Η δυναστεία των χρηματιστών και τραπεζιτών Ρότσιλντ (Rothschild) εδώ και τρεις αιώνες ασκεί μεγάλη επιρροή σε πάμπολλες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη συμπεριλαμβανομένης της τωρινής κρίσης του ευρώ και της παράπλευρης κρίσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Λόγω της πραγματικά ασύλληπτης περιουσίας τους και των συμμετοχών τους σε πάσης φύσεως κεφαλαιοκρατικές δραστηριότητες, η λειτουργία του Οίκου των Ρότσιλντ δομείται παραδοσιακά με εντολοδόχους, που αναλαμβάνουν -έναντι ανταλλαγμάτων- να στηρίξουν τις επιδιώξεις τους, εν είδει υπερ-εργολάβων. Παράλληλα, οι Ρότσιλντ ενδιαφέρονται για την κατακύρωση στη σφαίρα των συμφερόντων τους του ορυκτού πλούτου των κρατών, με τα οποία συναλλάσσονται.
Με βάση τα παραπάνω, η παρούσα έρευνα θα επικεντρωθεί στον γνωστό κερδοσκόπο Τζωρτζ Σόρος και στον ρόλο του ως εντολοδόχου των Ρότσιλντ για τα Βαλκάνια, καθώς και στις προσπάθειες τους, εδώ και δεκαετίες, να γίνουν κυρίαρχοι του φυσικού πλούτου της περιοχής, μέσω τρίτων...
Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
Στα μέσα του 18ου αι., ο Moses Bauer Rothschild καταγράφεται ως ο ιδρυτής μιας από τις διασημότερες και πλουσιότερες οικογένειες όλων των εποχών. Γεννημένος το 1744 στη Φρανκφούρτη, απέκτησε το προσωνύμιο «Rothschild» -που στα Γερμανικά μεταφράζεται ως «κόκκινη ασπίδα»- και αναρριχήθηκε στο τότε χρηματοπιστωτικό σύστημα ως χρηματοδότης πριγκίπων και των μικρών κρατών που αποτελούσαν την τότε Γερμανία. Δεν αποτελεί φυσικά σύμπτωση ότι η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και το οικονομικό κέντρο της σημερινής Γερμανίας είναι η Φρανκφούρτη, ενώ το έμβλημα της πόλης δεν είναι παρά μια κόκκινη ασπίδα!
Ο πατριάρχης των Ρότσιλντ είχε 5 υιούς, οι οποίοι σταδιακά ακολούθησαν χρηματοοικονομικές σταδιοδρομίες σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και σύντομα έγιναν κυρίαρχοι των εξελίξεων εκεί. Ο Σολομών ίδρυσε την εταιρία του στη Βιέννη, ο Κάρολος στη Νάπολη, ο Νέιθαν στο Λονδίνο, ο Τζέιμς στο Παρίσι και ο Άμσελ παρέμεινε στην Φρανκφούρτη.
Σήμερα ενεργοί είναι, ουσιαστικά, οι οίκοι του Λονδίνου και των Παρισίων, και διαπλέκονται, μέσω μιας πλειάδας εταιριών, με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά ονόματα του πλανήτη.
Ο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
• Edmund Rothschild (1916-2009)
Ίδρυσε την εταιρία BRINCO Corporation (British Newfound land Development Corporation), η οποία ανέλαβε την εκμετάλλευση τεράστιων ορυχείων πολύτιμων μετάλλων στον Κα ναδά μεταπολεμικά, ενώ η κόρη του είναι η σύζυγος του Marcus Egius, Προέδρου της Barclays Global Financial Group και του BBC. O Edmund είναι κατ' εξοχήν μέλος του βρετανικού κατεστημένου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα της Ιαπωνίας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσω των δικών του τραπεζών.
• Evelyn Rothschild (1931)
Ο ισχυρός ανήρ της οικογένειας και κάτοχος πολλών τίτλων και προεδριών εταιριών.... Αποτέλεσε μέλος ή πρόεδρος των Δ.Σ. του Economist, της παγκόσμιας αυτοκρατορίας διαμαντιών De Beers, της εταιρίας υπολογιστών IBM, της εφημερίδας Daily Telegraph, ενώ ίδρυσε την ένωση για τη μελέτη του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος, με έδρα τη Φρανκφούρτη. Ο Evelyn διατηρεί δεσμούς αρκετών ετών με πολιτικούς που έχουν κατ' επανάληψη διατελέσει κύριοι σύμβουλοι πρωθυπουργών, όπως ο Peter Mandelson για τον Tony Blair, o Vernon Jordan για τον Bill Clinton, ενώ είναι επιστήθιος φίλος του Τζωρτζ Σόρος.
Ο Vernon Jordan είναι και ο διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία Lazard Freres & Co. LLC, η οποία στις αρχές Μαΐου προσκλήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει χρέη συμβούλου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών για την αποπληρωμή του χρέους... Η σύζυγος του Evelyn, γόνος της πολύ πλούσιας οικογένειας Στέιν της Νέας Υόρκης, είναι μεγάλη χρηματοδότρια της Hilary Clinton.
• Nathan Philip Rothschild (1971)
Ο Nathan είναι ο υιός του Jacob Rothschild και πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος εταιριών, όπως οι RIT Capital, Atticus Capital, JNR Limited, NM Rothschild, Vanco, British Petroleum, Rio Tinto κ.ά. Πρόσφατα διαδέχθηκε στη διεύθυνση των εταιριών τον πατέρα του, ο οποίος είναι στενός φίλος του Χένρι Κίσιντζερ, με το οποίο έχουν κοινή εταιρεία πολιτικών συμβούλων.
Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
• David Rene Rothschild (1942)
Ο David είναι ο επικεφαλής του χρηματοοικονομικού ομίλου ΝΜ Rothschild Group και της Τράπεζας Rothschild & Cie Banque.
• Eduard Rothschild (1957)
Ο Eduard είναι μεγαλομέτοχος των εταιριών του αδερφού του David, ιδιοκτήτης της εφημερίδας Liberation και της μεταλλουργικής εταιρίας Imerys, με εγκαταστάσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.
Η ΣΧΕΣΗ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
Ο Τζωρτζ Σόρος γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1930 ως Georgy Schwartz και το 1936 η οικογένεια του άλλαξε το επώνυμο της σε Sorosz. Έφυγε από τη μεταπολεμική Κομμουνιστική Ουγγαρία και σπούδασε στη Μ. Βρετανία και στις ΗΠΑ, όπου σταδιακά δημιούργησε μια κολοσσιαία χρηματιστηριακή αυτοκρατορία, με εξειδίκευση στη νομισματική χειραγώγηση. Παράλληλα, είναι πασίγνωστος μέσω των ομώνυμων ιδρυμάτων του, τα οποία έχουν ανοίξει παραρτήματα στην Ανατολική Ευρώπη και, εν πολλοίς, αποτελούσαν το μακρύ χέρι της αμερικανικής πολιτικής σε αυτές τις χώρες.
Η διασύνδεση του με τους Ρότσιλντ γίνεται μέσω των προσώπων που απαρτίζουν τα Δ.Σ. των εταιριών του. Ο Richard Katz, μέλος του Quantum Fund του Σόρος, είναι και επικεφαλής της Rothschild Italia S.p.A. (με έδρα το Μιλάνο) αλλά και της Τράπεζας Ν. Μ. Rothschild & Sons (με έδρα το Λονδίνο).
Έτερος συνεργάτης είναι ο Nils Ο. Taube, μέλος επίσης του Quantum Fund αλλά και του St. James Place Capital, συμφερόντων Ρότσιλντ. Επιπλέον, συνεργάτης του Σόρος είναι και ο Michael Cicurel, διευθυντής της Τράπεζας Rothschild & Cie Banque.
ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ
• Κόσοβο
Στην επαρχία του Κοσόβου η ανάμειξη του Σόρος είναι έντονη, μέσω των δεκάδων ΜΚΟ που χρηματοδότησε με ποσά που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ, από το 1991 και εντεύθεν, και προπαγάνδιζαν την εξέγερση των Αλβανών και τη συνεπακόλουθη εγκατάσταση της διεθνούς δύναμης. Επιπλέον, το Κόσοβο αποκαλείται συχνά «Κουβέιτ των Βαλκανίων», λόγω των μεγάλων ποσοτήτων χρυσού, άνθρακα, μόλυβδου, χρωμίου, αργύρου, ουρανίου και χαλκού που διαθέτει. Η ενεργοποίηση» του στην περιοχή είχε καθαρά οικονομικό ενδιαφέρον, πέρα από τις προφανείς γεωπολιτικές προεκτάσεις.
