Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Φωτιά και λάβρα η δεύτερη λίστα προαπαιτουμένων - Έτσι έτσι πάρτε να 'χετε την Πρώτη φορά Aristera

Από την Τρίτη ξεκινά ο Γολγοθάς για την κυβέρνηση, η οποία, πριν καλά-καλά ξεπεράσει το σοκ των πρώτων αποσκιρτήσεων, θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα κρίνουν την τύχη όχι μόνο των σημερινών συνταξιούχων αλλά και όσων πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν τις επόμενες δεκαετίες, δοκιμάζοντας περαιτέρω την κοινοβουλευτική της συνοχή και αντοχή.

Οι δανειστές δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για το ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν τους παρουσίασε πλάνο περικοπών μέσω του οποίου θα «κλειδώσει» η εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ μόνο για το 2016, αλλά τελικά αποδέχθηκαν το ασφαλιστικό να πάει «πακέτο», να αποσυνδεθεί από τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων και να συμφωνηθεί στην αξιολόγηση του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, οι ποσοτικοί στόχοι θα αποτυπωθούν στον Προϋπολογισμό -άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει το πικρό ποτήρι- και θα πρέπει να εξειδικευθούν με συγκεκριμένα μέτρα εντός των επόμενων εβδομάδων.
Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων δεν θα έχει την πολυτέλεια της ενασχόλησης αποκλειστικά και μόνο με το Ασφαλιστικό, καθώς η δεύτερη λίστα που συμφωνήθηκε- μένουν μόνο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες- είναι φωτιά και λάβρα. Θα αρκούσε να περιλαμβάνει μόνο τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος για να προκαλέσει πονοκεφάλους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εμπεριέχει και το νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπου οι διαφορές με τους δανειστές δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα.
Ειδικά όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος, αν και οι δανειστές δεν φέρονται να ζητούν πρόσθετα έσοδα, περιμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης για ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στη φορολογική κλίμακα, κάτι που συμφωνήθηκε ελαφρά τη καρδία το καλοκαίρι αλλά φαντάζει αδύνατο να εφαρμοστεί χωρίς να προκύψουν στρεβλώσεις και φορολογικές επιβαρύνσεις. Αν σε αυτό το γρίφο προσθέσει κανείς τις αυξήσεις των συντελεστών για τους αγρότες και την αναζήτηση 200 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των ενοικίων, έχει μπροστά του τον πρώτο σκόπελο για το οικονομικό επιτελείο.
Με ναρκοπέδιο μοιάζει και το νέο Μισθολόγιο, καθώς ενώ η ελληνική πλευρά δεν συζητά μειώσεις στους εισαγωγικούς μισθούς, οι δανειστές επιμένουν ότι η δομή του Μισθολογίου είναι παντελώς στρεβλή και απαιτούν να πριμοδοτηθούν οι θέσεις ευθύνης και τα υψηλότερα βαθμολογικά κλιμάκια με αντίστοιχες μειώσεις για τους νεοεισερχόμενους και τους υπαλλήλους χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων. Όσο για την κατάργηση των αποκαλούμενων προσωπικών διαφορών, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εφοριακοί και τελωνειακοί περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Το. κερασάκι στην τούρτα είναι η υποχρέωση αλλαγών και στα ειδικά μισθολόγια ήτοι σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, παρά τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων του 2012. 

2 σχόλια:

  1. ti oraia ti oraia tha ginoume voria korea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν συνεχίζουν οι συριζαίοι να στηρίζουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του τότε είναι πραγματικά ψεκασμένοι. Δεν είναι που οι άλλοι είναι καλύτεροι αλλά αυτός υποτίθεται ότι θα έκανε τη διαφορά. Οχι μόνο δεν την έκανε αλλά έφερε χειρότερα μέτρα. Επομένως είναι δύο φορές προδότης και πουλημένος γιατί πάνω του ακούμπησε τόσος λαός και τον πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...