Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον... ΣΥΡΙΖΑ. Ξυπνάρε ρεεε, σας δουλεύουν ψιλό γαζί!!!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ένα κόμμα που κυβερνά καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει
Μέχρι σήμερα οι πανελλαδικές απεργίες, στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, και οι μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας προκαλούσαν αμηχανία στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ένα κόμμα που κυβερνά καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει
Στους πολιτικά παράδοξους καιρούς που ζούμε ακόμα και αυτό παύει να θεωρείται δεδομένο, αφού, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά, ένα κόμμα που κυβερνά καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την επιθετική ανακοίνωση των μελών του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καλεί τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, για να διαδηλώσουν ενάντια στις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» του κυβερνώντος κόμματος στο οποίο και οι ίδιοι ανήκουν.
«Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καλεί τους πολίτες «να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλουν τη συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και οδήγησαν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας».
Δηλώσεις στελεχών
Η ανακοίνωση δεν προκάλεσε αμηχανία στα στελέχη του κόμματος. Αντίθετα, όσοι τοποθετήθηκαν δημόσια για το θέμα δεν βρήκαν καμία αντίφαση στη διαδήλωση του κόμματος ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που το ίδιο ασκεί. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης τόνισε ότι «το κόμμα, τα κινήματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις διεκδικήσεις ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω στην κυβέρνηση», συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι αυτή η κίνηση ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. «Τα κόμματα και οι συνδικαλιστές οργανώσεις έχουν διεκδικήσεις, καλούν τον κόσμο να συμμετέχει, και αυτή η συμμετοχή όσο πιο μεγάλη είναι τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές» είπε.

Τα social media
Οι χρήστες των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις και «επέδραμαν» κατά της «κυβέρνησης που διαδηλώνει ενάντια στον εαυτό της».

«Τους λείπουν τα ανέμελα χρόνια που ήταν αντιπολίτευση και έτρεχαν ξένοιαστοι στα λιβάδια», «Αλέξη, γερά αύριο! Να αντιταχθούμε στα υφεσιακά, αντιλαϊκά μέτρα που θέλει να περάσει η νεοφιλελέ κυβέρνηση. Τι, όχι;». «Μετά το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία, η επόμενη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι η πρόταση μομφής στην κυβέρνηση» και «Ο Αλέξης θα διαδηλώσει ενάντια στα μέτρα και ο Τσίπρας θα τα ψηφίσει. Τι δεν καταλαβαίνεις;», ήταν μερικά από τα δεκάδες καυστικά σχόλια των χρηστών του Facebook και του Twitter.
Δηκτική ήταν και η ανακοίνωση του Ποταμιού, το οποίο επισημαίνει ότι «με βάρδιες θα δουλεύει αύριο η κυβέρνηση. Προσωπικό ασφαλείας στα υπουργεία και στο Μαξίμου και οι υπόλοιποι στους δρόμους να διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησής του».
Στέλιος Βογιατζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...