Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ο Ορμπάν κατονόμασε τον Σόρος ως τον νούμερο 1 εκείνων των «ακτιβιστών» που θέλουν να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη μέσω των «προσφύγων»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κατηγορεί τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος ότι είναι ένα εξέχον μέλος του κύκλου των "ακτιβιστών" που προσπαθούν να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη με το να υποστηρίζουν τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.

«Το όνομά του είναι ίσως το ισχυρότερο παράδειγμα εκείνων που υποστηρίζουν το οτιδήποτε αποδυναμώνει τα εθνικά κράτη, που υποστηρίζουν τα πάντα που αλλάζουν τον παραδοσιακό ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο Kossuth. «Αυτοί οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν τους μετανάστες γίνονται ακούσια μέρος αυτού του διεθνούς δικτύου λαθρεμπορίου ανθρώπων».

Ομάδες «υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» έχουν επικρίνει τον Oρμπάν για την οικοδόμηση ενός φράχτη από αγκαθωτό σύρμα στα σύνορα, και για την σκλήρυνση της νομοθεσίας για το άσυλο και την ενίσχυση της υποστήριξης του από τους ψηφοφόρους με την αντι-μεταναστευτική του ρητορική. Ο Σόρος, (εβραϊκής καταγωγής) ο οποίος γεννήθηκε στην Ουγγαρία και είναι ένας από τους μεγαλύτερους «φιλάνθρωπους» στην ανατολική Ευρώπη μέσω των ιδρυμάτων του και του πανεπιστημίου του, δίνει επιχορηγήσεις σε οργανισμούς που παρέχουν νομική συνδρομή στους αιτούντες άσυλο.

Ο Σόρος είπε σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ένα σχέδιο έξι σημείων που δημοσιεύθηκε από το ίδρυμά του, βοηθά να «υποστηριχθούν οι ευρωπαϊκές αξίες», ενώ οι δράσεις του Όρμπαν «υπονομεύουν αυτές τις αξίες».
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...