Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ίδρυση Μονάδας Απεξάρτησης & Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων Στο Γ.Ν.Κ.

Την 28η Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση του Γενικού Γραμματέα κ. Γιαννόπουλου και του Αν. Γενικού Γραμματέα κ. Βαρδαρού
με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής ΠΙΝ κ. Αλέκο Μιχαλά και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο των Μονάδων απεξάρτησης και υποστήριξης κρίσεων κ. Ηλία Μιχαλαρέα σχετικά με τη δημιουργία Μονάδας Απεξάρτησης στην ψυχιατρική κλινική του Γ. Ν. Κέρκυρας, καθώς και τη δημιουργία Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων ( Μ.Υ.Κ.) Φυσικών, Τεχνικών Καταστροφών στο Γ.Ν. Κέρκυρας.

 Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση του Υπουργείου και των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, για την αναγκαιότητα λειτουργίας των δύο αυτών Μονάδων και την ενσωμάτωσή τους στις δομές του Γ.Ν. Κέρκυρας.

 Επίσης διαπιστώθηκε ότι μέχρι σήμερα, μετά από σχετική παρέμβαση του Υπουργού, η Μονάδα Απεξάρτησης και η Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων, έχουν ενταχθεί στο νέο οργανισμό του Γ.Ν. Κέρκυρας.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική τροπολογία του ν. 4931/13, η οποία υπολείπεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία . Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών.

Πέραν των ανωτέρων, συζητήθηκαν επιπρόσθετα ζητήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια υγεία και την ενίσχυση των ιατρό-κοινωνικών δομών στην Περιφέρεια. Ο κ. Μιχαλάς δήλωσε ότι στόχος αυτών των συναντήσεων είναι η συντονισμένη συνεργασία για την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την πρωτοβάθμια υγεία των πολιτών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...