Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σε πτωτική τροχιά ο τουρισμός


Πτώση της τάξης του 10% καταγράφεται στην τουριστική κίνηση στη χώρας μας ενώ ο τζίρος υποχωρεί τουλάχιστον κατά 15%, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Γιώργος Τσακίρης.

Χωρίς να προβεί σε ακριβή ποσοστά για το σύνολο του 2010 εκτίμησε ότι η πορεία των εσόδων θα είναι αρνητική.
Σημείωσε ότι η μεγαλύτερη πτώση της τουριστικής κίνησης καταγράφεται στην Πάτμο 35% και τη Λακωνία 30%.

Δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως η Ρόδος και η Χαλκιδική βρίσκονται στο -18% και -15% αντίστοιχα.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι γενικά μειωμένες κατά 10% σε σχέση με τις περυσινές. 
Ο κ. Τσακίρης ζήτησε να καλυφθεί άμεσα η θέση της υφυπουργού τουρισμού Άντζελας Γκερέκου, καθώς «ο κλάδος λόγω της κρίσης δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Αναφορικά με το "Πρόγραμμα Καλλικράτης", ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι ο τουριστικός κλάδος κρίνει αναγκαία τη διοικητική μεταρρύθμιση και κατ΄επέκταση θεωρεί θετικό το κείμενο που έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση.

Αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, ο πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, κατέθεσε στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, εμπεριστατωμένες προτάσεις, οι οποίες στόχο έχουν να συμβάλλουν στην καλύτερη δομή, λειτουργία και αποτελεσματικότητα του νέου αναπτυξιακού νόμου, η κυρία υπουργός μέχρι σήμερα αρνήθηκε να τις συζητήσει με το ΞΕΕ, παρά την σωρεία των σχετικών αιτημάτων επικοινωνίας από την πλευρά του Επιμελητηρίου».

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία η χώρα μας χρειάζεται βαθιές τομές, ξεκινώντας από μηδενική βάση, προσθέτοντας ότι η αξιοποίηση και η ανάδειξη της τουριστικής προσφοράς θα πρέπει να αποτελεί κύρια παράμετρο κατά τον σχεδιασμό των οργάνων και των λειτουργιών των νέων διοικητικών δομών.

Στο μεταξύ, μιλώντας την Τρίτη το πρωί στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, χαρακτήρισε "ανεγκέφαλους" όσους προβαίνουν σε κινητοποιήσεις που βλάπτουν όπως υποστήριξε την εικόνα της Ελλάδας στο Εξωτερικό.

http://www.skai.gr/news/finance/article/143696/se-ntotiki-trohia-o-tourismos/?utm_source=rss_news_top&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...