Ο Σόρος,, ταυτόχρονα είναι ο κύριος χρηματοδότης της μεγάλης σε κυκλοφορία αλβανικής εφημερίδας στην Πρίστινα Koha ditore και κύριος συνεργάτης του Αλβανού επιχειρηματία Ekrem Luka, που έχει σχεδόν το μονοπώλιο στην κινητή τηλεφωνία και τη βιομηχανία ζύθου στην περιοχή.
Η εταιρία Alferon έχει αγοράσει το σύμπλεγμα των μεταλλουργείων Feronikl στην περιοχή, μέσω τριών επιχειρηματιών από το Καζακστάν, με κυριότερο μέτοχο τον Alexander Mashkevic.
Ο ίδιος είχε εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στην εταιρία ορυχείων ENRC (Eurasian Natural Resources Corporation), πρόεδρος της οποίας ήταν ο Johannes Sittard, παλαίμαχο στέλεχος των επιχειρήσεων των Ρότσιλντ στο Λονδίνο. Παράλληλα, είναι και το δεξί χέρι του Ινδού μεγιστάνα των μετάλλων Lakshmi Mittal, στου οποίου τις εταιρίες εμφανίζονται ως μεγαλομέτοχοι μέλη της οικογένειας των Ρότσιλντ. Εκτός από την Alferon, η εταιρία Global Steel Corporation (ιδιοκτησίας Mittal) διαθέτει και άλλη παρουσία στο Κόσοβο, μέσω της βουλγαρικής θυγατρικής της, Kremikovici, η οποία (το 2005) αγόρασε τα ορυχεία χρωμίου Lamkos στην περιοχή Vucitrn του Κοσόβου.
Η οικογένεια Mittal έχει επενδύσει μεγάλα κεφάλαια και στη Ρουμανία. Η σύνδεση τους με τους Ρότσιλντ γίνεται μέσω του Wilbur Ross (μέλος Δ.Σ εταιειών τους), ο οποίος σταδιο δρόμησε ως επενδυτικός τραπεζίτης σε τράπεζες των Ρότσιλντ, στο Λονδίνο. Η σύνδεση των δυο οικογενειών γίνεται εμφανέστερη από την κοινή τους συμμετοχή στην εταιρία Field Fresh Foods Company που εδρεύει στην Ινδία και εξάγει τρόφιμα κυρίως στην Ε.Ε.
• Μαυροβούνιο
Όπως και στην περίπτωση του Κοσόβου, η περίοδος πριν την ανεξαρτησία του (το 2006) σημαδεύτηκε από την έντονη ανάμειξη του Σόρος στη δημιουργία ΜΚΟ, όπως οι CEDEM, Helsinki Committee for Human Rights, Human Rights Action και Hominem Querum. Όλες υποστήριζαν τη διακήρυξη ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου, με ρητορική είτε συναφή με τα «ανθρώπινα δικαιώματα», είτε συχνά με την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Τα επακόλουθα, όμως, απέδειξαν ότι πρόκειται για μια ακόμη συμφωνία καλά οργανωμένης οικονομικής επέκτασης της πλειάδας συμφερόντων που απαρτίζουν την αυτοκρατορία των Ρότσιλντ.
Ο πρώτος «επενδυτής» ήταν ο Καναδός επιχειρηματίας Salford και στέλεχος των επιχειρήσεων του Nathaniel Rothschild, που άρχισε την κατασκευή τεραστίας μαρίνας και εμπορικών τουριστικών κέντρων στο Μαυροβούνιο, αγοράζοντας τα καλύτερα παράλια σημεία της χώρας. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα ΟΤΡ Banking Group (συμφερόντων Ρότσιλντ) εξαγόρασε την Εμπορική Τράπεζα του Μαυροβουνίου, που ήλεγχε σχεδόν το ήμισυ των καταθέσεων στη χώρα. Επιπλέον, ο Ρώσος επιχειρηματίας και συνεργάτης του Nathaniel Rothschild, Deripaska, εξαγόρασε την Εταιρία Αλουμινίου του Μαυροβουνίου και τα μεταλλεία βωξίτη, μαζί με τεράστιες εκτάσεις παράλιας γης.
• Βοσνία
Βασιζόμενος στην ίδια πλοκή, ο Σόρος χρηματοδότησε μια σειρά οργανώσεων όπως οι Helsinki Committee for Human Rights, Lex International, Press Now, Soros Media Centre, Nezavisne Novine, Alternative Television Banja Luka και Net Novinar, και ξεκίνησε ένα νέο γύρο εξαγορών εταιριών στρατηγικής σημασίας.
Η εταιρία Mittal εξαγόρασε το σύμπλεγμα μεταλλείων RZR Ljubija, που διαθέτει τεράστια αποθέματα απολήψιμου σιδήρου υψηλής περιεκτικότητας. Ταυτόχρονα, ο Ρώσος επιχειρηματίας Deripaska (μέσω της εταιρίας Stabag και χρηματοδότησης των Ρότσιλντ) αγόρασε δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, ενώ ο επιχειρηματίας Salford, συνεργάτης των Ρότσιλντ, εξαγόρασε τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής τροφίμων στη χώρα.
Η περίπτωση των Mittal έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί έχουν διεισδύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη Βοσνία, εξαγοράζοντας τη βιομηχανία χάλυβα στη Ζένιτσα, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του είδους στα Βαλκάνια.
Η ουγγρική εταιρία πετρελαιοειδών MOL, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι τόσο οι Ρότσιλντ όσο και ο Σόρος, εξαγόρασε τη βοσνιακή Energopetrol, η οποία έχει αγοράσει πολύ μεγάλα μερίδια στην αγορά καυσίμων σε Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Κροατία και Ρουμανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, οι εταιρίες εξαγοράστηκαν κυριολεκτικά έναντι πινακίου φακής και απέδωσαν πολύ μεγάλα κέρδη στους νέους ιδιοκτήτες τους, καθώς οι λόγοι της χαμηλής αξίας πώλησης τους ήταν πολιτικοί και όχι επιχειρηματικοί.
• Σκόπια
Η εταιρία Mittal κατέχει εξέχουσα θέση, έχοντας εξαγοράσει το μεγαλύτερο μεταλλουργικό συγκρότημα της χώρας. Ο δε Σόρος χρηματοδοτεί αφειδώς οργανώσεις όπως οι Helsinki Committee, Centre for Multicultural Understanding, Association for Democratic Initiatives, έχοντας ως στενούς συνεργάτες του κορυφαίους πολιτικούς των Σκοπίων, όπως ο Branko Crvenkovski.
Αρκετά μέλη της σκοπιανής ελίτ έχουν λάβει υποτροφίες από ιδρύματα του Σόρος, ενώ ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει τόσο την κυβέρνηση των Σκοπίων, όσο και τις διεθνείς προσπάθειες αναγνώρισης του κράτους τους με την ονομασία «Μακεδονία». Επιπλέον, ο Σόρος ελέγχει μεγάλο πακέτο μετοχών στην εταιρίακινητής τηλεφωνίας ΜΤ, μέσω της θυγατρικής Stonebridge Communications, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι διαθέτει και μεγάλες εκτάσεις γης, οι οποίες δεν αξιοποιούνται ακόμα εμπορικά.
ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Ο Μάρτι Αχτισάαρι είναι ο Φινλανδός πολιτικός που έπαιξε κύριο ρόλο στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ως επικεφαλής των διεθνών Αρχών. Ο Στρος-Καν είναι, βεβαίως, ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι την εν λόγω θέση την κατέλαβε μερικούς μήνες μετά την ίδρυση του ECFR. Επιπλέον, θεωρείται ότι θα κατέβει ως αντίπαλος του Σαρκοζί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012. Ας σημειωθεί εδώ η υποστήριξη που παρείχε στην Ελλάδα ο Σαρκοζί στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας - στάση εντελώς αντίθετη με εκείνη των ατόμων που συμμετέχουν στο «σύστημα Σόρος».
