Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Οι ισλαμιστές του ISIS αποκεφάλισαν 280 πολίτες στην Deir Ez-Zor για να καταλάβουν την πόλη - IL-76 έριξαν 22 τόνους οπλισμού (vid)



του Βασίλη Καπούλα
 
Σε μαζικές σφαγές και εθνοκάθαρση προχώρησαν οι ισλαμιστές του ISIS στην Deir Ezzor καθώς σκότωσαν 280 γυναικόπαιδα και εξαφάνισαν οικογένειες για να σπάσουν το ηθικό των στρατιωτών του συριακού Στρατού που είναι υπό πολιορκία από το καλοκαίρι του 2014. Η κίνηση αυτή του ISIS γίνεται μετά τον ανεφοδιασμό του συριακού Στρατού από IL-76 που έριξαν 22 τόνους με τρόφιμα, πυρομαχικά και εξοπλισμό.
 
Το ISIS προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταλάβει την πόλη για να απελευθερώσει στρατεύματα για να τα προωθήσει στο μέτωπο του Χαλεπίου το οποίο έχει καταρρέσει στις περιοχές al-Bab και Manbij. Προς το παρών ο συριακός Στρατός ελέγχει ακόμη το 50% της πόλης και απέκρουσε την απέιθεση σκοτώνοντας τον Abu Hamza Al-Ansari, διοικητή του ISΙS στην DeirEzzor.
 
"Οι ισλαμιστές του ISIS μπήκαν στο χωριό al-Bagilya… και σφαξαν ολόκληρες οικογένειες. Γι αυτό το λόγο ο Στρατός κατευθύνεται στην περιοχή για να σώσει τον πληθυσμό" είπε ο Mohammad Qaddur Ajnyyja κυβερνήτης της πόλης .
 
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο το πρωί στη βορειοδυτική πλευρά της Deir Ezzor το ISIS εξαπέλυσε μαζική επίθεση για να καταλάβει τις περιοχές Al-Bughayliyah και Ayyash χτυπώντας τις αμυντικές θέσεις του συριακού Στρατού στη δυτική πλερά του Ευφράτη.
 
Η 137η Ταξιαρχία πυροβολικού κάλεσε επειγόντως ενισχύσεις από τις ειδικές δυνάμεις την 104η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία της ρεπουμπλικανικής Φρουράς.
 
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή από την 104η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία της ρεπουμπλικανικής φρουράς,  30 ισλαμιστές προχώρησαν σε επιχειρήσεις αυτοκτονίας για να προωθήσουν τους υπόλοιπους και να "σπάσουν" τις αμυντικές γραμμές στην ανατολική πλευρά σε Ayyash και Al-Bughayliyah.
 
Οι ισλαμιστές προσπάθησαν να διεισδύσουν στις αμυντικές γραμμές στα βουνά Thardeh Mountains στη νότια Deir Ezzor αλλά απωθήθηκαν.
 
Υπάρχουν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ συριακού Στρατού και ISIS σε Αyyash, Haweeqa, Al-Bughayliyah και σποραδικά πυρά από την 137η βάση πυροβολικού στα βουνά Thardeh.
 
Πηγές από την ρεπουμπλικανική Φρουρά ανέφεραν ότι 49 στρατιώτες σκοτώθηκαν.
 
Ανάμεσα στους 280 πολίτες που εκτέλεσε το ISIS στην Deir Ez-Zor υπήρχαν γυναίκες, παιδιά 8 μηνών και πέντε αιχμάλωτοι στρατιώτες.
 
Πολλοί στρατιώτες του συριακού Στρατού είχαν συγγενείς σε αυτά τα χωριά καθώς ήταν προπύργια του γεγονός που δείχνει γιατί οι ισλαμιστές προχώρησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.
 
Το ISIS συνεχίζει με επιθέσεις αυτοκτονίας να προσπαθεί να σπάσει τις αμυντικές γραμμές. Οι ισλαμιστές ζωσμένοι με εκρηκτικά περνούν τον Ευφράτη με βάρκες για να επιτεθούν.
 
Οι ισλαμιστές κατάφεραν να καταλάβουν αρκετές περιοχές στις περιοχές Al-Bughayliyah και Ayyash συμπεριλαμβανομένου της αποθήκης οπλσμού .
 
Η 104 η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία μαζί με την 137η ταξιαρχία πυροβολικού και τις δυνάμεις εθνικής άμυνας έδωσαν σκληρές μάχες και απώθησαν τους ισλαμιστές καταλαμβάνοντας τις αποθήκες οπλισμού στην  Ayyash και τις περιοχές στην Al-Bughayliyah που ήταν υπό τον έλεγχο του ISIS ενώ απέκρουσαν την επιθεση τους στο Jabal Al-Thardeh και απελευθέρωσαν την περιοχή al-Bagilya όπου οι ισλαμιστές σκότωσαν τους 280 πολίτες.
 
Embedded image permalink 
 
δείτε τα βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...