Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Τσακαλώτος: Εχουμε συμφωνήσει για παραμονή του ΔΝΤ

Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει ενεργό οικονομικό ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt o Ευκλείδης Τσακαλώτος. Βλέπει ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσα σε μερικές εβδομάδες.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει να έχει ρόλο στο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Η συμμετοχή του ΔΝΤ έχει συμφωνηθεί. Αυτή είναι η δέσμευση μας» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος σε αποκλειστική του συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
O κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως ο Γερμανός ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχουν καταστήσει σαφές ότι ο ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτος.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως «δεν εννοούν μόνο σε όρους τεχνικής βοήθειας αλλά ενεργούς συμμετοχής στο οικονομικό πακέτο».
Όπως μεταδίδει η Handelsblatt, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι αναμένει η Ελλάδα να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης τις επόμενες εβδομάδες.
«Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα γίνει σε μερικές ημέρες. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θα πάρει μήνες. Εγώ λέω: ανάμεσα στους μήνες και στις ημέρες υπάρχουν και εβδομάδες. Νομίζω ότι είναι μια καλή εκτίμηση» υπογράμμισε.

λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...