Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ο ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΡΙΞΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΓΚΙΟΛΙΑ




Μέγα φάουλ από τον κατά τα άλλα εκλεκτό δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, που σήμερα δημοσίευσε στο σάιτ του – tvxs – ένα άρθρο αμφιβόλου πρόθεσης σχετικά με την προ 5 μόλις ημερών τραγική δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Το συγκεκριμένο κείμενο με τίτλο «Φόνος στο διαδίκτυο» ξεκινά με την επισήμανση της θλιβερής πρωτιάς για τη χώρα μας, για δολοφονία ενός επικεφαλής κάποιου μπλογκ.
Στη συνέχεια, φροντίζει για τη μονόπλευρη ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν τι είναι τα μπλογκ και πώς λειτουργούν:
«Στην Ελλάδα τον τόνο δίνει μια μερίδα ελληνικών μπλογκ που αντέγραψαν τις πρακτικές ελληνικών εφημερίδων, οι οποίες καταφέρνουν να επιβιώνουν, παρότι πουλάνε 1.000 φύλλα την ημέρα: μετατράπηκαν σε εργαλείο ύποπτων πολιτικών και οικονομικών εξυπηρετήσεων, ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή και εκβιασμών».
Ποια συγκεκριμένα μπλογκ έχει κατά νου ο κ. Κούλογλου δε μας κάνει την τιμή να γράψει όμως δεν παραλείπει παρακάτω να αναφέρει τα εξής για το troktiko:
«Όποιος επιχειρηματίας ή δημόσιο πρόσωπο δεχόταν επιθέσεις από το  troktiko θα έπρεπε να κάνει τα παράπονά του στη Λιβερία, όπου βρίσκεται η διεύθυνσή του».
Το δημοσιογραφικό παραλήρημα αβάσιμων επιθέσεων επιστεγάζεται με επιχείρημα μία προσωπική εμπειρία του δημοσιογράφου:
«Υπήρξα προσωπικά θύμα κυκλωμάτων που χρησιμοποιούν αυτές τις πιο σκοτεινές πλευρές του Τύπου και του διαδικτύου ελληνικής κοπής. Πριν από έναν μήνα, μια νεότευκτη, περιθωριακή εφημερίδα δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο, ψευδές και συκοφαντικό άρθρο εναντίον μου με τίτλο «Πράσινο golden boy ενός εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ».

[…]Τις επόμενες μέρες το troktiko παρουσίασε  το φανταστικό εκατομμύριο ούτε καν ως αμοιβή του παρελθόντος, αλλά ως το ύψος του νέου συμβολαίου-σκανδάλου που υποτίθεται ότι υπέγραψα με την ΕΡΤ!

Ακολούθησε μπαράζ παρόμοιων εξωφρενικών αναρτήσεων από το troktiko και συγγενή μπλογκ, μιας τηλεοπτικής εκπομπής  και της ραδιοφωνικής εκπομπής που παρουσίαζε ο Σ. Γκιολιας. […]

Στο τέλος, δέχτηκα ανώνυμο τηλεφώνημα, στο οποίο μου ζητήθηκε να καταβάλω 30.000 ευρώ για να σταματήσουν τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις που από εδώ και στο εξής θα συμπεριελάμβαναν και τα παιδιά μου…

Δεν έχω κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξω ότι η εφημερίδα, το troktiko και ο υπεύθυνός του ή άλλα μπλογκ είχαν σχέση με τον εκβιασμό, που καταγγέλθηκε στην αστυνομία (οπότε σταμάτησαν και τα δημοσιεύματα)».
Δε νομίζετε κύριε Κούλογλου πως λίγο αργά ψάχνετε να βρείτε το δίκιο σας; Ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι νεκρός και εσείς τουλάχιστον ασεβής και γραφικός.
Γιατί κ. Κούλογλου την αποκάλυψη για τον μεγάλο εκβιασμό που δεχτήκατε δεν την κάνατε, ενώ ο διαχειριστής -όπως λέτε- του troktiko ήταν εν ζωή ώστε να μπορεί να αποκριθεί κιόλας στις αβάσιμες κατηγορίες σας;
Γιατί ενώ το κείμενό σας πραγματεύεται την «θλιβερή πρωτιά» της χώρας μας με την αποτρόπαια δολοφονία ενός μπλόγκερ, το μισό και άνω του άρθρου σας προβάλει την κατάπτυστη γνώμη σας για το Troktiko και τις δημοσιογραφικές τακτικές του;
Γιατί «χωρίς αποδείξεις», όπως ο ίδιος λέτε άλλωστε, σπιλώνετε και αμαυρώνετε το όνομα ενός ανθρώπου που δε βρίσκεται στη ζωή;
Προφανώς κανείς δε θα πιστέψει τις «αθώες» βουλές σας όσο και εκείνες της συναδέλφου σας στην κρατική τηλεόραση Ρίκας Βαγιάνη με ένα αντίστοιχο άρθρο-ύβρις στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια.
Μάλλον οι αλήθειες που αποκάλυπτε για το πανηγύρι εκατομμυρίων που είχε στηθεί στο «κρατικό μαγαζάκι» - εις βάρος μας – σας ενοχλούσαν πολύ και ήρθε η ώρα , έστω και άνανδρα, να τις πληρώσει….
Οι μεγαλοκηφήνες της ΕΡΤ σε πλήρη συμμαχία και δράση… Ντροπή και τίποτα άλλο.
Διαβάστε ακόμη: Ντροπή! H Bαγιάννη επιτίθεται στο troktiko και σπιλώνει τη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια 

http://www.stifora.gr/article.php?id=28961

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...