Κοινό χαρακτηριστικό των συντελεστών αυτής της ομάδας είναι ο καταλυτικός ρόλος τους, κατά τη διάρκεια των εμφυλίων στη Γιουγκοσλαβία, όπως και οι αγώνες τους υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας το 1999, υπέρ των Σκοπίων, υπέρ της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου και υπέρ Της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ηδη, το ECFR έχει εκδόσει ειδική έκθεση που χαρακτηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο ως «Δουρειους Ιππους της Ρωσίας στην Ευρώπη», ενώ έχουν αρχίσει μια διαδικασία αποδόμησης των ευρωπαϊκών ηγεσιών που προσεγγίζουν Μόσχα και Πεκίνο.
Καλά τεκμηριωμένες πηγές στις ΗΠΑ και τη Γερμανία σχολιάζουν ότι ο σκοπός του ECFR είναι να υποστηρίξει -στο επίπεδο της διανόησης- πολιτικές που έχουν ως στόχο τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», την περαιτέρω ταπείνωση της Σερβίας, τον εξοβελισμό της ρωσικής επιρροής και την τιμωρία της Ελλάδας και της Κύπρου για προηγούμενες πρωτοβουλίες τους. Προκειμένου να γίνει ευρέως αποδεκτός ο ρόλος τους, χρησιμοποιούντο επικάλυμμα του «ευρωπαϊκού κέντρου μελετών», ενώ ήδη έχουν ανοίξει παραρτήματα σε διάφορες πόλεις, όπως η Σόφια στη Βουλγαρία..
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια επανακάμψη των φαντασμάτων της δεκαετίας του '90, τα οποία στηρίζονται σε ένα πλανητικό σύστημα οικονομοπολιτικής εξουσίας, που θεωρεί ότι οι σημερινές εξελίξεις στα Βαλκάνια δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του. Ο λόγος που εμφανίστηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή το ECFR είναι η αποτυχία προηγούμενων σχεδίων και οργανισμών που ελέγχονταν από τον Σόρος. Η γνωστή ΜΚΟ «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» ουσιαστικά χρεωκόπησε το 2007, ενώ ο ρόλος του ως μηχανισμός προπαγάνδας είχε αποκαλυφθεί προ καιρού.
Ο οργανισμός αυτός είχε δημιουργηθεί τη δεκαετία του 70 με έδρα τη Βιέννη και, μετά το 1989, φέρεται να έπαιξε ρόλο στην υπονόμευση κυβερνήσεων και κρατών στη Ρωσία και στις χώρες των Βαλκανίων. Πρόσχημα για τη δράση του «ΙΙαρατηρητηρίου» παρέμεναν πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ προστέθηκαν οι μειονότητες, οι μετανάστες, ο αντι-εθνικισμός και ο αντι-ρατσισμός.
Τέλος, και το Open Society Foundation του Σόρος αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς, παρόλες τις χιλιάδες υποτροφιών που δόθηκαν με σκοπό τον προσηλυτισμό νέων ταλαντούχων Βαλκανίων επιστημόνων, αρκετοί από αυτούς δεν ενστερνίστηκαν ιδέες που αντιτίθεντο στα εθνικά τους συμφέροντα, ενώ και η κυβέρνηση του Μπους δεν παρείχε ικανή κάλυψη στον Σόρος, λόγω της διαπλοκής του με διπλωμάτες που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς και τις σκοτεινές διαδρομές τους, σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα σε Κόσοβο, ΠΓΔΜ και Αλβανία.
Η δε ίδρυση του ECFR συνδέεται τόσο με την επίσκεψη του Ρότσιλντ στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2009, όσο και με τη Διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ στη Βουλιαγμένη τον Μάιο του ίδιου έτους, αλλά και τη συνεπακόλουθη «ελληνική κρίση του χρέους», που εξελίσσεται σε έναν χρηματοοικονομικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ, από τον οποίο μέχρι στιγμής κερδισμένοι βγαίνουν οι «τραπεζίτες των πολέμων», όπως έχουν χαρακτηριστεί κατά το παρελθόν οι Ρότσιλντ.
Από την άλλη πλευρά, λόγω της φρενήρους δραστηριότητας των Ρότσιλντ, έχει προκληθεί αντισυσπείρωση εναντίον τους και είναι πολύ πιθανόν το ερχόμενο διάστημα να υπάρξουν αποκαλύψεις και εξελίξεις, που θα στρέφονται εναντίον τους. Ο χρόνος θα δείξει τι ακριβώς θα γίνει, αλλά είναι χρήσιμο για τον αναγνώστη να το κρατήσει αυτό ως μια πολύ ισχυρή πιθανότητα.
Σημειωτέον ότι όλες οι εταιρίες, οργανισμοί και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια έχουν σαφέστατα στόχευση να «αλώσουν» την ελληνική αγορά είτε συμμετέχοντας σε ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιριών, είτε αποκτώντας τον έλεγχο ιδιωτικών ελληνικών οργανισμών, ιδιαίτερα στον τραπεζικό και βιομηχανικό τομέα.
Δεν είναι τυχαίο ότι, σε όλες τις άλλες βαλκανικές χώρες, αυτό επιτεύχθηκε ύστερα από την προσφυγή τους στο ΔΝΤ,.. Η ευθύνη των κυβερνώντων είναι ζωτικής και ιστορικής σημασίας, τόσο για τη χώρα όσο και για τους ίδιους, ως εκπροσώπους μιας πολιτικής τάξης που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας και της συσσωρευμένης διαφθοράς δεκαετιών.
Ο "ΑΞΟΝΑΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εάν εξετάσουμε τις εν γένει τοποθετήσεις των εκπροσώπων που συγκροτούν τη «γραμμή Σόρος», εύκολα διαπιστώνουμε την υπεράσπιση τους στο θέμα του «Σχεδίου Ανάν», την ευνοϊκά διακείμμενη πολιτική υπέρ των Σκοπίων και -εσχάτως- τη στήριξη τους για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Έχοντας ως βάση αυτές τις επιλογές, στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο επαφών του Σόρος, το οποίο εκτείνεται σε όλα τα κύρια επίπεδα διαμόρφωσης αποφάσεων.
Σε οικονομικό επίπεδο, κύριος εκφραστής των συμφερόντων Σόρος είναι η εταιρία επενδύσεων Soros Real Estate Partners. Ιδρυτικά στελέχη της εταιρίας αυτής, έπειτα από χρόνια παρουσίας σε ομίλους όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan και η Hilton international, τοποθέτησαν μέσω του fund κεφάλαια άνω του 1 δισ. δολαρίων, σε δεκάδες έργα στην αγορά ακίνητης περιουσίας (www.capital.gr/news.asp? Details=181450).
Εν συνεχεία, ίδρυσαν την Dolphin Capital, η οποία έχει ίδια κεφάλαια 884 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία του πάγιου ενεργητικού της ξεπερνά σήμερα το 1,9 δισ. ευρώ. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία real estate στην αγορά Alternative Investment Market του χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Επενδύει σε μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κεντρική Αμερική, και δημιουργεί υψηλού επιπέδου τουριστικά θέρετρα. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο ξεπερνά τα 63.000 στρέμματα γης (www.capital.gr/Articles.asp?id=966766).
Τυχαίο, αν και άξιο αναφοράς, είναι και το γεγονός ότι η σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη, γιου και πολιτικού συμβούλου (2006-2009) της Ντόρας Μπακογιάννη όταν η ίδια ήταν Υπουργός Εξωτερικών, είναι συγγενής α' βαθμού μεγαλοστελέχους της Soros Estate Partners.
Σε τεχνοκρατικό επίπεδο, το ελληνικό think-tank ΕΛΙΑΜΕΠ αποτελεί τον κυριότερο συνεκτικό κρίκο με τις βαλκανικές οργανώσεις του Σόρος. Ο δε πρόεδρος του είναι μέλος του ECFR, αλλά και τακτικός συνομιλητής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, αποτελώντας ένα από τα πλέον τακτικά μέλη της Λέσχης και ξεπερνώντας σε αριθμό συμμετοχών τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων και πρωθυπουργών!
