Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ



Επί σειρά ετών ενοχοποιείται για ουκ ολίγα δεινά της υγείας και συνεπώς της ζωής μας.
Η τελευταία επιστημονική μελέτη "κατηγορεί" το αλκοόλ - για το οποίο ο λόγος - για "διπλό " έγκλημα:
επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης των κυττάρων και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον οργανισμό.
Τα δυσοίωνα νέα έρχονται από τους ειδικούς του
Πανεπιστημίου του Μιλάνο, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το αλκοόλ επιταχύνει τη φθορά ενός τμήματος των κυττάρων που σχετίζονται με τη γήρανση και την εμφάνιση του καρκίνου.
Οι Ιταλοί επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 250 εθελοντές, κάποιοι εκ των οποίων κατανάλωσαν περισσότερα από τέσσερα αλκοολούχα ποτά ημερησίως.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ηλικία, η διατροφή, η σωματική άσκηση, το εργασιακό στρες και το περιβάλλον παίζουν σημαντικό ρόλο στη σμίκρυνση των τελομερών - πρόκειται για τα τμήματα του DNA των κυττάρων που καθορίζουν τη μακροζωία τους και συνεπώς συνδέονται άμεσα με τη διαδικασία γήρανσής τους.
Από τη μελέτη, ωστόσο, προέκυψε ότι το μήκος των τελομερών μειώνεται δραματικά στα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, το μήκος τους είχε μειωθεί ακόμη και κατά 50% συγκριτικά με το μήκος των τελομερών των ατόμων που έπιναν με μέτρο.
Big Fish 
Απο http://i-diadromi.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

    http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2010/04/blog-post_6651.html

    xaxaaa!!gey kassopites

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...