Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Σώοι και οι 35 λαθρομετανάστες που περισυλλέχθηκαν ανοικτά των Παξών

30 1 16 metanastes Image6

 35 λαθρομετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν και το Πακιστάν  περισυνέλεξαν χθες το βράδυ οι άνδρες του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, όταν το σκάφος τους παρέμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή 42 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά των Παξών.




30 1 16 metanastes Image6
30 1 16 metanastes Image6
30 1 16 metanastes Image6
30 1 16 metanastes Image6
30 1 16 metanastes Image6
30 1 16 metanastes Image6


Μεταξύ των μεταναστών, είναι γυναίκες και παιδιά, το μικρότερο των οποίων είναι 6 ετών.
Το σκάφος εξέπεμψε σήμα SOS αργά το απόγευμα και επί τόπου έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού, το ναυαγοσωστικό και το περιπολικό τα οποία εντόπισαν το δουλεμπορικό πλοίο και μετέφεραν ασφαλείς τους μετανάστες στη στεριά. Το ακυβέρνητο σκάφος μεταφέρθηκε στο νησί των Παξών ενώ σήμερα αναμένεται να ρυμουλκηθεί στην Κέρκυρα.
Και οι 35 είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο με ελαφρά συμπτώματα υποθερμίας λόγω του κρύου που επικρατούσε στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες οι οποίοι διέμεναν το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα, μεταφέρθηκαν από διακινητές σε ερημική παραλία της δυτικής Ελλάδας όπου επιβιβάσθηκαν στο πλοιάριο με σκοπό να μεταφερθούν στην Ιταλία. Το λιμενικό έχει προχωρήσει σε διαδικασίες ταυτοποίησης των μεταναστών, ενώ διερευνά το ενδεχόμενο ο διακινητής να βρίσκεται μέσα στους 35 μετανάστες που περισυνέλεξε.

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...