Ταυτόχρονα, η σύζυγος του βρίσκεται, από το φθινόπωρο του 2009, στη θέση της Ειδικής Γραμματέως Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών. Όπως σημείωσε ρητορικά ελληνική ηλεκτρονική εφημερίδα (www. antinews.gr/?p=32224): «Δικαιούται η γυναίκα του προέδρου ενός think-tank, που χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΞ, να καταλαμβάνει κομβική,και πολιτική θέση μέσα στο Υπουργείο;»
Είναι γνωστό ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ λαμβάνει μια πάγια -και διόλου ευκαταφρόνητη- πίστωση από το ΥΠΕΞ εδώ και δυο δεκαετίες, ενώ η Ειδική Γραμματεία αναλαμβάνει τη διαχείριση κονδυλίων εκατ. ευρώ για διεθνή ερευνητικά προγράμματα. (www.eliamep.gr/old-site/eliameold/eliamep/www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/funding/el/in dex.html)
Ο ακαδημαϊκός βραχίονας των απόψεων Σάρος στην Ελλάδα εκφράζεται μέσω του South East European Studies at Oxford - SEESOX (Τμήμα Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Κολλεγίου St. Anthony του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης).
Η εφημερίδα Το Κυπριακό Ποντίκι, σε πρόσφατο άρθρο της ανέφερε ότι «δύο καθηγητές ελληνικής καταγωγής οτο Λονδίνο, υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν, οι Καλυψώ Νικολαΐδου και Όθων Ανασταοάκης της SEESOX, πρωτοστατούν στη διοργάνωση σεμιναρίου, με θέμα την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και με κύριο ομιλητή τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου! Το σεμινάριο προώθησης, διαφήμισης και ωραιοποίησης της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής θα λάβει χώρα μεταξύ 30 Απριλίου - 2 Μαΐου, 2010». (www.pontiki.com.cy/23/3623.html)
Κατά τη διαμονή της στο Χάρβαρντ, η κ. Νικολαΐδου ανέλαβε την ίδρυση της έδρας του προγράμματος Κόκκαλη για τη ΝΑ Ευρώπη, μέσω της οποίας πήραν υποτροφία αρκετοί Βαλκάνιοι πολιτικοί, μερικοί εκ των οποίων αποτελούν σφόδρα πολέμιους της χώρας, όπως ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Μιλοσόφοκι και πολλοί άλλοι. Από το 1996, είναι σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα ενώ, παράλληλα, έχει υπάρξει και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Δημοσιογραφικοί κύκλοι την αναφέρουν ως υπέρμαχο της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ήδη από τον Οκτώβριο του 2009. (http://en.wikipedia.org/wiki/Kalypso__ Nicola%C3%AFdis)
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ
Οι σκοποί των Ρότσιλντ και Σόρος, σε ό,τι αφορά την ελληνική Οικονομία, αφορούν κατά βάση τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Η έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες τους στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες αποσκοπεί στο να δηλώσει το πραγματικό διακύβευμα για την Ελλάδα και τις προσωπικότητες που θα αναλάβουν -για λογαριασμό των παραπάνω- να εισέλθουν στην αγορά της χώρας και να εξαγοράσουν έναντι πινακίου φακής εταιρίες και δικαιώματα εξόρυξης.
Εταιρίες παραγωγής νικελίου, τα ορυχεία βωξίτη, τα κοιτάσματα χρυσού, πετρελαίου, τα αποθέματα λιγνίτη και χρωμίτη, όπως και οι συγκεντρώσεις ουρανίου και καδμίου στη Μακεδονία αποτελούν βασικούς στόχους. Ταυτόχρονα, η εναπομείνασα βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο επόμενος στόχος. Σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον για εκμετάλλευση τουριστικών ζωνών, αυτό προδιαθέτει τον πλήρη αφελληνισμό της ελληνικής παραγωγής και την εξαγωγή δια παντός από την Ελλάδα ενός τεράστιου πλούτου που θα αφανίσει και τις τελευταίες πιθανότητες οικονομικής ανάτασης της χώρας.
Η υποστήριξη του Σόρος και η πολιτική του ατζέντα υπέρ των Σκοπίων, αλλά και της «Μεγάλης Αλβανίας», σε συνδυασμό με την πίεση που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία και την πρόσφατη εισδοχή της στον μηχανισμό του ΔΝΤ, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, υπάρχει το ενδεχόμενο το «σύστημα Σόρος» να πλειοδοτήσει για την εκκαθάριση του πλούτου της χώρας υπέρ των δικών του συμφερόντων και των Ρότσιλντ, προς εξασφάλιση ορισμένων πρόσκαιρων υλικών ανταλλαγμάτων, τα οποία σύντομα θα αποδειχθούν η φενάκη για την ουσιαστική απώλεια της οικονομικής αυτοτέλειας της χώρας και, τελικά, της εθνικής ανεξαρτησίας.
Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του δόγματος «Διαίρει, βασίλευε και εξαγόρασε», που εφαρμόστηκε στις βαλκανικές χώρες, έφτασε η σειρά της Ελλάδας. Και αποτελεί μεγάλη ιστορική πρόκληση να καταφέρει η χώρα να διατρέξει αυτή την Οδύσσεια, χωρίς να απωλέσει ζωτικά της συμφέροντα.
Το άρθρο είναι του Ιωάννη Μιχαλέτου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hellenic Nexus τον Ιούνιο του 2010.
ΠΟΥ ΣΩΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=1175942
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καναδική εταιρία Bankers Petroleum, η οποία βάσει συμφωνίας εξορύσσει πετρέλαιο στις πετρελαιοφόρες περιοχές Κουτσόβας και Πατός-Μαρίνεζ της περιφέρειας Φίερι στην Κεντρική και Νότια Αλβανία, μετά τη νέα αποτίμηση που έκανε στα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή αυτή, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποθέματα αυτά μπορεί να είναι 20% μεγαλύτερα απ΄ ότι υπολογίζονταν πριν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αποτέλεσμα αυτό, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Σκιπ" των Τιράνων, ισοδυναμεί με 42 εκατ. βαρέλια, ή με 1,6 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι, το πετρέλαιο του Πατός- Μαρίνεζ πουλήθηκε πέρυσι στη διεθνή αγορά με μέση τιμή 37 δολ. το βαρέλι. Το αλβανικό πετρέλαιο πωλείται σε κάποια ιταλικά διυλιστήρια σε τιμές 50% - 60% της τιμής του πετρελαίου στο Λονδίνο, καθώς περιέχει πολύ θείο.
http://www.igoumenitsa.gr/content/view/31/47/
ΑπάντησηΔιαγραφήor “Albanian” is usually coupled to some unflattering word, such as “gangster”, “pimp” or “people trafficker”. The Italians are supposed to fear the Albanesi and the Greeks to hate them. So to allow oneself to be carried by hydrofoil from the safety of Corfu town the one hour it takes to reach the Albanian port of Saranda seems, in prospect, like an act of mild recklessness. In fact, it is one of the best things you could do.
ΑπάντησηΔιαγραφήMy main reason for wanting to make the journey was the existence, not far south of Saranda, of the archaeological site of Butrint. When Albanian communism collapsed in 1990, the state ironically and disastrously withered away and Albania's archaeology ceased to have any protector.
Lord Rothschild, a long-term holidayer on nearby Corfu, and his friend Lord Sainsbury of Preston Candover came together to form the Butrint Foundation, aimed at preserving the site and the area around it. I was being met by Rupert Smith, the departing director of the foundation and being shown what the foundation had achieved.
From Corfu, Albania is all bare-looking mountains and emptiness - the Communists, fearing invasion and sabotage, would not allow their citizens to live by the sea - save the shallow crescent of Saranda and a low-lying green area soon giving way to more mountains, behind which is Butrint.
VIVARI AND BUTRINT IN ALBANIA TO ROTHCHILD.
ΑπάντησηΔιαγραφήden einai oloi oi kipoyroi "noymera" . oi perisoteroi kseroyn ti einai to magalo afentiko toys. einai oikonomikh krish kai fovoyntai gia thn doylitsa toys.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Ελλάδα το ίδρυμα Σόρος προωθεί την αλλαγή σχολικών βιβλίων.
