Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αυτός είναι ο Σομαλός που δολοφόνησε την 22χρονη στη Σουηδία

Στην δημοσιότητα η φωτογραφία του 15χρονου(;) Σομαλού, που μαχαίρωσε θανάσιμα την 22χρονη Alexandra Mezher, σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στη Σουηδία 

Ο 15χρονος Σομαλός μετανάστης Youssaf Khaliif Nuur, που ζει σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στην πόλη Molndal, στη Σουηδία, μαχαίρωσε θανάσιμα την περασμένη Δευτέρα μέσα στο κέντρο την 22χρονη Alexandra Mezher. Η άτυχη κοπέλα, με σουηδική υπηκοότητα και καταγωγή από τον Λίβανο, ήταν πτυχιούχος ψυχολογίας και εργαζόταν στο κέντρο υποδοχής ανηλίκων προσφύγων, που αυτή την περίοδο φιλοξενεί δέκα πρόσφυγες ηλικίας από 14 μέχρι 17 ετών.

                              Ο Σομαλός μετανάστης στην δικαστική αίθουσα


Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας της 22χρονης, η οποία είχε μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο του Γκέτεμποργκ, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή, η κόρη της, της είχε αποκαλύψει ότι οι νεαροί μετανάστες δηλώνουν ψεύτικη ηλικία, επειδή ο σουηδικός νόμος χορηγεί άσυλο με διαδικασίες «fast track» σε ανήλικους πρόσφυγες. Η 22χρονη είχε αναφέρει στην μητέρα της ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες είχαν ηλικία γύρω στα 24 έτη και συνήθως δήλωναν ότι είναι 14 με 15 ετών.

                     Το κέντρο υποδοχής ανήλικων προσφύγων και το θύμα


Την Πέμπτη εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Γκέτεμποργκ, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του και μεταφραστή, ο Σομαλός δολοφόνος, που είχε σκεπάσει το κεφάλι του με μια κίτρινη κουβέρτα. Στον Σομαλό απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες του φόνου και της απόπειρας φόνου, αλλά όταν ο δικαστής τον ρώτησε αν έχει κάτι να δηλώσει, ο συνήγορός του απάντησε ότι ο πελάτης του «δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο να αναφερθεί στις κατηγορίες».

Επίσης, ο συνήγορός του δήλωσε πως ο δολοφόνος θα ήθελε μέχρι την ημέρα της δίκης να μην προφυλακιστεί. Η εισαγγελέας Linda Viking αρνήθηκε το σχετικό αίτημα και υποστήριξε ότι ο Σομαλός είναι ύποπτος φυγής ή θα μπορούσε να αλλοιώσει τα στοιχεία του φόνου και ζήτησε την κράτησή του μέχρι την ημέρα της δίκης του, στις 11 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, το δικαστήριο θα εξετάσει, αν ο Σομαλός μετανάστης έχει καταθέσει την πραγματική του ηλικία καθώς και αν το όνομα που έχει δηλώσει είναι το πραγματικό.

«Πηγή» από την αστυνομία του Γκέτεμποργκ δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ότι η άτυχη κοπέλα μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον Σομαλό, όταν αυτός επιτέθηκε για άγνωστο λόγο σε άλλο πρόσφυγα και η 22χρονη μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.

link

1 σχόλιο:

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...