. Μετά από ανέλυση που έκαναν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν ο άνδρας στο βίντεο ήταν ο 29χρονος, υποπτεύονταν σχέση του με την Αλ Κάιντα και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση.  

 
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...