Να θυμήσουμε ακόμα οτι το Ίδρυμα Σόρος είναι «εκτελεστικό όργανο» των Ρόθτσιλντ.!!!! Ή ειδικότητα των Ρόθτσιλντ είναι η δανειοδότηση χωρών-αυτοί μας δανειοδότησαν «γεναιόδωρα» το 1821 και τα ξεχρεώσαμε πράσφατα ,αφού το πληρώσαμε δεκάδες φορές απο ότι ήταν η αρχική του αξία. Τώρα ο κύριος Ρόθτσιλντ έχει επαφές με Αλβανία και ο Φάτος Νάνο τον επισκεπτόταν τακτικά στο εξοχικό του στη Κέρκυρα.
http://news.kozaninet.gr/?p=6406
Οι Ροθτσιλντ πίσω απο σκάνδαλο με ψέυτικες ράβδους χρυσού
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με άρθρο της Pakistan Daily, από τις 11 Γενάρη 2010, αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο με επιχρυσωμένες μπάρες χρυσού που κυκλοφορούν εδώ και 15 χρόνια σε μεγάλες τράπεζες χωρών, όπου ανάμεσα σε άλλους εμπλέκεται η γνωστή οικογένεια τραπεζιτών Rothchild, που μαζί με την δυναστεία των Rockefellers είναι οι τρισεκατομμυριούχοι του πλανήτη μας, που εμπλέκονται σε εκατοντάδες μικρά και μεγάλα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται πλέον σταδιακά...
http://truth.freeforums.org/topic-t6740.html
giana ta grapsete ayta pirate adeia apo toys kipoyroys?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ? μμμ τωρα που το λες υπαρχουν και και αλλοι που μμμ ναι που εξυπηρετουν καθαρα ξενα συμφεροντα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια όποιος θέλει να γράψει κάτι για τους Ρότσιλντ πρέπει να ρωτάει τους κηπουρούς.Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τι εστί οικογένεια Ρότσιλντ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡωτήστε για περισσότερες λεπτομέρειες την Λάμια και τον Batman που τον έκαναν και επίτιμο δημότη.
Και οι δυο τους "γνήσιοι Σοσιαλιστές" και τίμησαν τον πραγματικό Αυτοκράτορα του Καπιταλισμού.Εύγε!
Περιττό να πω οτι οι "κηπουροί" θεωρούν τον Ρότσιλντ ευεργέτη του τόπου.
Και ας έχει γαμ***σει όλη την ανθρωπότητα.
Κατα την γνωστή τακτική "δεν πανε να γαμ***θουν οι άλλοι, ο κώ***ος μου ότι αρπάξει!!!"
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!! ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΚΙΕΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒουθρωτό: εκεί όπου σταμάτησε ο Αινείας
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αρχαιολογική τοποθεσία της Αλβανίας, παραμελημένη μέχρι πριν από λίγο καιρό, σήμερα βοηθάει στην αναγέννηση της οικονομίας
Στον δρόμο του προς την αρχαία Ιταλία, ο Αινείας σταμάτησε σε μια περιοχή στην ακτή που βρισκόταν απέναντι από την Kέρκυρα. Εκεί -σύμφωνα με τον Βιργίλιο- είδε να απλώνεται μπροστά στα μάτια του «Μια μικρή Τροία»: μία πόλη όπου ο Βασιλιάς και η αυλή του τον υποδέχθηκαν μέσα σε ευρύχωρους πύργους. Το όνομα της πόλης ήταν Βουθρωτό και είχε ιδρυθεί από τον Ελενο, τον γιο του Βασιλιά Πρίαμου, ύστερα από την πτώση της Τροίας, στον 8ο αιώνα προ Χριστού.
Σήμερα, το Βουθρωτό φαίνεται να βγαίνει από το σκοτάδι στο οποίο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης χιλιετίας. Παρ' όλα αυτά παραμένει -σύμφωνα με τα λόγια του Τζον Τζούλιους Νόριτς, ενός Βρετανού Βυζαντινολόγου- «η λιγότερο γνωστή, με την μικρότερη επισκεψιμότητα, αρχαιολογική περιοχή, που έχει πληγεί από τα σύγχρονα δεινά του πολιτισμού στο μικρότερο βαθμό», σε σχέση με τις αντίστοιχες της Μεσογείου. Αυτό το οφείλει κυρίως στο γεγονός ότι βρίσκεται στη Νότιο Αλβανία. Kατά τη διάρκεια του καθεστώτος Χότζα είχε μερικούς επισκέπτες. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Στην πραγματικότητα το Βουθρωτό αποτελείται από πολλές πόλεις που είναι χτισμένες η μία πάνω από την άλλη. Ενα πολύ καλά διατηρημένο αρχαίο θέατρο κτίστηκε εκεί κατά την ύστερη περίοδο του κλασικισμού, περίπου στο 300-200 προ Χριστού. Εκεί παρουσιάζονται σήμερα διάφορες εκδηλώσεις από καλλιστεία μέχρι και παραδοσιακές γιορτές. Επίσης διατηρείται και ένα τείχος που περιβάλλει την πόλη και αποτελείται από μεγάλες πέτρες. Την ίδια χρονολογική περίοδο με το θέατρο, άλλο ένα τείχος έχει βρεθεί, του οποίου οι πέτρες έχουν χαραγμένες επιγραφές με τα ονόματα των κατοίκων της πόλης.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν όμως και εκείνοι που επιζητούν με βδελυγμία την «ανάπτυξη» της περιοχής και έχουν στο μυαλό τους το παράδειγμα της γειτονικής Kέρκυρας. Φλερτάρουν με την ιδέα της δημιουργίας ενός καζίνο, πέντε - έξι γηπέδων του γκολφ αλλά και αρκετών ξενοδοχείων κατά μήκος της ακτής. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ήδη προτείνει να αναλάβει τη χρηματοδότηση ενός δρόμου, ο οποίος αν ισχύσουν τα σχέδια που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, θα μπορούσε δυστυχώς να περάσει μέσα από το Εθνικό Πάρκο. Αν το Βουθρωτό και οι γειτονικές περιοχές καταφέρουν να αναπτυχθούν, κρατώντας τη μόλυνση μακριά, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ένα άριστο παράδειγμα για το πώς η σωστή συντήρηση των αρχαιοτήτων και ο πολιτισμός έγιναν κίνητρα για την ορθή ανάπτυξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήKατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Χότζα δεν έγινε μεγάλη πρόοδος στις ανασκαφές. Μόνο στις αρχές της δεκαετίας του '90 μια ομάδα Αλβανών και Βρετανών αρχαιολόγων ξεκίνησαν να δουλεύουν από κοινού. Η έρευνά τους τελούσε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου του Βουθρωτού που ιδρύθηκε από δύο Βρετανούς το 1993: τον λόρδο Ρότσιλντ, του οποίου η βίλα είναι κτισμένη στην Kέρκυρα και αγναντεύει το Βουθρωτό και τον Λόρδο Σέινζμπουρι, ιδιοκτήτη μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία. Επικεφαλής του ιδρύματος τέθηκε ο Σερ Πάτρικ Φεργουέδερ, που είχε χρηματίσει πρέσβης της Βρετανίας στην Αλβανία και την Ιταλία, ενώ η χρηματοδότηση προήλθε από τον Ντέιβιντ Πάκαρντ απόγονο της οικογένειας που δημιούργησε την εταιρεία υπολογιστών Χιούλετ-Πάκαρντ. Ενας από τους σκοπούς του ιδρύματος είναι να διασφαλίσει το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Βουθρωτού θα έχει οικονομική στήριξη αλλά και το ότι οι διαθέσιμοι πόροι διαχειρίζονται με σύνεση. Τον περασμένο χρόνο η αλβανική κυβέρνηση και η Ουνέσκο -που κήρυξε το Βουθρωτό μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς- μετέτρεψαν σε εθνικό πάρκο την περιοχή που ήταν αραιοκατοικημένη.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Corfu Channel Case marks the beginning of a rich and diverse role played by the → International Court of Justice
ΑπάντησηΔιαγραφή(ICJ) in the → judicial settlement of international disputes. After eight years of inactivity, the reorganized World Court
laid lasting foundations for several important areas of international law. British → warships passing through the Corfu
Channel were severely damaged by mines in Albanian waters, and forty-four sailors lost their lives. The ICJ gave three
judgments, the first of which rejected Albania's → preliminary objections, the second held Albania responsible on the
merits, and the third on → compensation awarded damages to the United Kingdom (‘UK’).
