Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ Ε.Κ.Κ.: Καμιά θέση εργασίας δεν θα χαθεί στο νέο ενιαίο Δήμο της Κέρκυρας.

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ. Σ.Λίβερη και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κατσούρη, Χαλικιόπουλο και Αργυρό.

Η κ. Λίβερη έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν κυρίως στο μέλλον των εργαζομένων στους ΟΤΑ που θα συγκροτήσουν το νέο δήμο, και εξέφρασε την αγωνία που υπάρχει για απολύσεις, μετατάξεις ή μετακινήσεις προσωπικού.

Ζήτησε από τον κ. Τρεπεκλή να επιδείξει την ίδια ευαισθησία και αποφασιστικότητα που επέδειξε και ως Δήμαρχος Κερκυραίων, τονίζοντας την συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία που υπήρχε μεταξύ δημοτικής αρχής και Εργατικού Κέντρου.

Μιας συνεργασίας που είχε ως αποτέλεσμα να επιλυθούν προβλήματα και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως σήμερα συμβαίνει με 30 μακροχρόνια εργαζόμενους στο Δήμο.


Παράλληλα τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την πόλη της Κέρκυρας, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η επαναχάραξη των ποδηλατοδρόμων, αλλά και των υπόλοιπων περιοχών όπως η ισόρροπη ανάπτυξη, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, και η αντιμετώπιση της τουριστικής κρίσης, μέσα από οργανωμένες και στοχευμένες δράσεις τουριστικής προβολής.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, μετά το νέο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς, καθώς και την αυξητική τάση της ανεργίας ακόμα και στην Κέρκυρα.

Η κ. Λίβερη αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλό κουράγιο στο Γιάννη Τρεπεκλή, για το δύσκολο εγχείρημα που αναλαμβάνει, εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Τρεπεκλής μπορεί να τα καταφέρει γιατί διαθέτει θέληση και όραμα για το νέο Δήμο.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής, αφού ευχαρίστησε την κ. Λίβερη και τους συνεργάτες της, για την συνάντηση, δεσμεύτηκε να έχει συνεχή συνεργασία τόσο με το Εργατικό Κέντρο, όσο και το Σύλλογο των εργαζομένων στους ΟΤΑ, για τα θέματα του προσωπικού.

 Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τόνισε:

΄΄ Είχα την ευκαιρία σήμερα, να έχω μια μακρά και ουσιαστική συνάντηση με την κ. Λίβερη και τους συνεργάτες της.

Θέλω να τους ευχαριστήσω τόσο για τα καλά τους λόγια όσο και για τις προτάσεις και τις θέσεις τους.

Μου δίνεται η ευκαιρία για μια ακόμα φορά να τονίσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί κανείς εργαζόμενος και κάθε απόφαση θα είναι προϊόν συνεργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μου, ότι καμιά πολιτική απόφαση και κανένας αναπτυξιακός σχεδιασμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αν δεν υπάρχει συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πέρα από αυτό, υπάρχει ένας σχεδιασμός τόσο για την τουριστική προβολή όσο και για την ισόρροπη ανάπτυξη του ενιαίου δήμου, προκειμένου και η οικονομική δραστηριότητα ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επαγγελματιών να τονωθεί, όσο και στην περιφέρεια να διατηρηθούν οι υπηρεσίες που και σήμερα παρέχονται.

Για να πετύχει όμως αυτό το εγχείρημα, απαιτείται η συστράτευση όλων και μια συμμαχία δυνάμεων στην κατεύθυνση της οποίας έντονα θα εργαστώ’’.

1 σχόλιο:

 1. http://pisostapalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_26.html

  Στην μικρή Καμπούλ της Αθήνας πίσω από την Βαρβάκειο
  οι λαθρομετανάστες ληστές βρήκαν νέα μέθοδο αποτελεσματική
  και γρήγορη.

  Πολλοί μαζί σαν αγέλη αγρίων ζώων μπαίνουν μπροστά στα διερχόμενα
  αυτοκίνητα ξυλοκοπούν τους οδηγούς και τους ληστεύουν.

  Τους βγάζουν βιαίως έξω και ψάχνουν ανενόχλητοι.

  Οι επιθέσεις της αγέλης γίνονται και την ημέρα τελευταία.

  Αν ο οδηγός φοράει χρυσές καδένες ρολόγια κ.λ.π. του τα αρπάζουν επίσης.

  Την έπαθε το Σάββατο 7.30 το πρωϊ ένας φουκαράς οδηγός στην Σοφοκλέους.

  Μίλησε για είκοσι περίπου λαθρομετανάστες που περικύκλωσαν το αυτ/τό
  του και τον κακοποίησαν και τον λήστεψαν.

  Μετά όταν ήρθε το περιπολικό ο αστυνομικός του είπε ότι....εδώ δέρνουν
  και εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...