Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ευρωβαρόμετρο: 4 στους 10 Έλληνες θα μεταναστεύσουν, αν μείνουν άνεργοι

By "tromeric"
Tromeric: "Θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στον Φακίρη, στη Λάμια, στο "πουλί" και σε όλα τα άλλα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο που βοήθησαν να εκλεγεί ο Γιωργάκης και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και να θάψει την Ελλάδα.
Μπράβο σας τα καταφέρατε περίφημα Μούργοι!"


 
 
Σχεδόν τέσσερις στους δέκα Έλληνες (38%) δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή ή χώρα στην περίπτωση που έμεναν άνεργοι και αδυνατούσαν να βρουν νέα εργασία. Το αντίστοιχο μέσο ποσοστό στην ΕΕ είναι πάντως ακόμα μεγαλύτερο και φτάνει το 48%.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το Ευρωβαρόμετρο σχετικά με τη γεωγραφική κινητικότητα στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, τα υψηλότερα ποσοστά ετοιμότητας για εγκατάσταση σε άλλη περιοχή ή χώρα εμφανίζουν οι Κύπριοι, οι Σουηδοί και οι Γάλλοι (66%) και τα χαμηλότερα οι Πορτογάλοι (31%) και οι Βούλγαροι (33%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η αισθητή μείωση στο ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν πρόθυμοι για μετεγκατάσταση, από 67% το 2005 στο 38% σήμερα. Αντίστοιχη μείωση, από 66% σε 48%, παρουσιάζει στο ίδιο διάστημα τι αντίστοιχο ποσοστό και στο σύνολο των πολιτών της ΕΕ-27.


http://www.aitolia.gr/?p=4181

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...