Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Πατέντα της IBM με "έξυπνα" φανάρια!Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει η πατέντα της εταιρείας IBM η οποία θα μειώσει άρδην τις εκπομπές ρύπων ειδικότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Η πρωτοποριακή ιδέα της εταιρείας υπαγορεύει την «συνεννόηση» των φωτεινών σηματοδοτών με τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους! Πιο συγκεκριμένα, τα φανάρια θα μπορούν να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν από απόσταση τις μηχανές των αυτοκινήτων για να επιτυγχάνεται η βέλτιστη δυνατή εξοικονόμηση καυσίμου και παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα φανάρια θα στέλνουν σήμα, απενεργοποίησης του μοτέρ, στα οχήματα που περιμένουν αν ο χρόνος έως ότου ανάψει πράσινο είναι μεγαλύτερος π.χ. από δύο λεπτά.
Εξαιρετική ιδέα από την ΙΒΜ που ήδη έσπευσε να κατοχυρώσει την πατέντα της. Ωστόσο, η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι διεργασίες της εταιρείας μιας και θα χρειαστούν GPS, αισθητήρες, κάμερες αλλά και εξελιγμένα «ρολόγια». Το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμο και δη στην Ελλάδα θα το δείξει ο χρόνος.
ekabitis7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...