Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Στην Κέρκυρα ο Προκόπης Παυλόπουλος την Κυριακή

Στην Κέρκυρα αναμένεται να βρεθεί στις 15 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που θα διεξαχθούν για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, στη γενέτειρα αλλά και τόπο ενταφιασμού του, την Κέρκυρα.


Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της πολιτικής και ιστορικής σημασίας του έργου και της δράσης του Ι. Καποδίστρια, αλλά και η οφειλόμενη τιμή της Κέρκυρας στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας. «Ξεκινήσαμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία τα επόμενα χρόνια θα κορυφωθεί, με στόχο οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Ι. Καποδίστρια να γίνουν ετήσιος θεσμός. Είναι ένα οφειλόμενο χρέος να τιμήσουμε τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας στον τόπο καταγωγής του την Κέρκυρα και ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, που ανταποκρίθηκε με θέρμη και άμεσα στο αίτημά μας να τεθούν οι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του και να μας τιμήσει με την παρουσία του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

 Σύμφωνα με το αναγγελθέν πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις 11.00 το πρωί στο τρισάγιο και κατόπιν στο προσκύνημα στον τάφο του Ι. Καποδίστρια, στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας.

Κατόπιν θα εγκαινιάσει το Μουσείο Καποδίστρια, ενώ το απόγευμα θα δώσει το παρών στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου θα μιλήσει ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιος-Ιωάννης Μεταξάς, με θέμα: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η άλλη Ευρώπη».

Θα ακολουθήσει εκδήλωση «από το θεατρικό αναλόγιο της Ναταλίας Καποδίστρια» με τίτλο «συνομιλία του Κυβερνήτου με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη».

 Η απογευματινή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, ενώ μετά το πέρας αυτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από το νησί των Φαιάκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...