Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Τη Ν. Αλβανία προτίμησαν Έλληνες για να περάσουν το τριήμερο

Τουριστικές περιοχές των Αγίων Σαράντα, του Αργυρόκαστρου και της Χιμάρας επέλεξαν μερικές χιλιάδες Έλληνες για να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Στο Αργυρόκαστρο είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν έκθεση με τις εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι που οργάνωσε η ιταλική πρεσβεία στα Τίρανα στο πλαίσιο εξάμηνων εκδηλώσεων με θέμα "Δύο λαοί, μια θάλασσα, μια φιλία".
Η επίσκεψη των Ελλήνων ήταν κυρίως οργανωμένη από τουριστικά γραφεία, αλλά υπήρχαν και πολλοί που επέλεξαν τις μικρές ομάδες και τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα.
Σήμερα και ειδικά χθες στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς σημειώθηκαν ουρές Ελλήνων τουριστών που επέστρεφαν από Αλβανία.
Ο τουρισμός Ελλήνων στην Αλβανία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο και οφείλεται στο ότι η περιοχή έχει πολλά αξιοθέατα και προσιτές τιμές.
Η τουριστική υποδομή της νότιας Αλβανίας παρουσιάζει ελλείψεις και ένα παράδειγμα αποτελεί η πόλη των Αγίων Σαράντα όπου υπάρχουν πολλά κτίρια χωρίς την κατάλληλη τουριστική υποδομή. Ωστόσο, είναι η πόλη που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες, Αλβανούς και ξένους.
ΑΠΕ
Απο ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...