Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Μέσα Ιουλίου συντάξεις τέλος στον ΟΑΕΕ by "ΤΖΟΝ"


Στάση πληρωμών συντάξεων. «Απο μέσα του Ιουλίου ο ΟΑΕΕ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία καταβολής των συντάξεων» προς τους 306.000 δικαιούχους , αλλά και κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των 840.000 ασφαλισμένων του, δήλωσε ο κ. Κ. Παπαθανασίου , προαναγγέλλοντας και την παραίτηση του λόγω των προσχωμάτων που βάζει η κυβέρνηση στη λειτουργία του Οργανισμού.


Στελέχη του ΠαΣοΚ, σε κατ` ιδίαν συζητήσεις τους , χρεώνουν στον κ. Παπακωνσταντίνου αυτή την εξέλιξη που θα ταρακουνήσει συθέμελα την ελληνική κοινωνία. Πολλοί μάλιστα μιλούν για
…προμελετημένη «εγκληματική μαχαιριά» τόσο στην ελληνική κοινωνία , όσο και στο ίδιο το ΠαΣοΚ. Και αυτό γιατί ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε εκ των προτέρων ότι μέσα στο 2010 θα παρουσιαζόταν ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα με τις συντάξεις.

Το πρώτο Ταμείο που θα δηλώσει στάση πληρωμών θα είναι ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και σταδιακά θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα ( ΙΚΑ, ΝΑΤ κλπ) , αφού ακόμη και η εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων απαιτεί χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τα στενά χρονικά περιθώρια του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Αλλά ακόμη και εάν έπειτα από …πολιτική πίεση και παρέμβαση (…..) τα ταμεία καταφέρουν να προχωρήσουν στην εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων, αυτό θα είναι κάτι πρόσκαιρο που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα φθάνει να καλύψει ούτε τους υπόλοιπους μήνες του 2010.
Οι πιο υποψιασμένοι φυσικά καταλαβαίνουν ότι η πώληση της περιουσίας των Ταμείων (ομόλογα, μετοχές, ακίνητα κλπ) , εν μέσω οικονομικής κρίσης, θα πραγματοποιηθεί ….έναντι πινακίου φακής.
Για τους λόγους αυτούς η όλη ….μεθοδολογία χαρακτηρίζεται από τα ίδια τα στελέχη του ΠαΣοΚ ,στις κατ` ιδίαν συζητήσεις τους πάντα, ως ….προμελετημένη «εγκληματική μαχαιριά» και δείχνουν ξεκάθαρα τον κ. Παπακωνσταντίνου»

Όλη αυτή η μεθοδολογία πτώχευσης του Ταμείου και η επερχόμενη (από τα μέσα Ιουλίου ) αδυναμία συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης επιβεβαιώνονται από τον διοικητή του ΟΑΕΕ.
Το ερώτημα «πως είναι δυνατόν να θεωρείται ότι η Πολιτεία εγγυάται τις συντάξεις σύμφωνα με το Σύνταγμα και να μη χρηματοδοτεί τον Οργανισμό» , θα πρέπει να θεωρείται εκ των πραγμάτων …αφελές !

Το πραγματικό ερώτημα είναι ΠΟΙΑ κέντρα έχουν καθαρογράψει το σενάριο που θα επιφέρει τεράστιες κοινωνικές αναταραχές και για ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ; To ΠΟΙΟΙ το εφαρμόζουν είναι πλέον αυταπόδεικτο!

Θεωρώ όμως ότι για το ανωτέρω πολυπλόκαμο ερώτημα οι απαντήσεις έχουν δοθεί σε πλειάδα άρθρων κατά τα 2 1/2 χρόνια λειτουργίας αυτού του blog.
Εχουμε παράκτια κυβέρνηση. Εκλεγμένη στην Ελλάδα, αλλά νηολογημένη εκτός χωρικών υδάτων.

Και το φθινόπωρο έρχεται όλο και πιο κοντά, με μια αφύσικη ταχύτητα που εκπλήσσει και προβληματίζει!
http://www.politis-gr.com/?p=1891

1 σχόλιο:

  1. Δεν πειράζει το Πασοκ και η ΝΔ ναναι καλά και αυτοί που τους ψηφίζουνε κάθε φορα και μας παίρνουνε όλους στο λαιμό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...