Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Χωρίς δουλειά 140 + 300 ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας...

alt
Την απόφαση της Δικαιοσύνης στην κύρια αγωγή που υπέβαλλαν κατά του ξενοδοχείου Ακτή Μεσσογγή περιμένουν τώρα οι 140 περίπου εργαζόμενοι που ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, η απόφαση θα πρέπει να εκδοθεί, σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο, μέσα σε διάστημα 10 ημερών εκτός και αν η επιχείρηση προσπαθήσει να επωφεληθεί από τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού νόμου και καταθέσει αίτηση πτώχευσης του ξενοδοχείου.


Εξετάζει πτώχευση;

Η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τους ξενοδοχοϋπάλληλους, βρίσκεται σε στάδιο διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας εξετάζοντας την περίπτωση της πτώχευσης, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει υποβάλλει αίτηση για υπάγωγή της επιχείρησης σε τέτοιο καθεστώς. Ακόμα και στην περίπτωση αυτή, όμως, μετά και τις προσφυγές τους, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε προτεραιότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους πιστωτές.

Έδωσε πίσω τις επιταγές λόγω αγωγής

Ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της προσφυγής, κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης τις εγγυητικές επιταγές που είχε πάρει τον περασμένο Σεπτέμβριο από την ιδιοκτήτρια εταιρία καθώς πλέον τα χρήματα οι εργαζόμενοι τα διεκδικούν με κύρια αγωγή, ώστε να πετύχουν προτεραιότητα στους πιστωτές.
Αν επιχειρούσαν να διεκδικήσουν τα χρήματα σφραγίζοντας τις επιταγές αυτές, τότε θα έμπαιναν σε καθεστώς εμπορικής διεκδίκησης παίρνοντας σειρά πίσω από τους υπόλοιπους πιστωτές του ξενοδοχείου.

Κλειστό το «Ακτή»

Μέχρι στιγμής, το Ακτή Μεσσογγή παραμένει κλειστό με απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρίας, αν και η εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας Α. Γεωργούλη είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες στους ίδιους τους εργαζόμενους ενώπιον των εκπροσώπων των αρμοδίων αρχών ότι έχει ήδη κλεισίματα σε μεγάλο ποσοστό των διαθέσιμων δωματίων, ενώ απέρριψε και την πρόταση του Γ.Γ. Εργασίας Ροβέρτου Σπυρόπουλου για κάλυψη της πληρότητας του ξενοδοχείου τη φετινή σαιζόν με προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Στην ανεργία 300 ξενοδοχοϋπάλληλοι...

Σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε 7 συνολικά ξενοδοχεία σε όλη την Κέρκυρα τα οποία δεν έχουν ακόμα αρχίσει να δουλεύουν, χωρίς ωστόσο να κινήσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ώστε να θεωρηθεί και επισήμως ότι το προσωπικό δεν θα εργαστεί και να πληρωθούν οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Σύμφωνα με τον κ. Πελάη, περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αυτό το καλοκαίρι το φάσμα της ανεργίας ενώ άλλοι 50 έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις επιχειρήσεις που δούλευαν...
  http://www.corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...