Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Στο «σφυρί» ακίνητα μεγαλοοφειλετών-Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί


Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πρώην Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων άφηνε τεράστια περιθώρια για καθυστερήσεις. Ο νέος νόμος, όμως, σφίγγει τον κλοιό γύρω απ' όσους φοροδιαφεύγουν.

Την είσπραξη των φορών δυσχεραίνει ιδιαίτερα η πολύπλοκη δικαστική διαδικασία. Για την έκδοση μιας αμετάκλητης απόφασης για φορολογικές παραβάσεις χρειάζονται ακόμη και 13 χρόνια. Ο αριθμός των δικογραφιών που εκκρεμούν στα δικαστήρια έχει αγγίξει τις 445.000.

Εκτός αυτού, έτοιμη είναι και η λίστα με τα ονόματα 3.700 οφειλετών με χρέη έκαστος στην εφορία τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ. Υπό την απειλή της δημόσιας διαπόμπευσης έχουν σταλεί ήδη ειδοποιητήρια για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως το τέλος του μήνα. Συνολικά οφείλουν περισσότερα από 10 δισ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, μεγάλο μέρος των οφειλών προέρχεται από τον ΟΣΕ και τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Ως δέλεαρ για την εξόφληση - και συνεπώς την εισροή ‘ζεστού’ χρήματος στον κρατικό κορβανά η κυβέρνηση ρίχνει την έκπτωση 80% στις προσαυξήσεις για όσους τακτοποιήσουν ολόκληρο το ποσό της οφειλής τους και 60% για εκείνους που θα πληρώσουν τουλάχιστον το 50% του χρέους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Εφοριακών Φρόσω Σταυράκη, μέχρι στιγμής εκκρεμούν στα δικαστήρια 33 δισ. καταλογισθέντες φόροι, 32 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές και 30 δισ. φοροδιαφυγή.

«Η φοροδιαφυγή εμποδίζει τη λειτουργία του κράτους, πολλαπλασιάζει τη διαφθορά, δημιουργεί συνθήκες αδικίας μεταξύ των πολιτών και αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων», εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών Γιώργος Κορομηλάς 


Πηγή: www.skai.gr

3 σχόλια:

  1. ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΒΑΨΕΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Νέα Τάξη χτίζεται εδώ και μερικούς αιώνες.Γαλαζοαίματοι βασιλείς που παντρεύονται μεταξύ τους, ακολουθώντας πιστά την αρρωστημένη εβραϊκή αιματολογική και ρατσιστική παράδοση, συγκέντρωσαν τον πλούτο ο οποίος φυσικά βρίσκεται στα θησαυροφυλάκια των εκλεκτών του Θεού. Οι ιερείς των δυτικών θρησκειών νομιμοποιούσαν τους βασιλείς και οι βασιλείς τους τοκογλύφους. Βλέποντας τα παρακάτω video ίσως να συνειδητοποιήσουμε ΠΟΣΟ αποφασισμένοι είναι οι Εβραίοι να πραγματοποιήσουν τα αρρωστημένα τους σχέδια. Ελέγχουν τον πλούτο, έχουν δανείσει στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού του πλανήτη και παράλληλα ελέγχουν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τις εταιρίες παραγωγής κινηματογράφου και τηλεόρασης καθώς και τις εταιρίες διανομής οπτικοακουστικού υλικού. Έτσι έχουν εξασφαλίσει την απόλυτη απουσία της λέξης ΕΒΡΑΙΟΣ από τη συνείδηση του κόσμου. Ανενόχλητος δρα ο εχθρός όταν δεν ξέρεις ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΟΥΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ.

    Κι αν έχετε υπομονή και γερό στομάχι δείτε το παρακάτω video ... της στυγνής δολοφονίας δημοσιογράφων, πολιτών και μωρών από Αμερικάνους έμμισθους "gamer"... που απλά βάφτισαν τους τηλεφακούς ... RPG ρουκετοβόλα και αφαίρεσαν τη ζωή από τουλάχιστον 12 ανθρώπους. Με το ίδιο βρώμικο στυλ σκότωσαν χιλιάδες αθώους στη Γάζα οι Εβραίοι αλλά επειδή ελέγχουν τα MME και τα ερπετά που δουλεύουν σ'αυτά η πληροφορία χάνεται.
    Ομοίως κουκούλωσαν τον τελετουργικό βιασμό ανήλικου τρίχρονου (!) κοριτσιού από Εβραίους δικαστές στη Λιθουανία αναδεικνύοντας ψεύτικο θέμα που αφορούσε μαζικό γάμο στη Γάζα.Τελικά ο πατέρας του βιασμένου κοριτσιού δολοφονήθηκε από αγνώστους και το θέμα έληξε.

    http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/05/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re sy ti kanoyn aytoi oi "gamer" ekei kato sto irak!!! apisteyto video

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...