B. Facts
2
On 15 May 1946, two British warships crossed the Corfu Channel and came under fire from Albanian fortifications.
Albania refused the UK's demand for an apology. In an exchange of notes, the UK took the position that warships
could pass through the channel without Albania's advance → consent. Albania maintained that its advance permission
was needed. On 22 October 1946, three British warships crossed the Corfu Channel, with the express instruction to
test Albania's reaction to their alleged right of → innocent passage. The crews were to respond if attacked. The UK
considered the channel to be free of mines, having swept the channel in 1944 and again in 1945. However, two British
ships struck mines in the channel, and were heavily damaged, and British sailors died and were injured. No fire came
from Albanian coastal batteries, and Albania sent out a ship waiving a white flag.
3
On 13 November 1946, the British navy carried out a unilateral mine-sweeping and evidence-gathering operation within
Albanian territorial waters (→ Territorial Sea). While the UK had announced these operations in advance, Albania had
not authorized them and protested strongly (→ Protest).
4
In Resolution 22 of 9 April 1947 (‘Resolution 22’) the United Nations Security Council recommended that the dispute
be referred to the ICJ without delay. Albania was not a member of the United Nations at that time, and was invited to be
represented in the UN Security Council. Both countries accepted Resolution 22. On 22 May 1947, the UK unilaterally
instituted proceedings. Albania strongly protested against the unilateral invocation of the ICJ's jurisdiction, and argued
that under the ICJ Statute a → compromis between the two disputants was necessary to vest jurisdiction in the ICJ (see
also → International Courts and Tribunals, Jurisdiction and Admissibility of Inter-State Applications).
5
However, Albania's letter of protest emphasized that notwithstanding the UK's unilateral application, it was, as an
exception, prepared to appear in court in this case without creating a precedent for the future. Thereafter, Albania
objected to the ICJ's jurisdiction. Subsequent to the ICJ's judgment on jurisdiction, Albania and the UK concluded a
compromis. They called on the ICJ to decide whether Albania was responsible for the explosion and whether the UK's
mine-sweeping operation violated Albania's → sovereignty. This compromis formed the basis of the merit and damage
phases of the proceedings.www.mpepil.com
http://www.jstor.org/pss/763118 sxetika me STRAIT OF CORFU
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.livius.org/bn-bz/buthrotum/buthrotum2.html
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.cavehill.uwi.edu/law/davidberry/2008-2009/Corfu%20Channel%20Case%20_state%20resp_.pdf
ΑπάντησηΔιαγραφήΕναλλακτικός Τουρισμός : Λοιπές μορφές
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών
Περιφέρεια Ηπείρου: Ημερίδα για τα αρχαιολογικά πάρκα στα Γιάννενα
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006
Ημερίδα με θέμα `Αρχαιολογικά Πάρκα: Εμπειρίες και Προοπτικές` διοργανώνει το Σάββατο, 1 Απριλίου 2006, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων η Περιφέρεια Ηπείρου και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών.
Τα αρχαιολογικά πάρκα προσφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα της άμεσης επαφής με τα μνημεία στο φυσικό τους χώρο. Πρόκειται για `υπαίθρια μουσεία`, τα οποία είναι συνήθως ανοιχτοί χώροι ποικίλων διαστάσεων, με επίκεντρο ένα σύνολο μνημείων ή έναν ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, συχνά συνδυαζόμενο με ένα τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Πρωτίστως όμως αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο προβολής των ίδιων των μνημείων και του φυσικού τους τοπίου, έναν βασικό πολιτισμικό και οικονομικό πόρο με πολλαπλασιαστικά οφέλη και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
Σημειώνεται ότι αφορμή για τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας, η οποία είναι και η πρώτη με τέτοια θεματολογία που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, υπήρξε η ειδική μελέτη - πλαίσιο ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης. Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε πρόσφατα από ομάδα επιστημόνων, επιφορτισμένων με την επίβλεψη των έργων, που υλοποιούνται κατά την τελευταία δεκαετία στη Νικόπολη και περιλαμβάνει προτάσεις για την οργάνωση του χώρου με τη διαμόρφωση μνημειακών πυρήνων, τη χωροθέτηση χώρων υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών, καθώς και την οργάνωση δικτύου διαδρομών. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της ημερίδας είχε το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών, στην πρόταση του οποίου ανταποκρίθηκε θερμά ως συνδιοργανωτής φορέας, η Περιφέρεια Ηπείρου.
Η ημερίδα αποσκοπεί να καταγράψει, να αποτιμήσει και να αξιολογήσει τους καρπούς της ελληνικής και ευρωπαϊκής εμπειρίας από τη διαχείριση αρχαιολογικών πάρκων. Οι εισηγήσεις καλύπτουν ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος και διαπραγματεύονται πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Έτσι, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε αστικά σύνολα, όπως η Νικόπολη, στο μυχό της χερσονήσου της Πρέβεζας, η Colonia Ulpia Traiana στο Xanten της Γερμανίας και το Βουθρωτό στην Αλβανία. Παραγωγικές δραστηριότητες, όπως τα ρωμαϊκά χρυσωρυχεία στις Las Medulas της Ισπανίας και τα μεσαιωνικά μνημεία της κοιλάδας της Cornia στην Τοσκάνη της Ιταλίας, προσφέρουν ένα έξοχο παράδειγμα διερεύνησης της σχέσης ανθρώπου και περιβάλλοντος.
Ξεχωριστή θέση στις εισηγήσεις αναμένεται να έχει και η παρουσίαση του αρχαιολογικού πάρκου στο κέντρο των Βίκινγκ στο Γιόρκ της Αγγλίας. Εκεί η παρουσίαση του αρχαίου οικισμού στο κοινό συνδυάστηκε με την οργάνωση ειδικής έκθεσης, όπου περιγράφεται το χρονικό μιας ανασκαφής, προκειμένου να καταστεί σαφής η διαδικασία, με την οποία οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν και ανασυνθέτουν το παρελθόν.
Η παγκόσμια διάσταση του θέματος θα τονισθεί και από την παρουσίαση χώρων, που είναι αρχαιολογικά πάρκα και συγχρόνως θέσεις παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπως οι προϊστορικοί τύμβοι της κοιλάδας του Boyne στην Ιρλανδία, το Εθνικό Αρχαιολογικό Πάρκο του Παλένκε στην περιοχή Τσιάπας του Μεξικού και το Ιστορικό Εθνικό Πάρκο της Τροίας στη Βορειοδυτική Τουρκία. Από τον ελλαδικό χώρο θα παρουσιασθούν το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το πρώτο μιας σειράς θεματικών τεχνολογικών μουσείων του Πολιτιστικού Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Πρόγραμμα Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας.
Στο πλαίσιο των τουρκοσερβικών επαφών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς και Αχμέτ Νταβούτογλου υπέγραψαν συμφωνία για την αμοιβαία κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους πολίτες των δύο χωρών. Υπεγράφησαν επίσης μια σειρά άλλων διακρατικών συμφωνιών, οι οποίες επιτρέπουν τη συμμετοχή τουρκικών εταιριών στην κατασκευή έργων υποδομής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην ομιλία του, κατά την τελετή υπογραφής των σχετικών συμφωνιών, ο Ερντογάν δήλωσε: «Οι Τούρκοι επιχειρηματίες και οι επενδυτές πρέπει να αξιολογήσουν άμεσα τις δυνατότητες που προσφέρει η Σερβία και δεν αμφιβάλλω ότι το Βελιγράδι θα τους ανοίξει το δρόμο».
Εξάλλου, η αρμόδια υπουργός της Σερβίας για το Εθνικό Επενδυτικό Σχέδιο Βέριτσα Καλάνοβιτς και ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βελιγραδίου - Νότιας Αδριατικής (Διάδρομος 11) από τη Λιγκ μέχρι το Τσάτσακ και από το Τσάτσακ μέχρι την Πόζεγκα.
