Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Σειρά Μαθημάτων Φιλοσοφίας: Αριστερό Και Δεξί Ημισφαίριο

Γιατί κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν κυρίως με μαθηματικούς υπολογισμούς και λογική και κάποιοι άλλοι με την φαντασία και τη διαίσθηση; Υπάρχει κάποια εξήγηση για τους διαφορετικούς τύπους συμπεριφοράς;

 Η νευρολογία δείχνει πως πολλές απαντήσεις δίνονται από την λειτουργία των 2 διαφορετικών ημισφαιρίων του εγκεφάλου και η φιλοσοφία επίσης. Μια από τις 2 πλευρές του εγκεφάλου διαμορφώνει και καθορίζει την προσωπικότητα μας.

Οι άνθρωποι στους οποίους κυριαρχεί το δεξί ημισφαίριο τείνουν να κινούνται περισσότερο με το ένστικτο, να είναι δημιουργικοί και περίεργοι. Εκείνοι στους οποίους κυριαρχεί το αριστερό εμφανίζονται περισσότερο λογικοί, ορθολογικοί και να ακολουθούν στρατηγικές.

Γνωρίζοντας πως λειτουργεί η ανθρώπινη φύση ξεκινάμε ένα υπέροχο ταξίδι στην αυτογνωσία μέσω της φιλοσοφίας και της εσωτερικής έρευνας. Σας προσκαλούμε στη σειρά μαθημάτων φιλοσοφίας: Αριστερό και δεξί ημισφαίριο Μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής:

Συναίσθημα ή λογική;  Οργάνωση ή φαντασία; H λογική του «και» Συνείδηση & ανάπτυξη της προσωπικότητας

 Έναρξη την Τετάρτη 18/10 στις 21.00.

Δ/νση: 5η πάροδος Δονάτου Δημουλίτσα, νούμερο 3 Τηλ: 6978457900 Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...