Η Βέριτσα Καλάνοβιτς υπέγραψε επίσης συμφωνία-πλαίσιο με εκπροσώπους τουρκικών κατασκευαστικών εταιριών για την ανακατασκευή του εθνικού οδικού δικτύου Μ-8 στο Σάντζακ της νοτιοδυτικής Σερβίας.
Στροφή προς ανατολάς τη μεγάλη αλυσίδα των Χαόνων Θεσπρωτίας 1 και οι Cassopaean βουνά ανακαλύπτονται overtopped με πιο ψηλό σειρές των Μολοσσών συνόδων κορυφής μεταξύ των οποίων το μακρινό Τόμαρος διακρίνεται λαμπερά με χιόνι Τα βουνά ηπειρωτικών αναλάβει μια μεγάλη ποικιλία μορφών μερικά είναι καλυμμένο με ξύλο που καλλιεργούνται για τους βάσεις και κατοικείται με λίγες αλβανικά χωριά, μεταξύ των οποίων και Konospoli Leopsi είναι οι πρωταρχικοί Η αρχαία λιμάνια της Cassiope Posidion και Pelodes2 είναι ορατά κοντά το τελευταίο από τα ερείπια του Buthroton3 διακρίνονται πέρα από το κανάλι σε περίπου δεκαοχτώ miles4 απόσταση από την Κέρκυρα Η περάσουν και μεγάλα βάραθρα σχετικά με την Θύαμη ποταμό με τα νησιά και το λιμάνι του Σύβοτα αποτελούν ένα ποικίλο και όμορφο κομμάτι της εικόνας που είναι σημαντικά εμπλουτισθεί με την μόνωση δύο βράχοι και φρούρια ανατέλλει μέσα από τη Σπιανάδα σπάσιμο της γραμμής του ηπειρωτικές ακτές Η Cheimerian ακρωτήρι φαίνεται αχνά στο ξεθώριασμα για το λιμάνι της Γλυκής στον ποταμό Αχέροντα και το gulph της Άρτας Περισσότερα προς τα νότια είναι η ανοιχτή θάλασσα τα νησιά του Leucadia το χαμηλό γη των Leukimnian ακρωτήρι και πέρα από αυτό το νησί των Παξών, η εικόνα είναι κλειστή από τα βουνά της Κέρκυρας, που δημιουργούν πίσω από την πόλη πάνω από το παλιό λιμάνι
ΑπάντησηΔιαγραφήγια το βόρειο τμήμα της Κέρκυρας ήταν η πόλη και το λιμάνι Cassiope r το οποίο έχει ήδη αναφέρθηκε στην από την απέναντι ακτή της Ηπείρου, όπου υπάρχει μια πόλη με το ίδιο όνομα Βρισκόταν, όπως οι εκθέσεις σχετικά με εκατόν ένα είκοσι γήπεδα το λιμάνι της διαφήμισής Corcyra Fam XVI 9 και προέρχεται το όνομά του από έναν ναό αφιερωμένο Δία Cassius plin IV 12 Procop Goth IV Suetonius αναφέρεται ότι Nero σε ένα ταξίδι που αυτό το νησί τραγούδησε στο κοινό στο βωμό αυτής της NER C 22 Πτολεμαίος, επίσης, ανακοινώσεις Cassiope J z κοντά το ένα ακρωτήριο της p ίδιο όνομα παραμένουν 85 της επί τόπου η οποία εξακολουθεί να ονομάζεται Sa di Cassopo Το ακρωτήρι είναι το Cape Sa Κατερίνα Το πιο απομακρυσμένο σημείο του νησιού, στα βόρεια δυτικά έφερε την ονομασία Phalacrum τώρα Capo Jjrastt plin IV 12 p 85 Περισσότερα προς το νότο, αλλά την ίδια Πτολεμαίος τοποθετεί ένα ακρωτήρι που ο ίδιος αποκαλεί Αμφι JT i P 85 απαντήσεις πιθανώς στις σύγχρονες
ΑπάντησηΔιαγραφήgia to vóreio tmí̱ma ti̱s Kérkyras í̱tan i̱ póli̱ kai to limáni Cassiope r to opoío échei í̱di̱ anaférthi̱ke sti̱n apó ti̱n apénanti aktí̱ ti̱s I̱peírou, ópou ypárchei mia póli̱ me to ídio ónoma Vriskótan, ópo̱s oi ekthéseis schetiká me ekatón éna eíkosi gí̱peda to limáni ti̱s diafí̱misí̱s Corcyra Fam XVI 9 kai proérchetai to ónomá tou apó énan naó afiero̱méno Día Cassius plin IV 12 Procop Goth IV Suetonius anaféretai óti Nero se éna taxídi pou af̱tó to ni̱sí tragoúdi̱se sto koinó sto vo̱mó af̱tí̱s ti̱s NER C 22 Ptolemaíos, epísi̱s, anakoinó̱seis Cassiope J z kontá to éna akro̱tí̱rio ti̱s p ídio ónoma paraménoun 85 ti̱s epí tópou i̱ opoía exakoloutheí na onomázetai Sa di Cassopo To akro̱tí̱ri eínai to Cape Sa Katerína To pio apomakrysméno si̱meío tou ni̱sioú, sta vóreia dytiká éfere ti̱n onomasía Phalacrum tó̱ra Capo Jjrastt plin IV 12 p 85 Perissótera pros to nóto, allá ti̱n ídia Ptolemaíos topotheteí éna akro̱tí̱ri pou o ídios apokaleí Amfi JT i P 85 apantí̱seis pithanó̱s stis sýnchrones
για το βόρειο τμήμα της Κέρκυρας ήταν η πόλη και το λιμάνι Cassiope r το οποίο έχει ήδη αναφέρθηκε στην από την απέναντι ακτή της Ηπείρου, όπου υπάρχει μια πόλη με το ίδιο όνομα Βρισκόταν, όπως οι εκθέσεις σχετικά με εκατόν ένα είκοσι γήπεδα το λιμάνι της διαφήμισής Corcyra Fam XVI 9 και προέρχεται το όνομά του από έναν ναό αφιερωμένο Δία Cassius plin IV 12 Procop Goth IV Suetonius αναφέρεται ότι Nero σε ένα ταξίδι που αυτό το νησί τραγούδησε στο κοινό στο βωμό αυτής της NER C 22 Πτολεμαίος, επίσης, ανακοινώσεις Cassiope J z κοντά το ένα ακρωτήριο της p ίδιο όνομα παραμένουν 85 της επί τόπου η οποία εξακολουθεί να ονομάζεται Sa di Cassopo Το ακρωτήρι είναι το Cape Sa Κατερίνα Το πιο απομακρυσμένο σημείο του νησιού, στα βόρεια δυτικά έφερε την ονομασία Phalacrum τώρα Capo Jjrastt plin IV 12 p 85 Περισσότερα προς το νότο, αλλά την ίδια Πτολεμαίος τοποθετεί ένα ακρωτήρι που ο ίδιος αποκαλεί Αμφι JT i P 85
Νοτιοανατολικά της Κέρκυρας είναι δύο μικρά νησιά ονομάζονται Παξοί Α και Antipaxo στο οποίο θα βρείτε το όνομα του ζήτησε επίσης από τους αρχαίους συγγραφείς ο Πολύβιος ενός ναυτικού αγώνα που έλαβε χώρα στη betwixt τους κάποια Ιλλυρικά πλοία και ένα συνδυασμένο των Αχαιών και Ακαρνάνες στην οποία ο τελευταίος νικήθηκαν II 10 Πλίνιος λέει ότι είναι πέντε μίλια από την Κέρκυρα IV 12 Βλ. Dio Cass Plut de ORAC Def Othronus άλλο νησί pthronus insulu από τον Πλίνιο IV 12 φαίνεται να είναι ένα βράχο λίγο προς τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας και κάλεσε Fano
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι κηπουροι ειναι ολοι τους καλα ατομα.Μην τα βαζετε με αυτους.Αλλοι ειναι τα λαμογια.
ΑπάντησηΔιαγραφήOI KIPOYROI EINAI XAZOYLIDES. ME 1500E KANOYN TON KYPOYRO , TON FROYRO ,TON DIKIGORO TOY ROTSILNT. KAI META KRYBOYN OTI BROMIES BLEPOYN EKEI MESA.
ΑπάντησηΔιαγραφήGIATI BLEPOYN POLLA ALLA DEN MILANE GIA NA MHN XASOYN THN DOYLITSA TOYS.
TA LENE MONO OTAN METHANE.
KATA TA ALLA EINAI POLY KALA PAIDIA.
Ποιοι προσπαθούν να τελειώσουν την καριέρα του Mel Gibson;
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://redskywarning.blogspot.com/2010/07/mel-gibson.html
6.04 ESU VGAZEIS PARAPANW??ANTE NA SE DOUME TO XEIMWNA POU KAPOIOI THA EXOUN TO MISTHO TOUS K KAPOIOI ALLOI THATREXOUN GIA DANEIA!!!ANTE GIATI OLO LETE OLO LETE.. K APO EKEI ZOUME TOSES OIKOGENEIES!!GIAUTO KATANTHSATE TO XWRIO ETSI K OI MISOI XRWSTATE K TIS MIXALOUS EPEIDH ASXOLOUSASTE ME MALAKIES K OXI PWS THA KANETE THN OIKOGENEIA SAS KALHTERH K THN EPIXEIRHSH SAS EITE EINAI SPITI EITE EINAI OTIDHPOTE PIO KERDOFORA!!AXRHSTOI KASSWPITES...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΑΤΖΑΡΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?v=Ixg7KTklZM8
Προς τον 6:07
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον εσυ που το έγραψες πρέπει να είσαι κηπουρός.Για αυτό και γράφεις βλακώδη πράγματα.
Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις το άρθρο θα καταλάβαινες οτι αυτός που έστειλε το άρθρο δεν
συζητάει για την δουλίτσα σας.Καλά κάνετε και βγάζετε το ψωμί σας.
Το ξέρουμε οτι είσαστε βολεμένοι απο το μισθό που παίρνετε.Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεστε
οτι για να γίνεις δισεκατομμυριούχος πρέπει να πατήσεις επι χιλιάδων άλλων πτωμάτων
οικογενειών σε όλη τη Γη;
Και το 1940 κάποιοι ζούσαν απο τα χρήματα των Γερμανών και το 1821 κάποιοι απο τα χρήματα των Τούρκων.
Αξιολύπητοι κηπουροί!!!
Και επειδή είσαι αστοιχείωτος πρέπει να ξέρεις ο Κολοκοτρώνης,το περίφημο σύνθημα
"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" το είπε επειδή κάποιοι Ελληνες συνεργάζοταν στην
τροφοδοσία των τούρκικων στρατευμάτων και έβγαζαν αρκετά γρόσια τότε και πρόδιδαν τους αγωνιστές
του 21' στους Τούρκους για να διατηρήσουν τον μισθό τους.
Ολο το διαδίκτυο συνεχώς βρίζει ενάντια σε αυτούς τους τραπεζίτες που χρηματοδοτούν τους εμφύλιους
στην Αφρική και στην Λατινική Αμερική και έχουν πάρει όλο τον πλούτο της ανθρωπότητας στα χέρια τους.
Και εμείς θέλεις να κάτσουμε να συζητήσουμε για την δουλίτσα σας;
Ο οίκος Moodys που υποβάθμισε και κυριολεκτικά χρεοκόπησε την Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα δικός του.
O ROTSILD ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΝΤ ΑΙΚ
http://kasopionline.blogspot.com/2010/07/alex-icke.html
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ.ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ;
ΑπάντησηΔιαγραφή"Αυτή η τράπεζα με κατέστρεψε"!..Το τελευταίο σημείωμα του επιχειρηματία από την Κρήτη που αυτοκτόνησε λόγω χρεών στις τράπεζες
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://eglimatikotita.blogspot.com/2010/07/to_15.html
Kipoure zis esis mas odigis.Afti se zilevoun ala oli tous tha pane ston geada.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌροι της Αφαλάτωσης
ΑπάντησηΔιαγραφήυφάλμυρο νερό (αγγ. brackish water) το νερό που συναντάται σε λίμνες ή πηγές που δεν είναι τόσο καθαρό σαν το πόσιμο, αλλά ούτε και με τόση αλατότητα όσο το θαλασσινό νερό.
άλμη (αγγ. brine) νερό που είναι γεμάτο με αλάτι, Αν και είναι γνωστή για την διατήρηση τροφίμων (όπως το ξύδι ή η ζάχαρη), για την μεταφορά τροφίμων σε ζεστό καιρό, και για την ωρίμανση της φέτας, ο όρος στο πεδίο της αφαλάτωσης χρησιμοποιείται για να ορίσει τα υπολείμματα της, αυτό που μένει αφού έχει αφαιρεθεί το πόσιμο νερό.
Πώς δουλεύει
Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι αφαλάτωσης.
Η πρώτη είναι η γνωστή στους περισσότερους, η θερμαντική μέθοδος, παρόμοια με 'την απόσταξη' που μάθαμε στο σχολείο.Το θαλασσινό νερό ζεσταίνεται, εξατμίζεται, το αλάτι μένει και το καθαρό νερό παίρνοντας από διαδοχικούς θαλάμους, υγροποιείται απαλλαγμένο από τα σωματίδια.
Η μέθοδος έχει βελτιωθεί και δεν επαφίεται μόνο στην θερμότητα, αλλά χρησιμοποιεί και την πίεση για να ελαττώσει η απαιτούμενη ποσότητα ενέργειας.
Διάγραμμα χρήσης των δύο μεθόδων αφαλάτωσης απο το 80 έως σήμερα και με εκτιμήσεις για το μέλλον
Πηγή: Economist 7 June 2008 ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή"Πραγματικά το υπόλοιπο του 19ου αιώνα ειναι γνωστό σαν "η εποχή των Ρότσιλντ".'Ενας συγγραφέας, ο Ιγνάτιος Μπάλλα (Ignatius Balla), υπολόγισε το 1913 την ατομική τους περιουσία σε πάνω από δυο δισεκατομμύρια δολάρια. Καταλάβετε το! η αγοραστική δύναμη του δολαρίου της εποχής ήταν πάνω από 1000% της σημερινής. Παρά τον υπερβολικό πλούτο η οικογένεια γενικά καλλιέργησε μια διακριτική ατμόσφαιρα αφάνειας και ανωνυμίας. Αν και η οικογένεια ελέγχει "χιλιάδες τράπεζες,. βιομηχανικές, εμπορικές, μεταλλευτικές και τουριστικές επιχειρήσεις, μόνο μια χούφτα μέλη της φέρουν το όνομα_Ρότσiλντ. Με το τέλος του 19ου αιώνα ένας ειδικός υπολόγισε ότι η οικογένεια Ρότσιλντ είχε υπό τον έλεγχο της τον μισό πλούτο ι του πλανήτη.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ 1821
"Κατά τη διάρκεια του δαπανηρού αλλά κυρίως αιματηρού αγώνα, ο Ελληνισμός είχε ως μόνη διέξοδο του, για να επιβιώσει και να συνεχίσει την εξέγερση, τον εσωτερικό δανεισμό. Οι μόνοι πρόθυμοι να δανείσουν τους Έλληνες ήταν οι τοκογλύφοι τραπεζίτες, θέτοντας φυσικά ως προϋπόθεση για τη σύναψη δανείων, όρους εξοντωτικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγγλοεβραίοι τραπεζίτες Ρικάρντο (Ιωσήφ και Σαμψών), εμφανίσθηκαν πρόθυμοι να δανειοδοτήσουν τους Έλληνες, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα λάμβαναν ως υποθήκη ολόκληρη την Κορινθία και θα εισέπρατταν ως εξόφληση, τα διπλάσια χρήματα απ' όσα είχαν συγκεντρώσει ως φιλέλληνες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα επαχθείς ήταν και οι όροι του εβραίου τραπεζίτη Ρότσιλντ[0], Το αποτέλεσμα ήταν, το Έθνος δανειοδοτούμενο κάτω από ληστρικές συνθήκες, να περιέλθει σε μία πιο ασφυκτική μορφή εξάρτησης, την οικονομική...
http://antipliroforisi.blogspot.com/2008/10/blog-post_14.html
file min kaneis to kopo kai grafeis . ta kseroyn oi kypoypoi kai oloi sto xorio.
ΑπάντησηΔιαγραφήta ovola prodosane ton Xristo .
min perimeneis na allaksoyn miala.